Vyhrajte příběh nejen o špercích baronky z Levetzow

Smuky-po-baronce-Levetzow
Přestože milostné vztahy v novele Karla Fryče od sebe dělí dvě staletí, zvláštním způsobem je propojuje unikátní kolekce šperků z českého granátu, která kdysi patřila Ulrice von Leventzow. Přečtěte si celý příběh.

Originální i fádní milostný příběh

Novela v sobě sjednocuje dvojí příběh lásky. Jednoho milostného vztahu z těch nejproslulejších a jednoho milostného vztahu takzvaně obyčejného, běžného. Jaký je však mezi nimi rozdíl? Každý je prožíván intenzivně, každý je pro své účastníky osudový. Ulrike von Levetzow a Johan Wolfgang Goethe, hydroložka Doris Lévecová a redaktor a fotoreportér Libor Výmarský.

A navíc, oba vztahy, které od sebe dělí téměř dvě stě let, jsou zvláštním způsobem propojeny prostřednictvím výjimečné kolekce šperků z českého granátu patřících kdysi Ulrice von Leventzow. Zde autor Karel Fryč rozvíjí na historickém pozadí příběh vyfabulovaný, ale svou podstatou věčný, originální i běžný zároveň, zkrátka příběh lásky.

 

Šmuky po baronce z Levetzow

Autor: Karel Fryč

Vydalo: nakladatelství Cattacan
Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-88349-01-3

Přečtěte si více o knize Šmuky po baronce z Levetzow, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cattacan.

Nakladatelství Cattacan vzniklo v roce 2016 a navázalo na nakladatelství Ecce liber (název Ecce liber se stal jeho mottem; nakladatelství patřilo mezi činnosti firmy FKP Consulting, která vznikla v roce 2004 a věnovala se především kulturním aktivitám a jejich propagaci). Jedná se o malé nakladatelství vzniklé z chuti vydávat sice málo, ale zato jen hezké knížky. Je otevřeno všem žánrům a oblastem literatury, ať už jde o beletrii nebo literaturu faktu.

 

Vyhrajte knihu Šmuky po baronce z Levetzow

Karel Fryč ve své knize spojil dva příběhy o lásce, které od sebe sice dělí celá dvě staletí, ale přesto jsou prožívány stejně intenzivně, a navíc je zvláštním způsobem propojuje unikátní kolekce šperků s českými granáty baronky Ulrike von Levetzow. Jak? To si můžete přečíst, a pokud si chcete nádhernou šperkařskou práci pohlédnout také ve skutečnosti na vlastní oči, máte od 15. listopadu příležitost díky expozici Ulriky von Levetzow, kterou připravilo Oblastní muzeum a galerie v Mostě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cattacan vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Šmuky po baronce z Levetzow vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šmuky po baronce z Levetzow
probíhá od 13. do 26. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 novely Šmuky po baronce z Levetzow

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠmuky po baronce z Levetzow
Čtyři postavy, dvě staletí, jeden cit

Fryč, Karel

Cattacan, 2019

Vyhrajte příběh nejen o špercích baronky z Levetzow - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. irulka23 napsal:

    Také mi byla včera doručena kniha Šmuky po baronce z Levetzow. Moc děkuji.

  2. lumul lumul napsal:

    včera mi dorazila vyhraná knížka. Bylo to milé překvapení. Děkuju

Napsat komentář