Pitevna očima profesionálky

Prvni rez_uvodni
Jessie Tesková pracuje jako soudní lékařka na patologii. Očekávejte proto důkladné popisy z průběhu pitev, které by slabší povahy mohly maličko rozhodit…

Doktorka Jessie Tesková nastupuje do nové práce na patologii v San Francisku. Přeje si jen začít znovu. Když ale zjistí, že za podezřelým případem smrtelného předávkování se podle všeho skrývá úkladná vražda, pouští se do pátrání, které ohrožuje nejen její kariéru, ale i život.

 

První řez

Thriller ostrý jako skalpel
Autoři: Judy Melineková, T. J. Mitchell
Přeložil: Roman Lipčík

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-120-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu První řez vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Letní mlhu v místě, kam jsem se nedávno přistěhovala, slunce nerozežene a mlha se sama nezvedne ani nerozplyne. Zůstává ležet, lepí se a dusí. Nebyla jsem patřičně oblečená a musela jsem si v autě zapnout topení. Topit v červenci! Pěkně potrhlé město.
„Máš zelenou!“ zařvala jsem na stříbřitou Toyotu Prius před sebou. „Rusz się…!“
Máma přišla do Ameriky z Evropy, když jsme s bratrem Tommym vyrůstali, a mluvila na nás jenom polsky. Její mateřština ze mě při některých příležitostech vytryskne. Seděla jsem ve svém burácejícím BMW 235i v zúženém úseku Stanyan Street u parku Golden Gate a chtěla jsem odbočit doleva. (str. 17)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Judy Melinek a T. J. Mitchell

Judy Melinek je forenzní patoložka praktikující forenzní medicínu v San Francisku. Patologii vystudovala na Kalifornské univerzity v Los Angeles. T. J. Mitchell je manžel Judy Melinek a absolvent Harvardské univerzity. Pracoval ve filmovém průmyslu, není se věnuje psaní a je otcem na plný úvazek. Judy Melinek a T. J. Mitchell společně napsali např. také knihu Řez do tuhého.

Více informací najdete na autorčině webu.

 

Ohlasy

Ostré jako skalpel. V Prvním řezu nahlédnete do pitevny očima profesionálky.

Kathy Reichs, autorka knih Sbírka kostí a Zúčtování

Kdo jiný může nabídnout opravdu poutavou kriminálku než skutečný soudní lékař? Příznivci seriálů C.S.I. (Kriminálka…) musí tento důmyslně vymyšlený příběh doslova zhltnout.

Karin Slaughter, autorka knih Poslední vdova a Čisté zlato

Kouzlo, hrůzné detaily i překvapivé vcítění, které udělaly z knihy Working Stiff (Mrtví na stole) tak příjemnou četbu, se vracejí v románové podobě. Působivý start nové série, která si zaslouží, aby trvala co nejdéle.

Alex Marwoodová, autorka knihy Ztracené holky

Výrazný začátek nové série. Postava odvážné Jessie si čtenáře získá, avšak román vyniká hlavně pečlivě propracovanými detaily. Potěší příznivce knih Patricie Cornwellové s doktorkou Kay Scarpettovou.

Publishers Weekly


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrvní řez
Thiller ostrý jako skalpel

Melineková, Judy - Mitchell T.J.

Metafora, 2020

Napsat komentář