Jak pečovat o svou mysl v každém věku

pece-o-telo-uvod
Všichni víme, že je nutné pečovat o své tělo: sportujeme, cvičíme, snažíme se jíst zdravě. Ale jen málo se mluví o potřebě pečovat o svou mysl. To je přitom naprosto zásadní, obzvlášť v dnešní prazvláštní době. Tyto knihy nám s péči o mysl pomohou.

Ve vyšším věku je péče o mysl obzvláště důležitá. Kniha Pondělí či pátek, vždy má někdo svátek pomůže seniorům aktivně trávit čas nad rébusy a trénovat při tom svůj mozek.

Pondělí či pátek, vždy má někdo svátek

Aktivizační pracovní listy pro dospělé

Autorky: Renata Škaloudová a Jaroslava Slivoňová
Ilustrovala: Jana Heřmanová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 208×296 mm
ISBN: 978-80-262-1653-7
Doporučená cena: 185 Kč

Knihu Pondělí či pátek, vždy má někdo svátek vydalo nakladatelství Portál.

Pracovní listy obsahují ucelený záběr aktivizace osob nad 65 let – rébusy, procvičování smyslových vjemů, komunikace a paměti a cvičení. Sjednocujícím prvkem pracovních listů jsou rébusy – doplňování jména do krátkého veršíku s možností ověření v kalendáři. Náměty činností ve výše zmíněných oblastech se jmény nebo veršíky daného týdne korespondují.

Ukázka z knihy

pictureprovider.aspx

Prohlédněte si i několik dalších ukázkových listů.

O autorkách

PhDr. Renata Škaloudová je logopedka, v Portálu vydala knihy Rohlík, auto, dům a Rozumí koza petrželi (a v jiných nakladatelstvích řadu dalších publikací). Působí jako řečová terapeutka v domově pro seniory.

Ing. Bc. Jaroslava Slivoňová působí jako vedoucí aktivizačního úseku domova pro seniory a trenérka paměti II. třídy.

Jana Heřmanová je výtvarnice v oblasti malby, keramiky a skleněných vitráží, působí jako arteterapeutka v domovech pro seniory.

Zdroj: portal.cz

O nakladatelství

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

I pro mladší generace se však hodí kniha Paměťový kód – negativní vzpomínky totiž máme všichni. Doktor Alexander Loyd v ní vysvětluje, že právě ty mají zásadní vliv na kvalitu našeho života. Zbavme se jich a bude se nám žít lépe.

Paměťový kód

Správné nastavení paměti může vyléčit váš život za 10 minut.

Autor: Alexander Loyd
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 9788075932396
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Paměťový kód vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

V této knize autor s využitím léčebných kódů vysvětluje čtenářům, jak mohou „přeprogramovat“ své negativní vzpomínky, které mají zásadní vliv na kvalitu jejich života. Tvrdí, že za většinou špatných věcí, které se nám v životě dějí, stojí právě naše negativní vzpomínky a dokážeme-li se jich zbavit, zbavíme se tím i problémů, které s nimi souvisejí.

O autorovi

Alexander Loyd získal doktorské tituly v oborech psychologie a naturopatická medicína. Vybudoval jednu z největších praxí v této oblasti a dnes má klienty ve všech státech USA a ve 158 zemích na celém světě, přestože na samém počátku měl jen trochu peněz a žádnou inzerci. Dr. Loyd postupně dospěl k názoru, že chce-li člověk odstranit symptomy chorob a životní problémy, musí nejprve vyléčit záležitosti, které jsou za nimi skryty a pocházejí z vnitřního světa. Na základě tohoto postoje sestavil program, který uvedl do praxe v roce 1988. Alexander Loydse objevil v pořadech společností ABC, NBC, CBS, Fox a PBS. Jeho první kniha Léčebný kód se stala mezinárodním bestsellerem a byla přeložena do 25 jazyků.

Zdroj: nakladatelstvibeta.cz

O nakladatelství

Nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePondělí či pátek, vždy má někdo svátek

Škaloudová, Renata - Slivoňová, Jaroslava

Portál, 2020

zobrazit info o knizePaměťový kód
Správné nastavení paměti může vyléčit váš život za 10 minut

Loyd, Alexander

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

Napsat komentář