Zahrajte si o tipy na domácí alternativy kupovaných výrobků

Smarticular-dle-vyberu-perex
Nemusíte utrácet za drahou kosmetiku v křiklavých obalech, za nezdravé potraviny plné barviv a konzervantů ani za čistící prostředky, které mají velkou reklamu, ale malý účinek. Tyto věci lze jednoduše, levně a šetrně nahradit. A my víme, jak na to.

Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii

Jedlá soda, prací soda, ocet, kyselina citronová a jádrové mýdlo jsou totiž ve většině případů dostačující a samostatně nebo v různých kombinacích jsou většinou naprosto stejně účinné jako propagované komerční produkty.

Zkuste to zvládnout sami! Více než 300 návodů a 33 receptů, které ušetří vaše peníze i životní prostředí.

Nechte se inspirovat a udělejte ve své domácnosti něco pro přírodu! I tato kniha je vytištěná na ekologickém recyklovaném papíře s certifikátem FSC.

Autoři: smarticular.net

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Monika Řezníčková
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2018
ISBN: 978-80-907197-6-7

Přečtěte si o knize Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii více a prohlédněte si také ukázku.

 

Zkuste to doma sami – kuchyně

Zapomeňte na nezdravé nebo drahé výrobky ze supermarketu, lepší alternativu si totiž může každý připravit snadno doma! 137 z našich nejlepších receptů a nápadů do kuchyně vám ukáže, jak je to snadné.

Běžné výrobky ze supermarketu obsahují stále méně toho, co skutečně potřebujeme pro vyváženou a plnohodnotnou stravu. Zato obsahují stále více cukru, soli, tuků a syntetických přísad. Váže se k nim i ohromné množství odpadu. Přitom lze doma velmi snadno připravit udržitelné produkty jako alternativu k modernímu masovému konzumu! Jsou vyrobené z přírodních surovin, jsou zdravější než průmyslové výrobky, a navíc výrazně levnější. Čokoládová pomazánka, zeleninová kořenicí pasta, jíška, sirup na kašel, rostlinné nápoje a mnoho dalšího – tyto věci nemusíte kupovat, můžete je mnohem lépe připravit doma! Nechte se inspirovat a udělejte také vy vaši domácnost o něco zelenější.

Autoři: smarticular.net

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Monika Řezníčková
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-88316-00-8

Přečtěte si více o knize Zkuste to doma sami – kuchyně a nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

 

Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy

Zapomeňte na syntetické, nezdravé a neekologické kosmetické přípravky ze supermarketu, mnohem lepší přípravky může totiž každý vyrobit doma sám! 137 našich nejlepších receptů a nápadů pro každý typ pleti a vlasů je důkazem, že to je opravdu snadné.

V drogeriích a supermarketech naleznete celé regály speciálních produktů pro téměř každý kousek těla. Co vše se ale skrývá ve sprejích, plastových tubičkách a lahvičkách, zašifrované do dlouhých seznamů přísad? U většiny produktů jsou to převážně syntetické látky, často na bázi minerálních olejů, podezřelých ze schopnosti vyvolat závislost, alergie, rakovinu a další onemocnění. Záplava specializovaných hotových výrobků je navíc původcem ohromného množství obalového  odpadu.

Většinu z těchto přípravků však lze velmi snadno nahradit domácími, udržitelnými alternativami. Pomocí zdravých, často dokonce i jedlých přísad si doma můžete během chvilky připravit šampon, zubní pastu, masti, deodorant a mnoho dalšího.

Autoři: smarticular.net

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Monika Řezníčková
Počet stran: 190
Vazba: brožovaná
Vydáno: 7/2019
ISBN: 978-80-88316-26-8

Přečtěte si více o knize Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy a nezapomeňte ani na ukázku.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Kazda.

Nakladatelství Kazda vydává svým způsobem výjimečné knihy a CD, a to napříč všemi žánry – od pozoruhodných lidských osudů inspirativních osobností a příběhů přes kvalitní pohádky až po nevšední rádce pro rodinu, partnerské vztahy a výchovu dětí.

 

O smarticular.net

Smarticular.net je berlínský portál, který od roku 2014 zveřejňuje návody a tipy na jednodušší a udržitelnější život. Na problémy pouze neupozorňuje, ale denně představuje nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž si může každý trochu usnadnit život a zároveň být ohleduplnější k životnímu prostředí. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a dělí se o své zkušenosti.
(Zdroj informací: nakladatelství Kazda)

 

Vyhrajte jednu z knih dle vlastního výběru

Už vás nebaví neustále nakupovat drahé kosmetické výrobky a čistící prostředky? Nebo přemýšlíte nad tím, jak jíst zdravěji bez zbytečného cukru, soli, tuků nebo syntetických přísad? Nechte se inspirovat některou z knih z edice smarticular.net, ve kterých najdete tipy na vlastnoruční výrobky do domácnosti, které jsou levnější, zdravější a šetrnější k životnímu prostředí než výrobky běžně dostupné v supermarketech. Inspirujte se a odlehčete nejen rodinnému rozpočtu a přírodě, ale užijte si radost z vámi vyrobené a minimálně stejně kvalitní alternativy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si postupně zvolí jeden z titulů Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii, Zkuste to doma sami – kuchyně a Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu dle vlastního výběru
probíhá od 14. do 27. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy z edice smarticular.net dle výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět domácích prostředků nahradí celou drogerii

Smarticular.net

Kazda, 2018

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – kuchyně
137 zdravějších alternativ ke kupovaným výrobkům, s nimiž ušetříte peníze i životní prostředí

Kazda, 2019

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy
137 receptů na přírodní kosmetiku

smarticular.net

Kazda, 2019

Napsat komentář