Pro ženy romanticky, ale i napínavě

RomantickaCtenarka
Hledáte lehké odpočinkové romány pro poslední letní dny? Máme pro vás připravenou trojici zbrusu nových příběhů pro ženy od renomovaných zahraničních autorů a autorek.

První kniha nazvaná Jak se ztrapnit (snadno a rychle) je novým románem od americké spisovatelky a odbornice na randění Lisy Daily. Jaké to je, když se vztahové poradkyni rozbije manželství a musí se rozhodovat mezi následováním svého srdce a rad, které dávala svým klientům?

Jak se ztrapnit (snadno a rychle)

Autorka: Lisa Daily
Přeložila: Věra Šiborová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-132-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak se ztrapnit (snadno a rychle) vydalo nakladatelství Mystery Press.

Darby Vaughnová, holka z malého města, která se stala expertkou na randění, má konečně vše, o čem vždycky snila: okouzlujícího manžela, do něhož je po uši zamilovaná, úžasný dům ve skvělé čtvrti, vlastní bestseller o randění a dokonce chodí na pedikúru, kterou si odečítá z daní.
Když ale Darby zjistí, že ji manžel podvádí, její perfektní život se vymkne kontrole. Nejen že je nejtrapnější chvíle v jejím životě propírána ve všech bulvárních plátcích a televizních pořadech o showbyznysu, ale její pověst nejoblíbenější vztahové expertky v Americe je patřičně pošramocená.
Pokud Darby záletnému manželovi odpustí, poruší nejzákladnější pravidlo vztahů, které sama doporučuje („Nikdy nezůstávej se záletníkem!“), a bude mít po kariéře. Pokud se bude držet vlastních zásad, přijde o jediného muže, jehož kdy skutečně milovala. Darby pochopí, že i experti na vztahy můžou mít zlomená srdce a že když jde o lásku, nikdo z nás si nemůže být ničím jistý.

Ukázka z knihy

„To je tak ponižující,“ hlesnu do telefonu k mé nejlepší kamarádce Jules, zatímco se krčím za páchnoucí popelnicí u večerky Gas-N-Go, ve snaze zahlédnout svého manžela, aniž by si on všimnul mě.
„Kruci.“
Podívá se směrem k popelnici a já zpanikařím. Málem přitom přepadnu vzad a telefon mi spadne do nevábně vyhlížející louže. Už pár týdnů nepršelo, takže může jít o toxický odpad, stejně dobře jako o vodu použitou k vaření párků pro přípravu hot-dogů. S odporem mobil vylovím a otřu do tepláků. Výsledná nazelenalá šmouha na kalhotech mě odradí od dalších představ o původu tekutiny.
Oblečená do roztomilého šik modelu a v oblíbených lodičkách značky Christian Louboutin jsem minulý týden ve vysílání veřejnoprávní televize hovořila o tom, že si každá žena zaslouží skvělý život a jak získá muže svých snů. O pár dní později se krčím mezi odpadky a vzhledem připomínám spíš bezdomovce. Protože jsem zapomněla, že mám dnes odvézt děti do školy já, vyběhla jsem z domu ve špinavých teplácích a v tričku s nápisem „Kdo je tvůj taťka?“, které používám jako pyžamo, a s párem růžových žabek se třpytkami na nohou. Nevzpomínám si, že bych se učesala. Nebo si vyčistila zuby.
„Jsi tam?“ zašeptám do telefonu k Jules. „Promiň, upadnul mi telefon.“

Pokračujte ve čtení ukázky na webu nakladatelství Mystery Press.

O autorce

Pokud chcete vědět, proč vám váš vyvolený nezavolal nebo jakou barvu šatů si rozhodně nevybrat na první rande, obraťte se na Lisu Daily. Kromě práce v reklamě totiž Lisa radí v oblasti randění a seznamování na těch nejznámějších amerických televizních stanicích. Dokonce si zahrála i samu sebe ve filmu Hitch: Lék pro moderního muže s Willem Smithem v hlavní roli.
Téma vztahů mezi muži a ženami zpracovala s vtipem sobě vlastním rovněž v příručce Nenechte si dávat kopačky, která se stala v USA i Velké Británii bestsellerem, a také v úspěšných romancích Jak se ztrapnit (snadno a rychle), Kráska (v nesnázích) a Ve třiceti (poprvé) single. K poslední jmenované knize jsme pro vás připravili speciální článek.
Lisa Daily se narodila v kalifornském Los Angeles, ale v současnosti žije na Floridě v městečku Sarasota. Kromě psaní a randění ji baví surfování a práce pro charitu.

Zdroj: mysterypress.cz

O nakladateli

Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

————————————————

V příběhu, který vypráví kniha Knihkupectví na Bylinkovém náměstí, si hlavní hrdinka Natálie splní svůj sen: přestěhuje se na jich Francie a založí si své vlastní rozmilé knihkupectví. Za redakci Klubu knihomolů musím dodat, že to není sen pouze hlavní hrdinky, ale také nás všech tady. Jak její příběh dopadne? To vám povypráví Kermel de Eric.

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí

Autor: Kermel de Eric
Přeložil: Martin Kratochvíl

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7625-059-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Knihkupectví na Bylinkovém náměstí vydalo nakladatelství Metafora.

Vstupte do Knihkupectví na Bylinkovém náměstí a vyberte si svůj příběh…
Natálie a Nathan ve svých padesáti nutně potřebují změnu. Přestěhují se z Paříže do městečka na jihu Francie, kde si Natálie splní sen a koupí knihkupectví. Z jejího obchůdku se brzy stane oáza, kam si zákazníci chodí nejen pro knihu na míru, ale také pro pohlazení po duši.

Ukázka z knihy

Náhlá ztráta paměti.
Může se to stát jednou, dvakrát za život.
Člověk najednou dočasně ztratí paměť. Zachová si schopnost uvažovat, ale neví, kde je, co dělal předtím, nebo jaké je datum.
Není to závažné; může to trvat jen několik hodin.
Vědci si příčinou tohoto jevu nejsou příliš jistí.
Za podobným záchvatem amnézie může stát hypertenze, stres, někdy dokonce i orgasmus.
Jako kdyby se mozek najednou potřeboval chránit, trochu jako když cvakne jistič v elektroměru.
To mi řekl lékař, kterého rychle zavolal Nathan poté, co jsem se ho s vylekaným pohledem několikrát u snídaně zeptala, proč je tam se mnou.
Protože orgasmus ani hypertenze tím správným vysvětlením nebyly, podívala jsem se na Nathana a řekla mu:
„Možná je načase, abychom opustili Paříž… Mám už toho města dost. Ničí mě.“
Nechci být vůči hlavnímu městu nevděčná. Jako studenti jsme s chutí žili v rytmu pařížských nocí, nemohli jsme se nasytit výstav, měli jsme předplatné do divadla Théâtre de la Ville, chodili do podniků, kde hrály džezové kapely ze Spojených států.

Přečtěte si i pokračování této ukázky!

O autorovi

Eric de Kermel je novinář píšící pro časopisy o přírodě. Své mládí prožil v Maroku a v Jižní Americe. Později se přestěhoval a usadil se ve Francii. Je otcem čtyř dětí, propůjčuje svá slova také boji v oblasti ekologie. Jeho cílem je přetvořit náš svět tak, aby byl sladší, klidnější a příjemnější pro ty, kteří v něm žijí.

Zdroj: decitre.fr

O nakladateli

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

————————————————

Poslední román, který vám dnes doporučíme, má název stejně temný jako obálku: Muž v černém. Jak se změní život Acacie poté, co odejde z dobré pozice v prestižním hotelu a začne spolupracovat s tajemným a nebezpečným mužem Nicholasem?

Muž v černém

Autor: Sylvain Reynard
Přeložila: Hana Netušilová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7597-427-3
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Muž v černém vydalo nakladatelství XYZ.

Acacia si buduje kariéru v prestižním hotelu Victoire, kde pečuje o ty nejvlivnější hosty. Když se poprvé setká se záhadným Nicholasem Cassirerem, je jí jasné, že přesvědčit ho o svých schopnostech bude tvrdý oříšek. Přestože jí zadává jeden nesplnitelný úkol za druhým, Acacia se nenechá odradit a brzy si získá jeho důvěru. A když jí kvůli nedorozumění hrozí výpověď, přijme Nicholasovu pracovní nabídku a vstoupí do světa umění i nebezpečných tajemství…

Ukázka z knihy

„Podepíšu tu smlouvu, ale ráda bych se s vámi dohodla, Iže cesta do Řecka bude na zkoušku. Nechci za ni žádné peníze. Oba potom uvidíme, jestli to spolu zvládneme delší dobu.“
„To je směšné,“ přerušil ji Nicholas. „Jak si – “
„Není to směšné,“ nenechala se odbýt. „Možná zjistíme, že spolu nedokážeme pracovat.“
„O tom pochybuji.“
Zamračila se. „Jak si můžete být tak jistý?“
„Protože jsem se obeznámil s vaší pracovní morálkou a strávil jsem s vámi nějaký čas. Umím dobře odhadnout lidský charakter, Acacie. A u vás jsem měl jasno téměř okamžitě.“
S hlasitým cinknutím odložila šálek na talířek. „Odhadl jste mě a požádal jste, abych zavolala Marcela.“
„Protože byl mým kontaktem.“ Nicholas odhodil ubrousek na stůl. „A vy jste to otočila a navrhla, abych daroval ty směšné věci pro Silke hladovým dětem.“
„A to jste taky udělal. Dostala jsem od té organizace e-mail, že za váš dar obdrželi tisíce eur.“

Stáhněte si celou online ukázku z této knihy.

 O autorovi

Sylvain Reynard je anonymní kanadský autor série románů o profesorovi Gabrielu Emmersonovi, který je předním odborníkem na díla Danteho. Spisovatel do svých románů zařazuje renesanční dobu, umění, architekturu a hlavně město Florencii. Do svých románů zakomponovává: sex, lásku, víru a vykoupení. Svůj první román z trilogie vydal pod jménem Gabrielovo Inferno. Další úspěšné díly Gabrielův Očistec a Gabrielův Ráj následovaly rychle za sebou. Napsal také samostatné knihy Princ a Temná Raven. Knihy Sylvaina Reynarda jsou oblíbené po celém světě, a tajemné i tím, že autor skrývá svou identitu.

Zdroj: knizniklub.cz

O nakladateli

Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Je součástí společnosti Albatros Media.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké knihy rády čtete v letních dnech? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se ztrapnit (snadno a rychle)

Daily, Lisa

Mystery Press, 2019

zobrazit info o knizeKnihkupectví na Bylinkovém náměstí

de Kermel, Eric

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeMuž v černém

Reynard, Sylvain

XYZ, 2019

Napsat komentář