Jedinečný svět Lesa mytág

Brana ze slonoviny, brana z rohu
Čtenáři mají možnost opět zavítat do světa Lesa mytág, a to prostřednictvím hlavního hrdiny Chrise Huxleyho. Jeho otec před rokem zmizel a Chris se rozhodne nalézt odpovědi na své otázky. Čeká toho na něj ale více, než si původně myslel…

Rok poté, co jeho otec pronásledovaný svým podivným šílenstvím definitivně mizí v Ryhopském lese, se Chris Huxley sám vydává do tajemného lesa mytág, aby nalezl odpovědi na několik palčivých otázek, aby odhalil rozdíl mezi pravdou a lží, které střeží Brána ze slonoviny, brána z rohu. Do Ryhopu vstupuje poprvé, a tak máme i my možnost znovu objevovat tuto tajemnou končinu jeho smysly a spolu s ním pocítit „zmatek na okraji dění, smyslovou kakofonii zvuků a obrazů, záblesky vizí a ozvěn lesa, které se takřka nedají postihnout, děsivých i svůdných“.
Jak je u Roberta Holdstocka zvykem, také tento román je plný časových zvratů, prolínání různých příběhů a legend, plný domněnek i věčných pravd, které zde mají stejnou hodnotu – takový je totiž jedinečný svět Lesa mytág, do něhož jsme opět zváni…

Ukázka z knihy

George Huxley klečel na kolenou u Christianovy postele, ruku zlehka položenou na chlapcově rameni. Chris okamžitě procitl. Všiml si bledého předjitřního světla na otcově neoholené tváři. V nose cítil impregnaci jeho peleríny, kůži objemného batohu a leštidlo na těžké trnkové holi.
„Odcházím znovu do lesa,“ prohlásil muž. „Jen na několik dní.“
„Honit se za stíny?“ zeptal se tiše chlapec.
Otec se usmál. „Ano. Honit se za stíny. Stíny minulosti, podivuhodnými a úžasnými stíny minulosti.“
„Stíny v lese.“ (str. 18)

Brána ze slonoviny, brána z rohu

Autor: Robert Holdstock
Přeložil: Petr Kotrle

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-3073-7
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Brána ze slonoviny, brána z rohu vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Anglický autor fantastiky, celým jménem Robert Paul Holdstock (1948–2009). Dětství prožil mezi hustými lesy kentského vnitrozemí a mokřady Romney Marsh, v krajinách, které se mu navždy zapsaly do podvědomí. V roce 1971 dokončil studium lékařské zoologie, ovšem oboru se věnoval pouhé tři roky. Psaní, se kterým začal už při studiu, postupně zvítězilo, a v roce 1976 se tak stal spisovatelem na plný úvazek. Jeho manželství se Sheilou Kavanaghovou skončilo rozvodem, ale dlouhých pětadvacet let pak prožil po boku své milované přítelkyně Sarah Biggsové.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jejich hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBrána ze slonoviny, brána z rohu

Holdstock, Robert

Argo, 2019

Napsat komentář