Milovat a být milována

Tipy_Milovat a byt milovana
Dnešními tipy potěšíme zřejmě především čtenářky, které vyhledávají oddechovou romantickou četbu plnou lásky, problémů ve vztazích, ale i pohodové atmosféry. Užijte si léto prozářené sluncem s těmito třemi knihami.

Bell se snaží vzpamatovat z rozchodu a získat peníze, aby mohla vyplatit bývalého partnera a zůstat ve svém domě. Millie je mladá, krásná, všechno jí v životě vychází. Nebo ne? Tyto dvě ženy mají společného víc, než se zdá…

Moje super (ne)realita

Autorka: Claire Frost
Přeložila: Dagmar Kalová

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 148×208 mm
ISBN: 978-80-271-2864-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Moje super (ne)realita vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Bell se horko těžko vzpamatovává z rozchodu s dlouholetým partnerem. Na prahu čtyřicítky si po desetiletém vztahu neumí budoucnost bez Colina představit, cítí se sama, bojí se, že si s novou situací neporadí. Po večerech pospává před televizí a na Instagramu sleduje pohádkový život jiných. Z letargie se ji snaží vytrhnout energická kamarádka Suze i sestra Cosette. Po čase si Bell dodá odvahy, zavítá do místního komunitního centra a přihlásí se do kurzu fotografování. Ukáže se, že někteří účastníci si od kurzu kromě znalostí slibují ještě něco – doufají, že zde najdou přátele, protože ve svém okolí nikoho blízkého nemají. Bell je snad z nejhoršího venku. Jenomže pak přijde další rána. Bývalý partner hodlá prodat dům, kde společně žili. Aby mohla v domě zůstat, bude se muset zadlužit a Colina vyplatit. A právě tehdy v komunitním centru potká svou oblíbenou instagramovou hvězdu Millie… Millie je dítě štěstěny. Od života dostala všechno, po čem lidé obvykle touží. Je mladá a krásná, má roztomilého pětiletého syna, spoustu přátel, obléká se do nejlepších značek, může si dovolit luxusní dovolené… Vede prostě nádherný, bezstarostný život, tím si je Bell jistá – vždyť hltá všechny její příspěvky na Instagramu. Ale je to skutečně tak? Je Milliina realita opravdu tak super, jak Bell usuzuje z příspěvků na sociálních sítích? Nebo mají obě ženy společného víc, než se zdá?

 

Ukázka z knihy

Bell polekaně rozevřela oči. S maximálním úsilím zkoumala, jestli jí takhle vytrvale buší v hlavě, nebo se ten rámus ozývá odněkud z domu. Zdřímla si na pohovce u podvečerního dokumentu o ohrožených živočišných druzích v Andách a teď v rozespalosti přemýšlela, jestli někdo tluče na okno, nebo jestli na ni z obrazovky vřeští chlupatá opice se žlutým ocasem. Pravděpodobnější se jí jevila první možnost. Vtom se polštářek, do něhož měla pohodlně zabořenou hlavu, znepokojivě rozvibroval. Trvalo několik vteřin, než si uvědomila, že leží na mobilu. V mlžné otupělosti vyštrachala telefon a klepla na zelenou ikonku. (str. 7)

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Rozdílné ženy se setkávají i v druhé knize. První z nich je profesorka Claire, která touží doopravdy žít, a ne pouze přežívat. Druhou je mladá Julie čekající na to, až jí do života vstoupí opravdová vášeň a láska.

Krása noci

Dvě ženy, dvě povahy, jedno léto
Autorka: Nina George
Přeložila: Dagmar Hoangová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 125×205 mm
ISBN: 978-80-243-9185-4
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Krása noci vydalo nakladatelství Moravská Bastei MOBA.

Jaké je milovat? A jaký je pocit být milován? Jak člověk pozná a ví, že je to opravdové? Semestr skončil, začínají zasloužené dva měsíce volna. Claire, pětačtyřicetiletá profesorka na prestižní univerzitě, z taxíku pozorovala ženy v pařížských ulicích. Kolik tajemství zamlčují? Kolik milenců, nemilenců, kolik nevyplakaných slz? Kolik nevyslovených, neuskutečněných nápadů? Uznávaná pařížská etoložka po dvaadvaceti letech manželství stále víc a víc touží po tom, aby cítila, že žije, ne že pouze existuje. Devatenáctiletá Julie zase čeká na něco, co rozpálí její nitro – opojení životem, odvahu, vášnivou lásku. A protože osud píše své vlastní příběhy, právě Claire a Julie mají strávit žhnoucí léto na pobřeží Bretaně – s Claiřiným manželem Gillesem a synem Nicolasem, který je zároveň Juliiným přítelem. Zde, na konci světa, obě tak rozdílné ženy objevují opět chuť do života a spalující, mořem vonící vášeň. Nikdy už nebudou stejné jako dřív. A způsobí jejich proměnu pouze slunce, písek, moře a sůl?

 

Ukázka z knihy

Byla to ona. Touha. Touha, která náhle povstala z neznámého Nic, touha, která pevnou rukou svírala duši, touha prostě všeho nechat a klesat do hlubin moře. Bez odporu, stále hlouběji, zahodit sebe a svůj život jako oblázek, jako by člověk povstal z mořské propasti a jednoho dne přesně tam zase patřil.
Vertigo marée, tak říkají staří bretaňští rybáři té z ničeho nic přicházející chuti zhasnout sebe sama, být volný, osvobozený od všeho. Dochází k tomu většinou právě v nejkrásnějších nocích, ano, právě tehdy, proto se rybáři neradi dívají do hlubokých vod a na pevnině věší na okna s výhledem na moře neprůhledné těžké závěsy. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Nina George

Nina George se narodila v roce 1973 v německém Bielefeldu. Je nositelkou literárních cen, autorkou bestsellerů a novinářkou na volné noze od roku 1992. Napsala 26 knih (romány, mysteriózní příběhy, věcnou literaturu) a více než sto povídek. George pracovala jako policejní reportérka, publicistka a redaktorka pro celou řadu publikací, včetně Hamburger Abendblatt, Die Welt, TV Movie, Federwelt ad.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Dnešní tipy uzavírá příběh romantické plavby, slibující tu pravou letní pohodu. Maddie začne pracovat jako hosteska na luxusní jachtě a pokouší se vyhovět všem přáním zhýčkaných hostů. Nafoukaná Tara jí to ale dost ztěžuje. Maddieinu situaci komplikuje i skutečnost, že se zakoukala do Tařina přítele Nicka.

Pláž v Chorvatsku

Autorka: Julie Caplinová
Přeložila: Michaela Klevisová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-2935-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pláž v Chorvatsku vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jako hosteska na luxusní jachtě v Chorvatsku, na které se plaví parta přátel z módní branže. Práci jí dohodila kamarádka Nina, jejíž bratr Nick je jedním z hostů na lodi. Pochází z úplně obyčejné farmářské rodiny, ale teď chodí s modelkou Tarou, se kterou se seznámil, když na jeho farmě probíhalo focení módy. Maddie se snaží obstát v roli hostesky a vyhovět zhýčkaným hostům, jenže arogantní Tara jí to moc neulehčuje. Mezi Nickem a Tarou to začíná pomalu skřípat, přece jen pocházejí každý z jiného světa. O Maddie se zajímá jeden z hostů, hezký a bohatý Simon, který oceňuje její výtvarný talent a plné křivky – myslí to ale upřímně? Zároveň si Maddie uvědomuje, že se jí čím dál tím víc líbí Nick…

 

Ukázka z knihy

Nick si přitáhl límec kabátu blíž ke krku. Byl vděčný, že ho před ostrým severním větrem, bičujícím rozeklané úbočí kopce, chrání bariéra ze silného tvídu. Ironicky se pousmál při pohledu na dvě modelky, které se k sobě rozechvěle tiskly jako pár arabských klisen s nervy našponovanými k prasknutí.
Dnes na sobě měly zářivě barevná vlněná ponča – ve stylu Pucci, informovali ho, ale to mu nic neřeklo. Nebyl odborník na módu, ale kdyby se ho někdo zeptal na názor, prohlásil by, že ta ponča vypadají, jako by v nich někdo v amoku vběhl do obchodu s barvami. (str. 5)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Julie Caplinová

Julie Caplinová má ráda cestování a dobré jídlo. Její výpravy ji inspirovaly k sepsání oblíbených romantických příběhů Kavárna v Kodani, Pekárna v Brooklynu, Cukrárna v Paříži a Pláž v Chorvatsku, které u nás vydává nakladatelství Cosmopolis.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám romantické tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje super (ne)realita

Frost, Claire

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeKrása noci
Dvě ženy, dvě povahy, jedno léto

George, Nina

Moravská Bastei MOBA, 2020

zobrazit info o knizePláž v Chorvatsku

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář