Zasoutěžte si o důkaz o nebezpečnosti Ruska

cesta-k-nesvobode-audiokniha-perex
O tom, že Rusko má dlouhé prsty a vede kybernetickou válku proti Evropě i Spojeným státům, se z médií dozvídáme stále častěji. Co k tomu ale vedlo a proč čas demokracie a svobody po studené válce nakonec nenastal?

Sílící ruská hrozba

Liberální demokracie není absolutním vítězem studené války a ohlášený konec dějin se nekoná. Vladimir Putin se opevnil ve své mocenské pozici a fašistické představy o potřebě pevné ruky začínají ve světě opět rezonovat.

Rusko vede kybernetickou válku v Evropě a Spojených státech, využívá svých nových spojenců mezi nacionalisty, radikály a oligarchy, aby snižovalo důvěryhodnost demokratických institucí. Výsledkem současného trendu jsou brexit, Donald Trump, všeobecný vzestup populismu a čím dál patrnější zranitelnost západní společnosti.

Na základě velkoryse pojatého výzkumu a prostřednictvím událostí poslední doby v Rusku, na Ukrajině, v USA i v Evropě ukazuje Snyder podstatu hrozícího nebezpečí. Pomáhá porozumět, proč jsou tradiční politické ctnosti prospěšné a kterou z nabízených možností bychom si měli zvolit: rovnost, nebo oligarchii, individualitu, nebo totalitu, pravdu, nebo lež. Ohromující svědectví o vzestupu autoritářství jde hlouběji než novinové titulky a nabízí nám cestu ven ze všeobecné nejistoty.

 

Cesta k nesvobodě

Autor: Timothy Snyder

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Jiří Dvořák
Překlad: Martin Pokorný
Délka: 14 hodin 1 minuta
Vydáno: 7/2020

Přečtěte si více o audioknize Cesta k nesvobodě, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Americký historik Timothy Snyder se věnuje dějinám střední a východní Evropy se zaměřením na holokaust. Získal doktorát na Oxfordské univerzitě, působil v Paříži, ve Vídni, Varšavě a na Harvardu, a nyní je profesorem historie na Yaleově univerzitě. Jeho knihy získaly řadu mezinárodních cen. Žije New Havenu v Connecticutu.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Cesta k nesvobodě

Když rozpadem Sovětského svazu skončila studená válka, zdálo se, že konečně přišel čas demokracie a svobody. Brzy se však ukázalo, že tomu tak není, a současný prezident Vladimír Putin dělá vše pro to, aby upevnil svoji pozici. Rusko se tak pro zbytek světa stává stále větší hrozbou a neváhá využít všechny prostředky, kterými může ohrozit západní společnost a nahlodat ji, aby sama sebe pomalu rozložila zevnitř. O analýzu současného stavu a událostí, které mu předcházely, se pokusil americký historik Timothy Snyder ve své knize, která nyní vychází také v audio verzi.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Cesta k nesvobodě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Cesta k nesvobodě
probíhá od 4. do 17. září 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Cesta k nesvobodě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta k nesvobodě
Audiokniha

Snyder, Timothy

Audiotéka.cz, 2020

Zasoutěžte si o důkaz o nebezpečnosti Ruska - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dobrý den, děkuji moc za vyhranou audiokazetu Cesta k nesvobodě, právě ji poslouchám. Alena

Napsat komentář