Přežil, ale nikdy nezapomněl

Mukl
Zažil hrůzy, které se podepsaly na jeho zdraví a psychice. Jako mladík se stal součástí vykonstruovaného procesu, na vlastní kůži pocítil krutost výslechových metod a život v uranových dolech. Přežil jen díky nezlomné vůli, i když smrt by byla často vysvobozením…

Kolik ran dokáže člověk přijmout, než učiní falešné doznání?
Jak silná je vůle žít na místech, kde je smrt vysvobozením?
Je možné projít peklem a zůstat přitom člověkem?
Kniha inspirovaná skutečným příběhem muže, který byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k patnácti letům odnětí svobody. V pouhých 19 letech prošel velmi krutými výslechovými metodami StB a na vlastní kůži okusil lidskou krutost v její nejsyrovější podobě.
Nejinak tomu bylo po vynesení rozsudku. Osm let strávených v uranových dolech na Jáchymovsku, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém.
Přežil, ale nikdy nezapomněl…

Ukázka z knihy

Byl první červnový den. Slunce vysoušelo z trávy poslední kapky rosy. Taková bývala červnová rána pod Kozincem. Na loukách, kam oko dohlédlo, se pásl dobytek a klid přerušovaly jen kostelní hodiny, které právě odbíjely desátou.
Vedle kostela, který byl dominantou malé, z převážné části německým obyvatelstvem osídlené vesničky Vidochov, se nacházelo nově omítnuté stavení – statek, který patřil rodině Hanušů. (str. 11)

Mukl

Přežil, ale nikdy nezapomněl
Autorka: Petra Čeřovská

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-1399-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Mukl vydalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si přečíst ukázku.


cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMukl
Přežil, ale nikdy nezapomněl

Čeřovská, Petra

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář