Láska, válka a Paříž

Leon a Louise_uvodni
Léon a Louise se zamilují, ale letecký útok během první světové války je rozdělí. Znovu se setkají až po letech v Paříži. Má jejich příběh šanci na šťastný konec?

Jsou mladí a mají se rádi, ale válka je rozdělí: to je příběh Léona a Louise. Začíná setkáním na pobřeží Atlantského oceánu během první světové války ve Francii, které se ovšem právě stalo cílem leteckého útoku. Oba si víc než deset let myslí, že ten druhý při náletu zahynul. Zdánlivě ztracený milostný příběh pokračuje osudovým setkáním v Paříži…

Alex Capus vypráví o lásce s úžasnou lehkostí a velkou intenzitou.

 

Léon a Louise

Autor: Alex Capus
Přeložila: Ivana Dresia

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 110×185 mm
ISBN: 978-80-7593-073-6
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Léon a Louise vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Seděli jsme v katedrále Notre-Dame a čekali na kněze. Barevné sluneční paprsky dopadaly oknem na otevřenou rakev, která zdobená květinami stála na červeném koberci před hlavním oltářem. Na chórovém ochozu klečel kapucínský mnich, v levé boční chrámové lodi stál zedník na lešení a zednickou lžící opravoval osm set let starou omítku. Jinak zde panoval klid. Bylo devět hodin ráno, turisté ještě seděli ve svých hotelech u snídaně.
Naše truchlící skupina byla malá; zesnulý žil dlouho – většina jeho známých už byla po smrti. V první lavici uprostřed seděli jeho čtyři synové, dcera a snachy, vedle dvanáct vnuků, z nichž šest bylo ještě svobodných, čtyři ženatí a dva rozvedení; dále tam byli čtyři z jeho celkem třiadvaceti pravnuků, kteří toho dne, 16. dubna 1986, už byli na světě. Za námi se v pološeru rozprostíralo dalších padesát osm řad, které byly prázdné – moře prázdných lavic, které by byly stačily pro všechny naše předky až do dvanáctého století.

 

Alex Capus

Alex Capus je švýcarský spisovatel. Narodil se v Normandii, prvních pět let svého života strávil v Paříži se svým dědečkem, policejním stážistou na Quai des Orfèvres. V roce 1966 se přestěhoval se svou matkou do Olten ve Švýcarsku. Vystudoval historii, filozofii a etnologii na univerzitě v Basileji a pracoval jako novinář pro různé švýcarské deníky. Dnes žije jako spisovatel na volné noze v Olten. Je ženatý s Nadjou Capus a má pět synů. O Léonovi a Louise, románu, který poprvé vyšel v únoru 2011, říká, že je založený na životním příběhu jeho dědečka.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.


Nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů. Řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéon a Louise

Capus, Alex

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

Napsat komentář