Zahrajte si o návod, jak pečovat o zahradu v době sucha

statecni-v-zahrade-perex
Extrémní výkyvy počasí a prolínání ročních období nejsou v poslední době nic neobvyklého. Často se potýkáme i se stále delšími obdobími sucha a nedostatkem vody. Přizpůsobme těmto změnám svou zahradu – Thomas Hess nám poradí, jak na to.

Zahradničení v dobách klimatických změn

Stojíme na prahu klimatických změn. Extrémní výkyvy počasí nejsou výjimečné. Každý zahradník si proto musí uvědomit jejich následky a začít přemýšlet jinak. Musí pochopit jiný rytmus přírody a zmírnit negativní důsledky. Roční období se posouvají nebo prolínají a získávají novou podobu. Především silné deště a období sucha vyžadují, abychom k zahradě přistupovali jiným způsobem, ať už jde o zřizování záhonů, nebo pořizování odolnějších rostlin.

 

Stateční v zahradě

Autor: Thomas Hess

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: David Krásenský
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2020
ISBN: 978-80-88316-69-5

Přečtěte si více o knize Stateční v zahradě, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kazda. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kazda vydává svým způsobem výjimečné knihy a CD, a to napříč všemi žánry – od pozoruhodných lidských osudů inspirativních osobností a příběhů přes kvalitní pohádky až po nevšední rádce pro rodinu, partnerské vztahy a výchovu dětí.

 

Vyhrajte knihu Stateční v zahradě

V poslední době se celý svět potýká s řadou klimatických změn a mnoho z nás musí jejich dopady řešit i na své zahradě. Stromy, rostliny a plodiny, které dříve prospívaly, nyní trpí, a proto je čas nahradit je těmi odolnějšími. Thomas Hess vám ve své publikaci poradí, které druhy lépe vzdorují extrémním změnám počasí, ale také přináší tipy, jak lépe a efektivněji hospodařit s vodou, což v současných obdobích sucha jistě ocení každý zahradník.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Stateční v zahradě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stateční v zahradě
probíhá od 26. května do 8. června 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 publikace Stateční v zahradě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStateční v zahradě
Péče o rostliny při extrémech počasí

Hess, Thomas

Kazda, 2020

Napsat komentář