„Líny rodič“ Tom Hodkginson v České republice

1086695_day_in_the_park
Tom Hodgkinson, britský spisovatel a novinář, autor bestselerových knih LÍNÝ RODIČ, JAK BÝT LÍNÝ, JAK BÝT VOLNÝ a STARÉ DOBRÉ ČASY navštíví ve dnech 30. května až 1. června 2012 Českou republiku!

 

Ve středu 30. května srdečně zveme na autogramiádu a besedu, která se bude konat od 16 hodin v knihkupectví Knihy Dobrovský na Joštově ulici v Brně. Středeční večer pak zakončí v Kabinetu múz na Sukově ulici v Brně koncertem s kapelou Ukulele Orchestra jako Brno, které pokřtí čerstvé CD. Koncert začíná ve 20 hodin.

Ve čtvrtek 31. května od 16 hodin proběhne autogramiáda v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze. Od 18.30 hodin bude Tom Hodgkinson hostem Daniely Drtinové v pořadu Interview ČT24.

V pátek 1. června od 15 hodin se Tom Hodgkinson představí na besedě v Kongresovém centru ve Zlíně v rámci 52. ročníku mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež Zlín film festival, kde se také zúčastní natáčení speciálního vydání pořadu České televize Sama doma.

 

O autorovi:

Tom Hodgkinson (*1968) se proslavil jako redaktor časopisu Idler (Lenoch), který založil se svým kamarádem v roce 1993. Kromě toho také přispíval do prestižních britských novin, zejména do Guardianu, a stál u zrodu firmy dovážející absint do Velké Británie. Své vášni pro lenošení a svobodu zasvětil tři knihy, které se staly bestselery – Jak být líný, Jak být volný, Líný rodič a Staré dobré časy. V současnosti žije na venkově v Devonu se svou přítelkyní a třemi dětmi.

 

STARÉ DOBRÉ ČASY

Praktická příručka moderního hospodáře aneb jak se o sebe postarat

Staré dobré časy jsou další prací české veřejnosti velmi dobře známého britského spisovatele Toma Hodgkinsona, jehož předchozí knihy Líný rodičJak být líný a Jak být volný (všechny vydalo Nakladatelství JOTA) sklidily mimořádný úspěch. Hloubavostí, humorem, filozofickým vhledem a především neotřelým přístupem k životu zaujaly všechny, kteří hledají způsob, jak uniknout z ubíjející všednodennosti moderní společnosti, která se podle autora nedokáže vymanit ze slepé uličky, v níž vlastní vinou uvízla.

 

LÍNÝ RODIČ

Také máte pocit, že jste se stali otroky svých dětí?

Z přehnaně zaníceného rodičovství však vede cesta ven. Existuje jednoduché řešení, které váš život učiní snazším a finančně méně náročným, život vašich dětí učiní radostnějším a navíc vám pomůže vychovat děti šťastné a soběstačné. Toto řešení autor knihy nazývá „líné rodičovství“ a jeho mantra zní jednoduše: „Nechte je být.“ Líný rodič je totiž dobrý rodič.

 

JAK BÝT LÍNÝ

Nicnedělání je dřina

Když vás ráno budík vytrhne ze spánku, máte pocit, že byste nejraději zůstali zachumlaní v teplé posteli, četli si knížku, usrkávali šálek kávy a celý den jen tak lenošili? Tom Hodgkinson, zakladatel časopisu Idler (Lenoch), si to nepřeje, on to dělá. Od tohoto milovníka svobody a umění nicnedělání vychází nikoliv jen obyčejná kniha, nýbrž přímo protilátka proti naší prací posedlé kultuře. V knize Jak být líný Tom Hodgkinson předkládá učenou a zároveň rozverně podanou obhajobu nového způsobu života, který může praktikovat každý bez výjimky — žít šťastně nicneděláním.

 

JAK BÝT VOLNÝ

Užívejte života naplno

Napadlo vás někdy, proč každé ráno vstáváte za kuropění, zařadíte se autem do kolony a jedete do zaměstnání? A má vaše práce vůbec nějaký smysl? A proč na vás ze všech stran útočí spotřební kultura nevalné kvality? Prolétla vám hlavou myšlenka, zda snad přece jen neexistuje lepší, svobodnější a šťastnější způsob života?
Jestliže ano, pak tato kniha je určena právě vám.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLíný rodič
Lenošením a nečinností k lepšímu rodičovství

Tom Hodgkinson

Jota, 2009

zobrazit info o knizeJak být líný
Nicnedělání je dřina

Hodgkinson, Tom

Jota, 2010

zobrazit info o knizeJak být volný
Užívejte života naplno

Tom Hodgkinson

Jota

zobrazit info o knizeStaré dobré časy
Praktická příručka moderního hospodáře aneb jak se o sebe postarat

Hodgkinson, Tom

Jota, 2011

Napsat komentář