Vyhrajte pomstu bohů sražených z nebes

pred-bouri-perex
Kdo srazí bohy z nebes, musí počítat s následky. A na Leru tomu není jinak, takže ti, co přežili, musí každých sedm dní bojovat znovu o život, protože právě tak často na Leru nastává konec světa. Ne všichni se s tím však dokáží smířit.

Rozdíl mezi přežíváním a žitím

Příběhy většinou nezačínají koncem světa. Jenže na Leru nastává konec světa každých sedm dní, když se jím prožene magická bouře, která srovná se zemí vše, co se nachází mimo ochranné bariéry. Když totiž srazíte z nebes bohy, musíte počítat s následky. Bohové padli před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler zjizvený a z větší části – mimo ochranné bariéry – neobyvatelný. Magií kontaminovaná půda, mutace nebo absence povrchové vody nejsou ničím neobvyklým. Mimo města může i jeden špatně nabitý bateriový článek znamenat předěl mezi životem a smrtí.

Ne všichni se s tím ale dokázali smířit, a tak hledají způsoby, jak přelstít přírodní i lidské zákony – jako krysy si hledají skulinky, ve kterých můžou přežívat. Jenže co když si někteří lidé začnou uvědomovat, že mezi přežíváním a žitím je propastný rozdíl? A co teprve když si to uvědomí i sami bohové…

 

Před bouří

Autorka: Zuzana Hartmanová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2020
ISBN: 978-80-7577-846-8

Přečtěte si více o knize Před bouří, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Zuzana Hartmanová (nar. 1990) už od útlého věku ví, že kniha je nejlepší přítel člověka, a tento vztah pilně utužuje. Pracuje v oddělení digitalizace Městské knihovny v Praze a momentálně se poflakuje na mateřské dovolené. V mezičase odbíhá k recenzování pro internetový portál Děti noci. Debutovala povídkovým románem Noční labuť (2017), na který navázala románem Perutě noci (2019). Hrdinku obou knih můžete potkat také v povídce „Kruhy na hladině“ v antologii Žena s labutí (2018). Román Před bouří je prvním dílem plánované trilogie Krysy apokalypsy. Na duben 2021 se připravuje vydání dalšího dílu série.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Před bouří

Život na Leru není posledních osmdesát let jednoduchý, protože každých sedm dní nastane konec světa. Lidé se pokusili srazit bohy z nebes, a ti jim to rozhodně nemíní odpustit. Svět se proto stal z velké části neobyvatelným a každá, byť minimální, chyba může být tou poslední. Někteří se však přesto nehodlají s takovým životem smířit a hledají nové způsoby a skulinky, jak přežít. Jenže mezi životem a přežíváním je velký rozdíl, o čemž se můžete spolu s nimi přesvědčit v prvním díle plánované trilogie Krysy apokalypsy české autorky Zuzany Hartmanové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Před bouří vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Před bouří
probíhá od 14. do 27. ledna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 postapokalyptické knihy Před bouří

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřed bouří

Hartmanová, Zuzana

Host, 2020

Vyhrajte pomstu bohů sražených z nebes - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Myska.Kl napsal:

    Dobrý den. Dnes mi vyhraná kniha Před bouří dorazila. Moc a moc děkuji a přeji vám všem v redakci hlavně pevné zdraví :) Míša

Napsat komentář