25 gramů štěstí jako audiokniha

25 gramu stesti audiokniha
Massimo Vacchetta prožíval těžké období, dokud nenašel opuštěného ježka. Setkání se samičkou Ninnou mu obrátilo život vzhůru nohama. Našel nový smysl života a založil záchrannou stanici pro ježky. Příběh o zajímavém přátelství namluvil Petr Gelnar.

„Tak proč to děláš? Co máš z ježků?“
„Mám z nich radost.“
„Mohl by ses o něj teď na ty dva dny postarat?“
Takhle nějak začalo přátelství veterináře Massima, specializujícího se na dobytek, s opuštěným ježečkem. Mláďátko staré sotva pár dní je celé červené a na hřbetu má proužek bílých, měkkých a trochu rozcuchaných bodlin. Váží pouhých 25 gramů a slabounce kňourá: má hlad, je mu zima anebo se možná cítí osaměle. Plakání je tak zoufalé, že pronikne i skrz Massimův obranný štít tvořený apatií a silou zvyku. A tak se stalo, že Ninna – rozcuchaný ježeček byla samička – obrátila kouzlem své osobnosti jeho život naruby. Je zvědavá a jakmile vycítí něco nového, vystrčí čumáček ze svého úkrytu; je velmi hravá a baví se tím, že čenichem převrací misku s vodou; je něžná a když Massima delší dobu nevidí, samou radostí ho pak olíže. Zároveň je to ale volně žijící zvíře, které potřebuje svobodu: klec je mu čím dál těsnější a štěstí nachází venku v lesích…
Massimo Vacchetta v této knize vypráví o neobvyklém setkání, které mu pomohlo překonat špatné období a vnuklo mu nový smysl: založit záchrannou stanici pro ježky, vinou naší nepozornosti ohrožený druh, a postarat se o ty, kteří pomoc potřebují. Tak jako Trilly, zapřísáhlý donchuán, nebo křehká Lisa, jež si všechny okolo získala svým pohledem, nebo Zoe, jemuž se podařilo odrazit všechny rány osudu. Zraněná, týraná, bezbranná zvířátka, která ovšem překypují touhou po životě.

25 gramů štěstí (audiokniha)

Jak vám maličký ježek může změnit život
Autoři: Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli
Přeložila: Barbora Šupíková
Interpret: Petr Gelnar

Vazba: CD
ISBN: 8594201410048
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu 25 gramů štěstí vydalo nakladatelství Kazda. Můžete si přehrát ukázku a prohlédnout si knižní předlohu a druhé pokračování.

O autorech

Massimo Vacchetta žije v severoitalském městě Novello, poblíž francouzských hranic. Jako privátní veterinář se přes dvacet let specializuje na dobytek. V roce 2014 otevřel Záchrannou stanici „Ninna“ (Centro di Recupero Ricci „La Ninna“), odloučené pracoviště záchranné stanice v Brenezzu. Je předsedou asociace „Domov pro ježky“ (La Casa dei ricci), jejímž záměrem je ochrana ježků a přírody.
Antonella Tomaselli  je spolupracovnicí týdeníku Confidenze tra amiche (Důvěrná sdělení mezi kamarádkami; Mondadori) a literárního blogu věnujícího se ochraně zvířat ioleggoconjoy.com. Jakožto odvěká kynoložka se postarala o režii mnoha tematických dokumentů. Aktivně se věnuje zvyšování povědomí lidí o opouštění domácích mazlíčků (Alegra Yes I Am). Je čestnou předsedkyní italské společnosti milovníků jorkšírských teriérů (Società Italiana Amatori Yorkshire Terrier). Napsala řadu knih o různých psích rasách a tematických článků do časopisů.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize25 gramů štěstí (audiokniha)
Jak vám maličký ježek může změnit život

Vacchetta, Massimo - Tomaselli, Antonella

Kazda, 2020

Napsat komentář