Lístečková love story

spolubydlici-perex
Tiffy Moorová a Leon Twomey sdílejí jeden byt, přesto se nepotkávají. On ho obývá ve dne, ona večer a postupně navazují vztah prostřednictvím vzkazů na lístečcích. Stanou se ze spolubydlících i milenci, nebo bude mít romance hořký konec?

Tiffy Moorová potřebuje levné bydlení, a to rychle. Leon Twomey žije v bytě s jednou postelí, má noční směny a potřebuje peníze. Jejich přátelé si myslí, že jsou šílení, ale jde přece o dokonalé řešení: Leon přes den přebývá v bytě, zatímco Tiffy je v práci, a ona tam zase tráví čas večer a v noci. Nepotkávají se, přesto spolu začnou navazovat vztah prostřednictvím vzkazů na lístečcích, které si v bytě nechávají. Brzy se ale ukáže, že jejich uspořádání nebude tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo…

Ukázka z knihy

„Samozřejmě že se s tímhle L. Twomeym napřed setkám. Pokud si nepadneme do oka, nevezmu to.“
Po chvíli Mo kývne hlavou a zmáčkne mi rameno. Všichni se odmlčíme tím způsobem, jak to lidé dělají, když dohovoří o něčem obtížném – jsou napůl vděční, že to mají za sebou, napůl se jim uleví, že to celé zvládli.
„Fajn,“ povídá Gerty. „Fajn. Dělej, co musíš. Určitě pořád lepší než žít v takovém chlívě.“ Vyrazí spěšně z bytu, jen na poslední chvíli se otočí na realitního agenta, vstupujícího zpátky dovnitř z balkonu. „A vy,“ vmete mu do obličeje, „jste vředem na tváři lidstva.“
Agent jen zamrká, když Gerty práskne předními dveřmi. Následuje dlouhé, trapné ticho.
Hasí svou cigaretu. „Takže máte zájem?“ ptá se mě. (str. 14)

Spolubydlící

Autorka: Beth O’Leary
Přeložil: Jakub Chodil 

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-267-1568-9
Doporučená cena: 369 Kč

 

 

Knihu Spolubydlící vydalo nakladatelství Motto. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

O autorce

Beth O’Leary vystudovala anglický jazyk a literaturu na univerzitě v Oxfordu, poté pracovala v nakladatelství literatury pro děti. V současnosti se živí psaním. Žije tak blízko přírodě, jak jen může, aby byla v dosahu Londýna. Svůj první román Spolubydlící napsala ve vlaku cestou do práce a z práce. Obvykle ji najdete zabranou do čtení, s šálkem čaje a zahalenou do několika svetrů bez ohledu na počasí.


Motto je nakladatelství s pozitivním nábojem. Vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek (Halina Pawlowská, Ivanka Devátá , Irena Obermannová, Barbara Nesvadbová). Objevuje i nové autorky (Eva Rýznerová, Michaela Klevisová) a uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány Říkal jsi, Ti amo a Oběd v Paříži, které kombinují příběhy o lásce s recepty. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpolubydlící

O'Leary, Beth

Motto, 2019

Napsat komentář