Thrillerové naladění na víkend

Thrillerove romany
Podzim je pro čtení knížek ideální. Vždyť kdy jindy si s horkým čajem sednout do křesla a ponořit se do poutavých příběhů? Navíc sychravé počasí přímo vybízí sáhnout po nějakém tajemném thrilleru. Abyste měli dostatek inspirace, představíme vám jich dnes hned několik.

Co byste udělali, kdybyste jednoho dne našli velkou sumu peněz a cenné drahokamy? Před podobnou otázku je postaven i hlavní hrdina knihy Před ničím se nezastaví, který je svědkem letecké havárie a na místě neštěstí najde velké bohatství. Rozhodne se, že si vše nechá, to ale ještě netuší, co všechno tím rozpoutá…

Před ničím se nezastaví

Autor: Michael Ledwidge
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-226-3
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Před ničím se nezastaví vydalo nakladatelství Alpress. Koukněte také na ukázku z knihy.

Když se na Bahamách zřítí letadlo přepravující šest mužů, jmění v hotovosti a nepoctivě získané diamanty, jediným svědkem smrtelné katastrofy je potápěčský instruktor Michael Gannon. Domnívá se, že jde o špinavé peníze drogových bossů, které nikdo nebude postrádat. Odcizení peněz ovšem uvrhne Michaela do vražedné hry s těmi nejnebezpečnějšími muži světa.

————————————————

Kniha Nejlepší lži potěší hlavně příznivce Young Adult žánru. Hlavní hrdinka je postavena před nezáviděníhodnou situaci – její nejlepší kamarádka zastřelila jejího přítele. Proč se to ale stalo – byla to sebeobrana, nebo za tím bylo něco víc? A bude jejich přátelství natolik silné, aby překonalo tuto zkoušku?

Nejlepší lži

Autor: Sarah Lyu
Přeložila: Anežka Mannová

Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-998-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Nejlepší lži vydalo nakladatelství #BOOKLAB. Nezapomeňte se podívat také na ukázku z knihy.

Dřív Remy Tsaiová věděla přesně, co ji čeká. A teď ani netuší, jak bude vypadat příští den. Kdysi bývala šťastná. Měla svého přítele, Jacka, a Elise, svoji nejlepší kamarádku – svoji spřízněnou duši – která ji chápala líp než kdokoli na světě. Ale teď je Jack mrtvý, zabilo ho několik výstřelů do hrudi. A byla to Elise, kdo stiskl spoušť. Udělala to v sebeobraně? Nebo je za tím něco hlubšího, temnějšího, něco, co by Remy ani ve snu nenapadlo? Zatímco probíhá policejní vyšetřování, Remy zahájí své vlastní, přebírá svoje vzpomínky a pátrá po sebemenším zrnku pravdy, které by dokázalo zachránit přátelství, které pro ni znamená celý svět.

V několika prolínajících se časových liniích se odvíjí napínavý psychologický thriller, který zkoumá temnou stránku přátelství a posedlosti.

————————————————

Román od slovenského autora Romana Kulicha popisuje skutečné události. V knize sledujeme malou školačku, která se ztratí během sněhové kalamity. Přijdou záchranáři včas? Nebo je situace složitější a v horách řádí něco mnohem horšího než sněhová vánice?

Bílá paní

Autor: Roman Kulich
Přeložil: Robert Pilch

Počet stran: 244
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-257-3323-3
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Bílá paní vydalo nakladatelství Argo. Ukázku z knihy najdete na stránkách nakladatele.

Bílá paní je thriller z neobvyklého prostředí, s neobvyklými hrdiny. Anebo právě naopak, protože slovenské Kysuce i školačka Miška jsou přece úplně všední… Kdo by čekal, že rozehrají příběh tak napínavý, že se vám nad ním bude tajit dech a bude vás mrazit v kostech, i kdybyste ho četli na pláži? Tím spíš, když si uvědomíte, že vychází ze skutečných událostí. V kulisách sněhové kalamity z roku 2012 sledujeme boj studentky Mišky o život. Při tom jí pomáhá Patrícia, operační důstojnice Hasičského a záchranného sboru v Žilině a profesionální i dobrovolní záchranáři. Ale kdo stojí proti nim? Je jednooká straka jen nebohý pták, nebo zlé znamení? Vybírá si někdo v horách lidské oběti?

O autorovi

Roman Kulich (* 1980) je slovenským čtenářům dobře známý. Psaní se věnuje už od šestnácti let, a protože mu zřejmě rodinné podnikání v oboru gastronomie připadá příliš poklidné, popouští ve svých románech a povídkách uzdu fantazii a servíruje čtenářům pořádné porce napětí i strachu, často okořeněné špetkou tajemna. Na Slovensku mu kromě Bílé paní vyšly romány Požierač (2014), Dr. Weiss (2015), Prekliatie (2016), Krik nevinných (2017) a Pomsta (2018).

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Stěhování do nového domu je vždy plné očekávání. Své o tom ví i hlavní hrdinové románu Než ho poznala od Petera Swansona. V pracovně u souseda totiž mladá žena spatří něco velice podezřelého, co jí nedá spát. Je možné, že by se tak blízko jejich domova mohlo dít něco děsivého? Nebo je to celé jenom výplod její mysli?

Než ho poznala

Autor: Peter Swanson
Přeložila: Zdena Tenklová

Počet stran: 352
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7639-049-2
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Než ho poznala vydalo nakladatelství Bookmedia. Na stránkách nakladatele najdete i ukázku z knihy.

Zlověstná tajemství temných postav se protínají v chytrém příběhu, na který v tomto žánru jen tak nenarazíte.

Když se Hen a Lloyd přestěhují do nového domu, ihned se spřátelí se svými sousedy, Mirou a Matthewem. Vše se ale obrátí vzhůru nohama, když Hen spatří v sousedově pracovně něco podezřelého. Mohl by tenhle okouzlující středoškolský učitel skrývat něco děsivého? Něco, o čem by věděla jen Hen, která sama bojuje s depresemi? Lloyd ji samozřejmě nevěří, a tak, díky podivným okolnostem, se začíná mezi Hen a Matthewem rodit zvláštní pouto. Kdo z nich je ale nebezpečný? Mohl by být Matthew vrahem, nebo se to vše odehrává jen v Henině hlavě?

O autorovi

Peter Swanson debutoval románem The Girl with a Clock for a Heart a pokračoval dalšími třemi thrillery. Na zabití získalo cenu New England Society Book Award, znát můžete taky román Všechny krásné lži. Jeho knihy byly přeloženy do více než 30 světových jazyků a sklízí ohlasy napříč zeměmi. Fanoušci jeho díla vychvalují slovy jako působivé, poutavé, fascinující nebo znepokojivé.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Vzpomínání na staré časy nemusí být vždy příjemné, zvlášť pokud společné zážitky končí u podivného zmizení dávné přítelkyně. Hlavní hrdinové knihy Mráz pod kůží se setkají na odlehlé horské chatě, kde chtějí po letech strávit příjemné chvíle. Mají ale všichni tak nevinná přání?

Mráz pod kůží

Nikdo neví, co se stalo. A já se postarám, aby to tak i zůstalo.
Autorka: Allie Reynoldsová
Přeložila: Tereza Marková Vlášková

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7625-061-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Mráz pod kůží vydalo nakladatelství Metafora. Přečtěte si také ukázku z knihy.

Mysleli si, že budou přáteli na celý život. Jedna událost tenhle plán ale pohřbila a oni se teď vidí poprvé po deseti letech – poprvé od doby, kdy jejich přítelkyně Saskia záhadně zmizela. Chata na vrcholu ledovce má být útočištěm, kde mohou zavzpomínat na staré časy. Jsou tu ale všichni ze stejného důvodu, nebo si někdo z nich přijel vyřídit účty?

————————————————

Život v hezké čtvrti je snem mnoha lidí. Přináší to s sebou ale i nepříjemnosti – téměř pořád jste pod dohledem ostatních. A to může být na obtíž, hlavně když skrýváte velké tajemství… Knihu příznačně nazvanou Pod dohledem vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Pod dohledem

Autorka: Lisa Jewellová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-271-2911-9
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Pod dohledem vydalo nakladatelství Cosmopolis. Nezapomeňte si taky přečíst ukázku z knížky.

Každý má svoje tajemství. Ale ne vždy je dobře skryté.

Melville Heights patří k nejhezčím čtvrtím v Bristolu. Na takovém místě se přece brutálně nevraždí. Jenže… každý tu má svoje tajemství. A každý je trochu pod dohledem. Toma Fitzwiliama, ředitele školy, mají všichni rádi, i jeho nová sousedka Joey Mullenová se do něj rychle zamiluje. Je přesvědčená, že o jejím poblouznění nikdo neví, jenže Tomův syn Freddie bedlivě sleduje dění v blízkém okolí a neunikne mu, že se Joey vůči jeho otci chová zvláštně. O pár ulic dál bydlí studentka Jenna, která má podezření, že ředitel není až tak bezúhonný, jak se zdá. Projevuje nezvyklou náklonnost její nejlepší kamarádce a Jennina máma je přesvědčená, že jí Fitzwilliam ztrpčuje život. A už dvacet let před těmito událostmi se jistá školačka v tajném deníku vyznává z lásky ke svému pohlednému mladému angličtináři…

O autorovi

Lisa Jewellová se narodila v roce 1968 v londýnském West Endu a vyrůstala v severním Londýně. Po krátké a poměrně neúspěšné stáži v oblasti módy se vrátila k tvůrčímu psaní, se kterým začínala. Od té doby napsala třináct velice úspěšných románů, čeští autoři můžou znát například román Beze svědků.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Nakladatelství Mystery Press vydává další z příběhů genealoga Jeffersona Tayta z pera Stevena Robinsona a vy tak máte opět možnost začíst se do spletitých rodinných vztahů a tajemství. Při pátrání po předcích totiž občas můžete narazit na něco, co mělo navždy zůstat skryto…

Dopisy od mrtvého

Autor: Steve Robinson
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-7588-211-0
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dopisy od mrtvého vydalo nakladatelství Mystery Press. Na webu nakladatele najdete taky ukázku z této knížky.

Sto padesát let starý dopis a legendární rubín. Nový případ genealoga Jeffersona Tayta…. Když je genealog Jefferson Tayte najat, aby prokázal totožnost černé ovce v rodokmenu svého klienta, je vzápětí zatažen do vyšetřování vraždy. K dispozici přitom nemá víc než sto padesát let starý dopis a stopu vedoucí k legendárnímu rubínu, jenž zmizel před dávnými generacemi. Poté, co se k němu za záhadných okolností dostanou další dopisy, odkryje Tayte staletí starý příběh chamtivosti, vraždy a zakázané lásky, který ho nakonec zavede na skotskou Vysočinu a také do sluncem prozářené koloniální Indie. V historii Džajpuru je totiž pohřbeno temné tajemství, prosycené zradou a skandálem. Proč má ale tak smrtící důsledky pro současnost? Dokáže Tayte najít ztracený rubín a zabránit tomu, aby se minulost opakovala, než bude příliš pozdě?

O autorovi

Steve Robinson se narodil v Kentu a nyní žije nedaleko Londýna. Jeho vášeň pro genealogii a psaní ho provází už od mládí, kdy se vydal po stopách dědečka z matčiny strany, o němž nic netušil. Zjistil, že to byl Američan sloužící během druhé světové války v Anglii. Robinson ho vysledoval a postupně odkryl historii doposud neznámé větve vlastní rodiny. Inspirován těmito skutečnostmi, napsal thriller Stopy v krvi, první svazek ze zatím sedmidílné série o genealogovi Jeffersonu Tayteovi. Znát můžete ale i další díly z této série jako Hluboký hrobZtracená vládkyně či Smrtící hry.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnes představených thrillerů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřed ničím se nezastaví

Ledwidge, Michael

Alpress, 2020

zobrazit info o knizeNejlepší lži

Lyu, Sarah

#BOOKLAB, 2020

zobrazit info o knizeBílá paní

Kulich, Roman

Argo, 2020

zobrazit info o knizeNež ho poznala

Swanson, Peter

Bookmedia, 2020

zobrazit info o knizeMráz pod kůží
Nikdo neví, co se stalo. A já se postarám, aby to tak i zůstalo.

Reynoldsová, Allie

Metafora, 2020

zobrazit info o knizePod dohledem

Jewellová, Lisa

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeDopisy od mrtvého

Robinson, Steve

Mystery Press, 2020

Napsat komentář