S úsměvem jde všechno líp

Tipy_S usmevem jde vsechno lip
Pojďme si v této nelehké době dopřát špetku legrace. Anebo rovnou celou hromadu! Přinášíme vám tři zábavné tipy, u kterých se rozhodně nebudete nudit.

Máte-li rádi kreslené vtipy, pak byste neměli minout Velkou knihu českého humoru, sbírku napěchovanou vtipy našich nejznámějších ilustrátorů a karikaturistů.

Velká kniha českého humoru

Autoři: Česká unie karikaturistů

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 220×282 mm
ISBN: 978-80-271-1263-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Velká kniha českého humoru vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Naprosto jedinečná kniha obsahuje největší výběr kresleného humoru nejlepších a nejznámějších českých karikaturistů a ilustrátorů. Pobavte se u výběru více než 500 vtipů, který historie našeho tak typického a ve světě zcela unikátního humoru nabízí. Smích a humor je potřeba každý den. A když se lidé mohou něčemu upřímně zasmát, tak jsou nad věcí a veškeré problémy zaručeně zmizí. Kreslené vtipy jsou nejkratším možným zachycením příběhu. Mapují trefně naši historii, stejně, jako současné dění kole nás. Vychutnejte si toto skvělé souborné dílo známých a oblíbených autorů, u kterého se zaručeně pobavíte.

 

Ukázka z knihy

Velka kniha ceskeho humoru_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Osobitá knížka Saturnin a stínadla vás pobaví i šokuje. Zjistěte, kdo se skrývá za pseudonymem.

Saturnin a stínadla

aneb setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně
Autorka: Alžběta Prknářová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7252-862-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Saturnin a stínadla vydalo nakladatelství Práh.

Tato kniha by mohla nést i jiný podtitul: Kronika zvrhlého sexu za první republiky. Jenže to by ji nevystihovalo zcela. Saturninův pán i Červenáček sice zažijí nebeské věci a malířka Toyen předvede učené společnosti něco nevídaného, jenže tady se vede heroický zápas o bytí či nebytí mladého státu, byť frontová linie občas prochází bordelem. Adina Mandlová, Lída Baarová i Miloš Havel, který chce porazit Hollywood i Babelsberg, jsou do jisté míry pěšáci. V bitvě mezi Masarykovými muži a německými agenty v čele s mocným Rezidentem a jeho věrným Konrádem, by agenti nabyli díky odkazu Maxmiliána Drápa převahy, kdyby se do hry nevmísily smělé Rychlé šípy vedeny rozhodným Mirkem Dušínem a klubovním detektivem Jarkou. Podaří se jim přemoct Štětináče, pána krys? Klíč leží ve Stínadlech, která ovládli zdivočelí Vontové. A kdo se vlastně skrývá v kamizole úslužného Saturnina? A kdo si jako pseudonym zvolil Alžbětu Prknářovou – legendární postavu z Rychlých Šípů?

 

Ukázka z knihy

Jak jsem se poměl se slečnou Barborou
Želel jsem nedávného odchodu Saturninova méně, než by si ten dobrý sluha zasloužil. A to proto, že jsem si dělal velké naděje, co se slečny Barbory týkalo. Musela ke mně tehdy na výpravě do pustiny chovat sympatie, když mi vyšla vstříc a drobným roztomilým trikem se sirkami, který svědčil o její pohotovosti a vynalézavosti, zařídila, abychom se spolu ocitli sami. To jsem již popsal v první knize o našich dobrodružstvích.
Naše schůzky neskončily a byly, mohu-li to tak říci, čím dál rozpustilejší. V mé zamilované kavárně Imperial Barbora jednou objednala ty proslulé koblihy a metala je po hostech, zatímco jsem se já mnohomluvně ospravedlňoval, obskakoval je a stíral jim povidla z redingotů. Hosté však omluv nepotřebovali, tak byli okouzleni pohledem na rozkuráženou slečnu Barboru v seržových šatech se sukýnkou nad kolena. V zlaté a štukové parádě působila jako bohyně mládí a zdraví.

————————————————

Petr Urban nás s postavou Rudy Pivrnce baví už dlouho. Pořád má ale v rukávu dostatek nových vtipů, u nichž se od srdce zasmějete.

Nové fóry ze života Rudy Pivrnce

Autor: Petr Urban

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 220×284 mm
ISBN: 978-80-271-3054-2
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Nové fóry ze života Rudy Pivrnce vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Zasmějte se u více než 300 zbrusu nových vtipů, které dokazují, že Petr Urban a jeho parťák Ruda Pivrnec jsou stále ve formě! Pobavte se nad novými fóry Petra Urbana, který má dar prostřednictvím svých vtipů přinášet lepší náladu a motivovat k veselejšímu pohledu na svět. Populární postava Rudy Pivrnce je symbolem prototypu české povahy. Nebojí se přiznat svoje neřesti, dobré i špatné vlastnosti, a proto je nám Ruda Pivrnec sympatický už tolik let. Osmého srpna 2020 oslavil Petr Urban šedesátku, kreslením vtipů se pak věnuje třicet pět let. A jak jinak takové životní a profesní mezníky oslavit než zbrusu novým Pivrncem a jeho fóry ze života.

 

Ukázka z knihy

Nove fory ze zivota Rudy Pivrnce_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Petr Urban

Petr Urban je populární český kreslíř a ilustrátor, z jehož pera před třiceti lety vzešla, dnes již českým národem obdivovaná, postavička Rudy Pivrnce, která zosobňuje s humorem a mírou nadsázky lidské vlastnosti a prožívá neskutečné příběhy. Kreslené vtipy rozličných témat se objevily už v šedesátce autorských knih, v kalendářích, na stránkách novin a časopisů, Petr Urban je také autorem kresleného Pivrncova betlému. Věnuje se i ilustracím knih jiných autorů, velkou životní nabídkou a výzvou zároveň se staly ilustrace světové klasiky Jaroslava Haška Osudy dobrého vojáka Švejka, jeho obrázky doprovázejí i Nerudovy Povídky malostranské. Vyšly mu také dvě knihy vtipů v německém jazyce a i kniha v anglickém překladu, několik titulů i ve slovenštině. Pusťte se např. do knížky Velká kniha vtipu Petra Urbana. Petr Urban se zabývá malbou olejů na plátno, kde je zatím neobjeveným umělcem, vytvořil i křížovou cestu, jejíž realizace v podobě zastavení se nyní začíná realizovat v rodné Smržovce. Petr Urban je i autorem fejetonů, které vycházely v různých časopisech, také vyšla publikace jeho rozhovorů s vrcholovými sportovci. Více informací najdete na stránkách nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás humorné tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká kniha českého humoru

Česká unie karikaturistů

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeSaturnin a stínadla
aneb setkání Lídy Baarové a Adiny Mandlové v Havlově vaně

Prknářová, Alžběta

Práh, 2020

zobrazit info o knizeNové fóry ze života Rudy Pivrnce

Urban, Petr

Grada, 2020

Napsat komentář