Zahrajte si o veselé příhody s domácími mazlíčky

kocky-maji-rady-ptacky-perex
S Alexem a Matyášem se rodiče nenudí, protože neustále vymýšlí nějaké lumpárny. A kdyby kluci náhodou na chvíli polevili a nic neprovedli, hravě je zastoupí tři kočky. Život s dětmi a zvířátky je zkrátka plný překvapení a vy se o tom můžete přesvědčit.

Neplechy se zvířátky i bez nich

kocky-maji-rady-ptacky-ukazka-1Život se třemi kočkami a dvěma kluky není nudný ani jednotvárný. A když se k nim navíc přidá pár ptáčků, to teprve začíná pořádná zábava.

Smlsnou si kočky na ptáčcích nebo se zblázní z jejich věčného štěbetání? A jak se kluci Alex a Matyáš vypořádají s loveckým pudem, jemným sluchem a ostrými drápky svých koček? Aby to zvládli, musí se dozvědět a naučit hromadu nových věcí. A nezapomenout bunkrovat, hrát si s kamarády a provádět spoustu klukovských neplech se zvířátky i bez nich.

 

Kočky mají rády ptáčky

Autorka: Liba Žambochová

Vydalo: nakladatelství Triton
Ilustrace: Alena Schulzová
Počet stran: 108
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-7553-671-6

Přečtěte si více o knize Kočky mají rády ptáčky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

kocky-maji-rady-ptacky-ukazka-2„Vy byste chtěli ptáčky? Kluci, vždyť už máme kočky! To přece nejde do-hromady…“ kroutila jsem hlavou a přisunula Alexovi sešit. „Oprav si to!“ dala jsem mu do ruky pero.
„Proč ne? U paní učitelky taky mají kočky,“ držel pero a jeho mysl se očividně vznášela na míle daleko od opravy špatného výpočtu.
„Oni mají kočky? O tom nic nevím!“
„No,“ protáhl Alex, „nemají ty kočky jako přímo svoje, ale chodí k nim cizí! A nic jim neudělají, ptáci jsou zavření v klecích!“ přesvědčoval mě.
„Kluci, copak toho nemáme už tak dost? Tři kočky nám tady neustále něco devastují, pořád něco uklízím! Ptáci jsou úžasní, mám je moc ráda, jejich prozpěvování i poletování, ale je s nimi starání a nepořádek! Nene-ne!“ řekla jsem důrazně.
„Mamí, jsou hezcí!“ škemral Maty. (str. 16–17)

 

Vyhrajte knihu Kočky mají rády ptáčky

Začalo to třemi kočkami, ale rozhodně to u nich nekončí. Alex s Matyášem by totiž řady domácích mazlíčků nejraději neustále rozšiřovali a výstava zvířat k tomu přímo vybízí. Jak ale zajistit, aby si kočky na ptáčcích nesmlsly? S tím se musí kluci vypořádat a při tom ještě stihnout provádět všechny svoje neplechy. Maminka s tatínkem se s nimi zkrátka nenudí. A ani vy se nudit nebudete!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kočky mají rády ptáčky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kočky mají rády ptáčky
probíhá od 16. do 29. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Kočky mají rády ptáčky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočky mají rády ptáčky

Žambochová, Liba

Triton, 2019

Napsat komentář