Návrat Hannibala Lectera

Mlceni jehnatek
Spisovatel Thomas Harris stvořil ve svých krimithrillerech postavu Hannibala Lectera. Ten se vrací opět na scénu, když ho agentka FBI požádá o pomoc při vypátrání šíleného zabijáka s přezdívkou Buffalo Bill. Podaří se jim společnými silami odhalit totožnost vraha a dopadnout ho?

Nejslavnější kniha série o Hannibalu Lecterovi, geniálním vrahovi s chutí na lidské maso. Podobně jako v Červeném drakovi se tu vyšetřovatel FBI – tentokrát ovšem žena Clarice Starlingová – obrací právě na něj, aby pomohl s dopadením jiného šíleného zabijáka, muže přezdívaného Buffalo Bill pro jeho zálibu stahovat své oběti zaživa z kůže. Ambiciózní Clarice se úkolu ujme s policejní profesionalitou, ale taky obrovským soucitem pro oběti těchto strašlivých zločinů. Kniha byla odměněna Cenou Brama Stokera za nejlepší román roku 1988 a dodnes se řadí mezi nejlepší a nejnapínavější krimithrillery všech dob.

Ukázka z knihy

Behaviorální výzkum, zvláštní oddělení FBI zabývající se sériovými vraždami, se nachází ve spodní části budovy Akademie v Quantiku a zčásti je úplně pod zemí. Ze střelnice sem právě dorazila Clarice Starlingová, v obličeji zarudlá od rychlé chůze po Hogan’s Alley. Ve vlasech měla trávu a zelené skvrny byly i na větrovce s nápisem Akademie FBI, protože při cvičném zatýkání šla často k zemi.
V sekretariátu nikdo nebyl, Clarice na sebe krátce pohlédla do skleněných dveří. Věděla, že vypadá dobře, i když není nalíčená. (str. 11)

Mlčení jehňátek

Autor: Thomas Harris
Přeložila: Jana Odehnalová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 150×212 mm
ISBN: 978-80-257-2889-5
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Mlčení jehňátek vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Thomas Harris se narodil roku 1940 v Jacksonu ve státě Tennessee. Vystudoval anglistiku na univerzitě ve Wacu v Texasu. O jeho životě toho není příliš známo. V 60. letech se oženil, zplodil dceru a pak se rozvedl. Říká se o něm, že je plachý, má zdvořilé jižanské způsoby a rád vaří. Jako spisovatel debutoval celkem pozdě, a sice roku 1975 románem Černá neděle. Šest let nato vyšel Červený drak. Když se autor při psaní této knihy vžíval do svého démonického antihrdiny dr. Lectera, strávil rok a půl v maličkém domku na samotě. Červený drak vyšel r. 2019 v Argu v revidovaném překladu, následuje Mlčení jehňátek a Hannibal.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMlčení jehňátek

Harris, Thomas

Argo, 2019

Napsat komentář