Online literární akce v první polovině března

nenechte_si_ujit
Na otevření knihoven a literárních kaváren to rozhodně nevypadá, a tak vám přinášíme tipy na online literární akce v první polovině března. I přímo z vašeho obýváku se můžete zúčastnit zajímavých besed či veřejných čtení. 

A nezapomeňte také, že od poloviny února už má většina knihoven otevřené výdejové okénko pro předem připravené rezervace a objednávky. Pokud tedy nemáte co číst, koukněte na web své knihovny, třeba i u vás si můžete zajít pro nějaké to čtení.

Ale teď už se pojďme podívat, jaké online akce si pro nás knihovny přichystaly. Knihovna Jiřího MahenaBrně pořádá v úterý 2. března online besedu z cyklu Spisovatelé do knihoven. Tentokrát se můžete těšit na spisovatelku, publicistku, literární kritičku a scénáristku Kláru Vlasákovou. V loňském roce jí vyšel román Praskliny, který čtenáři přijali velice kladně. Autorka píše také hry, pořady a zdramatizované četby na pokračování pro Český rozhlas a Českou televizi. Autorské čtení začíná v 18.00 na Facebooku brněnské knihovny.

A Knihovna Jiřího Mahena ještě jednou. Každé březnové úterý sledujte jejich Instagram, večer tam vždy zveřejní čtení z knihy P.S. od Ani Geislerové. Pracovníci knihovny přečtou čtyři příběhy z této knihy a vy tak společně s nimi můžete nahlédnout do deníkových zápisků jedné z našich nejoblíbenějších hereček. A pokud se chcete na tuto knížku naladit, koukněte na naši reportáž z jejího křtu, který proběhl v roce 2015. V první polovině března se můžete těšit na čtení v úterý 2. a 9. března.

úterý 9. března se můžete podívat také na online besedu s básníkem Radkem Štěpánkem, kterou pořádá Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově. Tento autor debutoval v roce 2010 svojí sbírkou Soudný potok a od té doby mu vyšlo hned několik básnických sbírek. Je považován za zakladatele enviromentální poezie – hlavním tématem jeho děl je láska k přírodě a všem formám života v ní. Autor je totiž nejen básníkem, ale také vystudovaným enviromentalistou. Beseda začne v 18.00 na Facebooku vyškovské knihovny.

Nevíte, co zrovna číst? Nebo vám prostě jen chybí si s někým popovídat o literatuře? Pak by vám neměla uniknout Pavlova online literární poradna, kterou pořádá Knihovna města Hradce Králové. Tématem setkání, které se uskuteční ve středu 10. března od 17.00, bude Malý princ od francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. A jak se poradny zúčastnit? Stačí se přihlásit přes e-mail a 15 minut před začátkem vám přijde odkaz pro připojení do místnosti. Pak už stačí si jenom povídat a nechat se inspirovat.

A pokud byste si rádi pustili něco bez ohledu na datum a čas, určitě koukněte na YouTube kanál knihkupectví a kavárny Café Fra. Už nějaký ten pátek pořádají online besedy a čtení různých autorů. Zhlédnout tak můžete například setkání s básníkem Jakubem Řehákem a jeho sbírkou Obyvatelé:

Za vidění jistě stojí i beseda s architektkou a básnířkou Annou Beatou Háblovou, která vám představí svoji knihu O mé závislosti nikomu neříkej:

Doporučení:
Share

Napsat komentář