Expedice do světa financí

Tipy_Pokrok bez povoleni_Slovnik investora
Toužíte se stát investorem na burze? Nebo se jen chcete dozvědět něco nového o složitém světě financí? V každém případě vám přijdou vhod knížky z našich dnešních tipů…

Zajímáte se o technologie a jejich vliv na současnou společnost? Pak by vás mohla zaujmout také knížka Pokrok bez povolení od Róberta Chovanculiaka. Provede vás světem financí a poskytne vám řadu zajímavých informací.

Pokrok bez povolení

Jak sdílená ekonomika, crowfunding a kryptoměny změnily svět
Autor: Róbert Chovanculiak
Přeložila: Jana Kupková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 165×245 mm
ISBN: 978-80-271-1755-0
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Pokrok bez povolení vydalo nakladatelství Grada v edici Finance pro každého.

Pokrok bez povolení je o střetu digitálních technologií 21. století se světem kamenných institucí 20. století. Je to kniha pro lidi, které fascinují technologie a jejich vliv na společnost. Je kompletním průvodcem světem, kde Airbnb oživuje mrtvý kapitál a konkuruje státu ve tvorbě regulací, kde Kickstarter nahrazuje vybírání daní a pomáhá financovat veřejné služby a kde Bitcoin umožňuje budovat paralelní společnost, v níž neexistují žádní šéfové. Pokrok, který přináší internet, nekonkuruje pouze analogovým podnikatelům a kamenným obchodům, ale především světu zákonů, úředníků a politiky. Kromě toho se v knize dočtete, jak funguje anarchie na internetu, proč by Karel Marx miloval sdílenou ekonomiku, jak se může každý z vás stát internetovým soudcem, proč chtěly státy zakázat eBay, jaké detektivy zaměstnává PayPal, kdo chrání spotřebitele před ochranou spotřebitelů a kdy je rozumné prosit raději o odpuštění než o povolení.

 

Ukázka z knihy

Tato kniha je o střetu starých institucí a nových technologií. Kdybych ji psal před 12 tisíci lety, píši o nových technologiích agrární revoluce a o tom, co to znamená pro instituce lovců a sběračů. Jak se při přechodu migrujících skupin na stabilnější usedlosti změnila organizace života lidí a jaká nová společenská pravidla přinesl pluh a domestikace zvířat.
A kdybych ji psal před 250 lety, píši o nových technologiích průmyslové revoluce a o tom, co to znamená pro instituce feudalismu. Jak se při přechodu z vesnických oblastí do měst změnila organizace života lidí a jaká nová společenská pravidla přinesl parní a tkací stroj.
Knihu však píši v dnešních, digitálních časech. Bude o střetu internetových technologií 21. století se světem kamenných institucí 20. století. O tom, jak se při přechodu z „offline“ do „online“ světa mění organizace života lidí. Patříte-li mezi ty, které fascinuje internet a jeho vliv na společnost, jste na správné adrese.

Prolistujte si celou ukázku.

 

Róbert Chovanculiak

Róbert Chovanculiak absolvoval doktorandské studium na Ekonomické fakultě UMB v Banské Bystrici. Od roku 2015 pracuje jako analytik v INESS – Institutu ekonomických a společenských analýz. Ve svém výzkumu se věnuje fungování veřejného sektoru, internetovým technologiím a školství. Je autorem stovek článků, množství domácích i mezinárodních studií a publikoval v cambridgeském časopisem Journal of Institutional Economics. Ve volném čase rád čte, posiluje s činkami a jí dobré jídlo.

Zdroj informací: pokrokbezpovolenia.sk

 

Nakladatelství Grada

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

————————————————

Každý investor, ať už profesionál nebo začínající amatér, jistě ocení přehledný slovník těch nejdůležitějších pojmů z oboru. Pořiďte si užitečný Slovník investora, jehož autorem je Michal Stupavský.

Slovník investora

Autor: Michal Stupavský

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 160×220 mm
ISBN: 978-80-7428-381-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Slovník investora vydalo nakladatelství Plot v edici Slovníky.

Slovník investora slouží jako užitečný „manuál“, ať již pro profesionálního investora, nebo pro investora „amatéra“, který se odhodlá zúročit svůj kapitál na burze buď sám, nebo prostřednictvím burzovních makléřů. Přehledný, fundamentálně vyčerpávající, vysvětlující hojně používané poměrové ukazatele a benchmarky ve finanční branži. Slovník je psaný s důrazem na faktičnost, popsané termíny jsou srozumitelné i pro laickou veřejnost.

 

Ukázka z knihy

Slovnik investora_ukazka

 

Michal Stupavský

Michal Stupavský vystudoval Finance a Oceňování podniku na Vysoké škole ekonomické v Praze. V rámci magisterského studia strávil jeden semestr na univerzitě Bocconi v Miláně. Je držitelem mezinárodního titulu CFA (Chartered Financial Analyst). Je spoluautorem první knihy o behaviorálních financích v češtině Investor 21. století (Plot, 2013). Jeho diplomová práce Behaviorální finance – Implikace pro investory byla rovněž vydána knižně (Plot, 2016). Na finančních trzích a v korporátním sektoru má 14 let profesionálních zkušeností. Působil ve společnostech X-Trade Brokers, Conseq Investment Management, Unipetrol a Cemex. V roce 2017 se do společnosti Conseq Investment Management vrátil a působí zde jako investiční stratég se zaměřením na kreditní analýzy korporátních dluhopisů a valuace akciových trhů. Pravidelně komentuje vývoj na globálních finančních trzích a světové ekonomice v televizi a v nejrůznějších médiích.

Zdroj informací: nakladatelství Plot

 

Nakladatelství Plot

Nakladatelství PLOT vydává knihy o psech, strašidlech, historii nebo pověstech a o spoustě dalších věcí, které baví jeho redaktory i čtenáře.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy o financích? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokrok bez povolení
Jak sdílená ekonomika, crowfunding a kryptoměny změnily svět

Chovanculiak, Róbert

Grada, 2020

zobrazit info o knizeSlovník investora

Stupavský, Michal

Plot, 2020

Napsat komentář