Společnost Franze Kafky vyhlašuje 26. ročník studentské literární soutěže o nejlepší esej

Franz-Kafka_perex

26. ročník esejistické soutěže, Cena Maxe Broda, bude letos česko-slovenský! Do literární soutěže o nejlepší esej Cena Maxe Broda 2020, kterou vyhlašuje Společnost Franze Kafky, se mohou nově zapojit i slovenští studenti.

Témata:
  1. „Greta Thunberg. Jak ji vnímám já.“ Slovem roku 2019 se podle vydavatelů anglického výkladového Collinsova slovníku stalo slovní spojení „klimatická stávka“ a osobnosti roku 2019 byla americkým časopisem Time vyhlášena Greta Thunberg.
  2. „Když říká ne, myslí tím ano.“ Toto téma je inspirováno aktivitami Johanny Nejedlové v oblasti prevence znásilnění a sexuálního obtěžování, za nějž obdržela prestižní evropskou cenou Woman of Europe za aktivismus mládeže.
  3. Podoby samoty v roce 2020. V čem je samota Franze Kafky jiná než ta dnešní?
  4. Svobodná vůle: Pokud jsou všechny naše zkušenosti výsledkem vnějších činitelů – ať už jsou to jiní lidé, Bůh, osud nebo kvantová mechanika – máme svobodnou vůli? Jednou ze součástí Borgesova labyrintového motivu je to, jak významná je naše schopnost volby, pokud vůbec existuje. Jde o intertextový labyrint, ve kterém nemá smysl hledání vchodu a východu, ale jen bloudění.

Cena Maxe Broda je dotována:
1. místo – 6 000 Kč (240 €)
2. místo – 3 500 Kč (140 €)
3. místo – 2 000 Kč (80 €)

Soutěžní příspěvky zasílejte do 5. dubna 2020 e-mailem (PDF, doc) na mail@franzkafka-soc.cz, předmět: CMB 2020. Podmínky soutěže najdete na stránkách pořadatele. Termín prodloužen: příspěvky můžete nově zasílat až do 26. 4. 2020!

Cena Maxe Broda 2

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář