Kde se skrývá to naše životní štěstí?

osobnirozvoj
Je mnoho způsobů, jak spět a dospět ke spokojenému a opravdovějšímu životu. Dnešní knihy nabízí tři různé přístupy: zbavme se zbytečných věcí i negativních pocitů a místo nich nalezněme zdravé sebevědomí!

Jak mít rád sám sebe? To je zdánlivě jednoduchá otázka. Ale jak bloger Yong Kang Chan ukazuje, odpověď je sice jednoduchá, ale rozhodně ne snadno dosažitelná. Objevme společně, jak být šťastný a spokojený sám se sebou.

Cesta ke zdravému sebevědomí

Autor: Yong Kang
Přeložil: René Souček

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 144×208 mm
ISBN: 978-80-271-2840-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Cesta ke zdravému sebevědomí vydalo nakladatelství Grada.

Stále si připadáte méněcenní, přestože jste už vynaložili hodně úsilí na to, abyste se změnili?
Cítíte se osamoceně, i když je kolem vás spousta lidí?
Pochybujete o tom, zda si zasloužíte lásku druhých i svou vlastní?
Proč se nemáme rádi, i když bychom z vnějšího pohledu měli být šťastní? Máme všechno, co potřebujeme: dobrou práci, stálý příjem a skvělé přátele. Zvýšili jsme svou sebedůvěru a mysleli jsme si, že problémy s nízkou sebeúctou jsme už překonali. Jenže hluboko v nás se nic nezměnilo. Proč tomu tak je?
Protože se stále snažíme vyřešit nesprávný problém. Mysleli jsme si, že s úspěchy a sebevědomím se dostaví i dobrý pocit ze sebe sama a spokojenost. Nízká sebeúcta je však problém vnímání a nemá nic společného s tím, jak moc jsme úspěšní nebo nakolik si věříme. Můžete být bohatí, krásní a oblíbení u ostatních, ale přesto sami ze sebe nemáte dobrý pocit.
Cílem této knihy je pomoci vám zbavit se všech negativních přesvědčení o sobě a nežádoucích automatických vzorců myšlení. Objevte cestu ke zdravému vnímání sebe sama!

Ukázka z knihy

Proč se nemám rád? S touto otázkou jsem si lámal hlavu mnoho let. Z vnějšího pohledu jsem věděl, že bych měl být šťastný. Měl jsem pro to spoustu důvodů. Dařilo se mi ve škole. Právě jsem dokončil univerzitu a získal práci v auditorské firmě. Měl jsem přátele, se svými kolegy jsem dobře vycházel a s nikým jsem se nehádal. I můj rodinný život byl v pořádku, protože jsem žil v úplné rodině. Nemohl jsem si přát víc.

Měl bych se tedy mít rád, že ano? Ale nebylo tomu tak.

Už od dětství jsem trpěl nízkou sebeúctou. Ve společnosti jsem se cítil zvláštně a nepatřičně. Myslel jsem si, že z toho vyrostu, ale to se nestalo.

Zaujala vás tato knížka? Pokračujte ve čtení této online ukázky!

O autorovi

Yong Kang Chan (v české transkripci Jung Kchang Čchan), známý jako Nerdy Creator, je bloger, lektor vědomé pozornosti a osobní učitel. Jako dítě trpěl nízkou sebeúctou, a proto přečetl mnoho knih o osobním růstu, psychologii a spiritualitě.
Žije v Singapuru, kde vyučuje matematiku a účetnictví. Na své webové stránce píše blog o laskavém postoji k vlastní osobě a vědomé pozornosti, jehož cílem je pomáhat introvertům a lidem s nízkou sebeúctou.
Jeho stránku můžete navštívit na www.nerdycreator.com.

Zdroj: grada.cz

O nakladatelství

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Když vyjdeme na ulici velkoměsta, obklopuje nás tolik vjemů, lidí a věcí, že nevíme, kam se podívat dřív. Reklamy, obrazovky a sociální sítě se neustále perou o naši pozornost. Nalezněme alespoň chvíli klidu ve svém vlastním domě a zbavme se věcí, které tam nepotřebujeme! K tomu nám dopomůže kniha amerického autora Astona Sandersona Minimalismus do kapsy.

Minimalismus do kapsy

Autor: Aston Sanderson
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 118×178 mm
ISBN: 978-80-262-1528-8
Doporučená cena: 215 Kč

Knihu Minimalismus do kapsy vydalo nakladatelství Portál.

Aby se nám snáze a spokojeněji žilo, stačí přijmout několik myšlenkových změn, které nám umožní zjednodušit domácnost, pracovní život a digitální prostředí. Kniha nabízí užitečné a rozumné rady, jak se vymanit z hmotné, pracovní i počítačové zahlcenosti. Dozvíme se rovněž, co je příčinou úspěchu minimalismu v dnešní společnosti, proč své životy zaplňujeme tolika povinnostmi a spotřebními předměty a často nás ovládá zaplňování vnitřní prázdnoty a perfekcionismus. Autor definuje své pojetí filozofie minimalismu jako „odpadlické“ v tom smyslu, že nevybízí k extrémům a neslibuje úplné vyřešení všech problémů, ale pouhé usnadnění života, a dochází k závěru, že důvodem je obvykle buď snaha vytěsnit pocit, že nám něco chybí, nebo touha po úplnosti a naplnění.

Ukázka z knihy

V úvodu ke kapitolám této knihy, které pojednávají o tom, jak odstranit ze života všechno, co nepotřebujeme, se nejprve zmíním o několika všeobecných zásadách, které můžeme při třídění věcí použít. Lze se jimi řídit při rozhodování o tom, co si ponechat a čeho se zbavit.
Dokážete-li stanovit několik základních pravidel, hodnot a principů ještě předtím, než se začnete zbavovat zbytečností, získáte užitečný seznam praktických pravidel, ke kterému se můžete vracet, kdykoli se nedokážete rozhodnout.
Následuje několik zásad, které vám pomůžou v rozhodování, kdykoli nevíte, jak dál:

Zajímá vás, jaké zásady to jsou? Pokračování ukázky naleznete přímo na stránkách nakladatelství Portál.

O autorovi

Aston Sanderson je americký autor, jehož cílem je pomáhat lidem vést lepší život. Píše krátké, zábavné knihy, které se setkaly se zájmem po celém světě.

Zdroj: portal.cz

O nakladatelství

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Poslední kniha, kterou si dnes představíme, je na povrchu roztomilá a krásně barevná, ale když se do ní začtete, zjistíte, že témata, kterými se zabývá, jsou ve skutečnosti daleko temnější. Přesto do nich americká ilustrátorka Allan Kate umně zakomponovává roztomilá zvířátka a pestré barvy.

Zvládneš to…

Autorka: Allan Kate
Přeložila: Jana Petrásková

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 162×168 mm
ISBN: 978-80-271-2460-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zvládneš to… vydalo nakladatelství Grada.

Souhrn nádherných ilustrací s hloubavými citáty a laskavými afirmacemi dodávají čtenáři odvahu k tomu, aby si byl vědom svých myšlenek a aby pečoval sám o sebe, ať vyznává jakýkoliv životní styl.
Všechny ilustrace jsou uklidňující, a současně zdravě podporující. Upřímně reflektují vnitřní problémy mnoha lidí, kteří musí čelit hektickému stylu současného světa a jeho nárokům.
Duševní zdraví je téma, která se týká každého z nás, ačkoli jen málokdo má odvahu o něm upřímně mluvit. Kate Allan to udělala…
Přátelská a usmívající se zvířátka v neobvyklých barvách působí jako pohlazení, díky němuž je mnohá těžká situace lépe zvládnutelná a zbavená počáteční hrozby.
Pro denní meditace jako účinná pomoc při depresích, smutku a úzkostech. Poselství knihy je vhodné pro děti i dospělé.
Všechny afirmace jsou také v angličtině.

Ukázka z knihy

strach lze

Prohlédněte si i další ukázkové listy z této krásné knihy.

O autorce

Kate Allan je ilustrátorka a designerka ze státu Washington v USA. Píše a maluje o věcech, které jsou často bolestivé, ale snaží se je prezentovat trochu veseleji pomocí zářivých barev. Je také velice populární na sociální síti Tumblr.

Zdroj: mango.bz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesta ke zdravému sebevědomí
Žijte opravdově v souladu se sebou

Kang, Yong Chan

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMinimalismus do kapsy
Zbavte život zbytečností

Sanderson, Aston

Portál, 2019

zobrazit info o knizeZvládneš to…
Okamžité povzbuzení při smutku a obavách

Kate, Allan

Grada, 2019

Napsat komentář