Cesta zachráněné židovské holčičky

Lalecka
Malá Ráchel přezdívaná Lalečka se narodila v nelehkých časech. V okamžiku, kdy začnou nacisté systematicky vyvražďovat Židy, podaří se rodičům dcerku předat kamarádům z dětství. Ti se o ni rozhodnout postarat i přes hrozící nebezpečí. Jedná se o skutečný příběh.

Píše se rok 1941, druhá světová válka je v plném proudu a v židovském ghettu se narodí malá holčička Ráchel. Její rodiče Jacob a Zippa ji přezdívají Lalečka a udělali by cokoli, aby ji zachránili.
Těsně před jejími prvními narozeninami začnou nacisté ghetto likvidovat a Židy systematicky vyvraždovat. Zippa se s dcerkou schová v podkroví, kde se tísní asi sto dalších lidí. Jacobovi, který slouží jako židovský policista, je jasné, že zůstat znamená pro obě jistou smrt, a rozhodne se proto dceru zachránit za jakoukoli, i tu nejvyšší cenu. Podaří se mu ji i s manželkou propašovat za hranice ghetta, kde Zippa vyhledá své kamarádky z dětství Irenu a Sofii. Předá jim milovanou Lalečku a nakonec se vrací zpátky, aby zjistila, jaký osud potkal jejího muže a rodiče.
Irena a Sofia se navzdory nesmírnému riziku o Lalečku starají po celý zbytek války a nehledí přitom na nebezpečí vyzrazení, které by přineslo krutou smrt nejen jim, ale i všem jejich blízkým…

Lalečka

Cesta zachráněné židovské holčičky
Autorka: Amira Keidarová
Přeložila: Světlana Pavlíková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-271-1332-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Lalečka vydalo nakladatelství Cosmopolis.


cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLalečka
Cesta zachráněné židovské holčičky

Keidarová, Amira

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář