S úsměvem proti nudě

S-usmevem-proti-nude
Čelte stresujícímu předvánočnímu shonu s humorem! Ať už právě stojíte u nemocničního lůžka, trávíte čas s rodinou, na horách či v deštném pralese jako naši hrdinové, s trochou nadhledu se můžete usmívat všude.

Pokud kniha vyjde už po čtyřiadvacáté, jde minimálně o důkaz toho, že je skutečně oblíbená. Saturnin vyvolává úsměv na tvářích celých generací čtenářů. Pakliže jej v knihovničce ještě nemáte, během letošních Vánoc to můžete snadno napravit.

Saturnin

Nové vydání slavné humoristické knihy, která pobavila již několik generací čtenářů, ilustroval Adolf Born. Na jejích stránkách se dovíte, co se stane, když vás věrný sluha Saturnin přestěhuje z pohodlného bytu na loď, kde vás navštíví teta Kateřina plná přísloví se svým synem Miloušem, a co se přihodí u dědečka, jehož dům je povodní načas odříznut od civilizace. Všem nepříjemnostem, katastrofám i přetvářce tety Kateřiny naštěstí umí s jiskřivým vtipem čelit Saturnin, jehož schopnosti jsou v tomto směru téměř geniální.

Autor: Zdeněk Jirotka
Ilustroval: Adolf Born

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 150×241 mm
ISBN: 978-80-7244-370-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Saturnin vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

————————————————

Co nastane, když mladý lékař opustí dosavadní praxi a rozhodne se decentně vytratit před potenciální snoubenkou a vlastním šéfem? Paluba staré obchodní lodi, na niž se nechá najmout, překvapivě nabízí mnoho bujarých situací, o nichž si můžete poslechnout v audioknize Doktor na moři.

Doktor na moři (audiokniha)

Vtipné vyprávění mladého lékaře, který se nechá najmout na starou obchodní loď, aby prchl před svým šéfem a vdavekchtivou slečnou.
Pozvolna proniká do tajů života mořských vlků a stává se občas nedobrovolným svědkem i účastníkem bujných radovánek v dalekých přístavech.

Autor: Richard Gordon
Přeložil: František Gel

Vazba: CD
ISBN: 8590236108929
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Doktor na moři vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si také autorova Doktora v domě nebo se začtěte do Doktora bez hlavy.

————————————————

Máte doma čtyřnohého miláčka? Pak by vám možná udělala radost úsměvná kniha, ve které je nejlepší přítel člověka – tedy pes – hlavním hrdinou. Slepičí polévka pro duši – Co ten pes zase provedl? nabízí množství příběhů, jež zahřejí u srdce.

Slepičí polévka pro duši – Co ten pes zase provedl?

Co to ten pes zase provedl? V této zábavné kolekci příběhů o našich psích společnících rozpoznáte i toho svého. Najdete tu kapitoly o psech, kteří zachraňují životy, i o těch, kteří pomohli lidem v uzdravení. Budete číst o takřka nadpřirozené psí intuici i o psích hlupáčcích a také o velmi, velmi zlobivých psiskách!
Zvláštní důraz je zde kladen na výhody a radost, které může přinést adoptování opuštěných psů, a také na psí záchranáře. Všechny tyto láskyplné historky vás přivedou k úžasu a vykouzlí vám úsměv na tváři. Nad většinou z nich se budete hlasitě smát, nad některými si možná trochu popláčete a jiné vás přimějí k chápavému přikývnutí. Možná budete najednou schopní vidět svého vlastního pejska v novém světle.

Autorka: Amy Newmarková
Přeložila: Jana Srbová

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7252-855-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Slepičí polévka pro duši – Co ten pes zase provedl? vydalo nakladatelství Práh.

Edice Slepičí polévka pro duši je mezi čtenáři velmi populární. Všechny příběhy z úplně prvního vydání a něco málo navíc nabízí kniha První! Slepičí polévka pro duši. Mezi další svazky potom patří například Znamení z nebeCo mě naučil pesSladká šťáva z kyselých citronůSlepičí polévka pro matku a dceru, O kočkách a lidech, Opravdová láska či Síla pozitivního myšlení. A to zdaleka není vše. Neváhejte a přečtěte si o nich!

————————————————

Hledáte tip na skutečně originální dárek? Pak zkuste sáhnout po titulu Jak zemřít osamocen. Kniha skutečně vtipnou formou pojednává o tom, jak se stát asociálním sabotérem (nejen) zábavy všeho druhu. Najdete v ní množství jednoduchých ilustrací, doplněné o humorné krátké texty.

Jak zemřít osamocen

Jednoduchý, snadno pochopitelný a blbuvzdorný rádce, jak (ne)pomoci sám sobě.
Pro všechny odvážné duše, které jednoduše chtějí říci NE partě kamarádů, když je zvou na drink, NE oslavě narozenin kolegy v práci (ledaže by přinesl dort) a NE randění jakéhokoli druhu – právě pro ně je tady Blair, mistryně života v teplácích a konverzace s vlastní kočkou. Blair vás naučí, jak se stát asociálním poustevníkem, selhat v nudné práci, sabotovat jakékoli vztahy a vždy – vždycky – si zvolit gauč místo tělocvičny a nemít kvůli tomu špatné svědomí.

Autorka: Mo Welchová
Přeložila: Ivana Dresia

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7593-189-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jak zemřít osamocen vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Vánoce jsou příslibem klidu, ale i neklidu. Ten zažívají zejména zdravotníci, jejichž práce je i v tomto období nepostradatelná. Známý lékař a komik přichází s drobným odlehčením v podobě knihy Už zase sloužím o Vánocích, jíž soucítí se všemi, kteří se starají o naše zdraví.

Už zase sloužím o Vánocích

Tuto knihu užívejte nejen o Vánocích. Protože smích léčí.
Novinka od autora výjimečného bestselleru Bude to bolet, doktore? s celosvětovým nákladem milion výtisků.
Blíží se Vánoce, všude voní cukroví…, avšak 1,4 milionů zaměstnanců britského státního zdravotnictví má namířeno do práce. Adam Kay znovu zalovil ve svých denících a výsledkem je humorný a někdy také srdcervoucí pohled za blyštivou oponu svátků vánočních. Kniha se nabízí také jako ideální dárek pro každého, kdo kdy vkročil do nemocnice.
Už zase sloužím o Vánocích je milostný dopis všem, kteří tráví sváteční čas na frontě státního zdravotnictví, tahají kostičky Lega a dřevěné kuličky dětem z nosu a ošetřují popáleniny z prskavek, a to všechno v tom nejnádhernějším období roku – o Vánocích.

Autor: Adam Kay
Přeložil: Jan Kozák
Ilustrovala: Martina Hostěradská

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-756-5
Doporučená cena: 278 Kč

Knihu Už zase sloužím o Vánocích vydalo nakladatelství Jota.

Přečtěte si ukázku a omrkněte i autorův předchozí titul Bude to bolet, doktore?.

————————————————

V případě, že přemýšlíte, co by s vašimi ratolestmi provedlo odstřižení od internetu a zabavení dalších vymožeností moderní doby, kniha Každý má svůj Everest vám nastíní, jak by to asi mohlo vypadat. Když inženýr Spáčil vezme syny na odlehlou horskou chalupu, jeho původní představy skutečné realitě podstatně odporují.

Každý má svůj Everest

Co může správný otec udělat pro to, aby jeho dva školou povinní kluci vykročili do života tou správnou nohou?
Inženýr Spáčil má v tomto směru jasno. Jako obdivovatel drsných horolezců pro ně nachystá náročnou zkoušku odolnosti v odlehlé horské chalupě, samozřejmě bez mobilů a jiných vymožeností. Ovšem jeho smělý plán přeměnit zhýčkané synky v budoucí chlapy naráží na nečekané a mnohdy kuriozní překážky. O komické situace tak rozhodně není nouze a při čtení se báječně pobavíte!

Autor: Aleš Procházka

Počet stran: 252
Vazba: brožovaná
Formát: 130×191 mm
ISBN: 978-80-271-1710-9
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Každý má svůj Everest vydalo nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Při hledání vysněné polovičky musí člověk občas překonat řadu překážek. Zejména v případě, kdy si řekne, že zkusí štěstí na internetové seznamce. Humorná publikace Sejdeme se v pět popisuje řadu příběhů z tohoto prostředí. Vážnou tvář rozhodně neudržíte!

Sejdeme se v pět

Žít single má své nesporné výhody. Děláte si, co chcete, nikdo nenechává oholené vousy v umyvadle a netrousí špinavé ponožky na trase obývák–ložnice. Přesto občas pocítíte potřebu s někým život sdílet. A pokud se zrovna ve vašem okolí nevyskytuje vhodný adept, vrhnete se na seznamky! Barvité a humorné příběhy z prostředí internetového seznamování vás rozhodně pobaví.

Úsměvné příběhy ze seznamky, které píše sám život
Autorka: Vladimíra Černajová

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 205×135 mm
ISBN: 978-80-7633-336-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Sejdeme se v pět vydalo nakladatelství Alpress.

Prolistujte si ukázku a začtěte se také do autorčiny knihy Hotelstory aneb když to hosté rozbalí.

————————————————

Na závěr se spolu s Geraldem Durrellem, známým přírodovědcem, vypravíte do dalekého amazonského pralesa. V knize Tři jízdenky do Dobrodružství autor líčí, jak složité může být pochytat nejrůznější tvory, kteří právě neoplývají dobrou náladou. Svá dobrodružství vypráví s humorem a nadhledem a především láskou k přírodě.

Tři jízdenky do Dobrodružství

Světoznámý přírodovědec a spisovatel Gerald Durrell se vypravil do jihoamerické džungle, aby pro britské zoologické zahrady nachytal vzácné exotické živočichy. Jenže tahle cesta rozhodně není žádná nudná vědecká výprava. Chytit mravenečníka, elektrického úhoře, miniaturní opičku nebo lenochoda totiž není jen tak. A co teprve, když narazíte na anakondu, která je zrovna bez nálady!
Durrellovy knížky, které milují miliony čtenářů na celém světě, si získaly oblibu láskyplným popisem divoké přírody i humorným líčením dobrodružství, které zoology na cestách čekají. Setkání se zvířaty i domorodci totiž přináší nejedno překvapení. A v amazonské Guyaně s jejím deštným pralesem, řekami a savanami tomu nebylo jinak.

Autor: Gerald Durrell
Přeložil: Gerik Císař

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-907909-1-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Tři jízdenky do Dobrodružství vydalo Nakladatelství Zeď.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlepičí polévka pro duši – Co ten pes zase provedl?
101 báječných příběhů o kouzelných chvílích, zázracích a… pěkném svinčíku

Newmarková, Amy

Práh, 2020

zobrazit info o knizeDoktor na moři (audiokniha)

Gordon, Richard

Radioservis, 2020

zobrazit info o knizeSaturnin

Jirotka, Zdeněk Antonín

Šulc-Švarc, 2020

zobrazit info o knizeUž zase sloužím o Vánocích
Vánoční deníky mladého lékaře

Kay, Adam

Jota, 2020

zobrazit info o knizeJak zemřít osamocen

Welchová, Mo

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

zobrazit info o knizeKaždý má svůj Everest

Procházka, Aleš

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeSejdeme se v pět

Černajová, Vladimíra

Alpress, 2020

zobrazit info o knizeTři jízdenky do Dobrodružství

Durrell, Gerald

Nakladatelství Zeď, 2020

Napsat komentář