Zloduch v těle třináctiletého chlapce

Skolni roky
Oceněný fantasy román pro mládež získal i svou audioknižní podobu. Hlavní hrdina, mocný a obávaný Temný pán, prohrál bitvu a ocitl se v těle třináctiletého kluka. Nejenže ho přidělí pěstounům, ještě ho pošlou i do školy… Jak se s tím padouch dokáže vyrovnat?

„Když se vzbudil, zjistil, že je v posteli… Podíval se na sebe. Pořád ještě měl tělo lidského dítěte. Nebyl to tedy sen.“
Průšvih na n-tou! Temný pán prohrál střet s magií Dobra – PCHÁ! – a obří vesmírný škyt ho vyvrhl na parkoviště před obchodním domem v jihoanglickém městečku Bílé Štíty. Někdejší arcilotr a vládce Temnokraje se tu zmateně válí v těle třináctiletého spratka a nechápe, co si na prťavé planetě Zemi počne. U všech pekel, co by mohlo být horší? No to si pište, milé děti, že úklady a protivenství si na něm teprve smlsnou. Jen co ho policisté, doktoři a sociálka vyšetří, přidělí ho k dobromyslným pěstounům, aby se ten ubohý siroteček po otřesu trochu ZCIVILIZOVAL a hlavně pořád tak příšerně NEBLÁBOLIL. Ono ho už zdejší nápravné zařízení zvané škola POLIDŠTÍ. To těm bezmozkům pořád nedochází, s jak velkolepým zloduchem mají co do činění?
První část fantasy cyklu britského tvůrce videoher a experta na ponuré duše dnešních pubertálních pařanů. Jeho groteska získala výroční Cenu Roalda Dahla za nejvtipnější prózu pro mládež.

Školní roky (audiokniha)

Temný pán 1
Autor: Jamie Thomson
Přeložila: Veronika Volhejnová
Interpret: Petr Čtvrtníček

Vazba: CD
ISBN: 8594169483320
Doporučená cena: 329 Kč

Audioknihu Školní roky vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorovi a interpretovi

Jamie Thomson poznal virtuální uvažování generací Y a Z coby dlouholetý redaktor britských fantasy časopisů, tvůrce gamebooků a libretista videoher pro společnosti Eidos, Microsoft a Sega. Rodák z íránského Masdžídu, kam byl jeho otec vyslán, dokončil školní docházku v jihoanglickém Brightonu a vystudoval politologii na univerzitě v Canterbury. Za první díl tetralogie (2011–2017) o Temném pánu Školní roky – tu dále tvoří svazky Zloduch v nesnázíchNavždy po škole a Zlověstný ředitel – získal výroční britskou humoristickou Cenu Roalda Dahla. Nespoutanou fantazii ostatně prokázal už v sedmisvazkovém seriálu o příhodách mladého nindži The Way of the Tiger (od roku 1985), který s kolegou Markem Smithem převedl i do digitální verze. Nejnověji s vesmírným kapitánem Harrym Greenem vysílá dospívající kluky až Na opačný konec Galaxie (2014, č. 2016).

Petr Čtvrtníček vyrostl v Řeži u Prahy a vystudoval pražskou SUPŠ. Když nebyl přijat ke studiu na DAMU ani JAMU – za což je prý osudu dodnes vděčný –, rozhodl se věnovat múzám v amatérském divadle Vrata. Od 90. let je vyhledávaným hercem (po dvě desetiletí byl členem souboru Divadla Na zábradlí), scenáristou, režisérem, kreativcem a recesistou. Je podepsán pod oblíbenými televizními parodiemi Česká sodaČtvrtníček, Šteindler a Vávra uvádějíTV show Toma a DanaČobolkoviny nebo Gynekologie. Ve frašce Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? památně karikoval korupční praktiky fotbalových bossů. Televizní diváci ho dále znají ze seriálů PřístavAutobazar Monte Karlo či Světlu vstříc. Svéráznými postavičkami obohatil řadu filmových veseloher a tragikomedií, např. KouřEliška má ráda divočinuMazaný FilipDoblba!Obsluhoval jsem anglického králePoslední plavkyFrantišek je děvkařVejškaInstalatér z Tuchlovic ad.

Zdroj informací: OneHotBook


OneHotBookNakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠkolní roky (audiokniha)
Temný pán 1

Thomson, Jamie

OneHotBook, 2020

Napsat komentář