I staří lidé mají šanci na lásku

Nevyhnutelna-opotrebovanost-citu-perex
Na podzim života dokáže být osamění mnohem tíživější, než jak je vnímají mladí lidé. Když se ale cesty dvou opuštěných duší střetnou, nikdy není pozdě tento pocit zadusit a nechat rozhořet nový plamen. Stačí se jen chopit příležitosti…

Ona: 62 let, osamocená bývalá modelka, na jejíž tělo už není zdaleka tak pěkný pohled jako kdysi a jejímiž nejlepšími přáteli jsou dnes kulaté sýry v její prodejně.
On: 59 let, vdovec a celoživotní stěhovák, který byl donucen odejít do předčasného důchodu a teď vysedává před televizí a neví, co dál.
Oba tuší, že jejich osamělé a posmutnělé osudy jsou zpečetěny. Jenže lidské city a tužby se nenechávají porazit tak snadno a tak smířlivě jako lidská těla. Vrásky, ochablé svaly, povislá ňadra, zvětšené břicho, prošedivělé vlasy… na to všechno si nakonec dokážeme zvyknout. Ale vyrovnat se se samotou a přestat toužit po romantice, štěstí a smyslu života, tomu se naše duše vzpírá daleko více.
A tak když se jednoho dne jejich cesty náhodou setkají, probudí se v našich hrdinech nová energie a na stará kolena začnou psát ještě jeden velký příběh nejen o sobě, ale o nás všech. Tenhle komiks není pro mladý.

 

Nevyhnutelná opotřebovanost citů

Autoři: Zidrou, Aimée de Jongh
Přeložil: Ondřej Hrách

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 195×260 mm
ISBN: 978-80-257-2805-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Nevyhnutelná opotřebovanost citů vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Nevyhnutelna-opotrebovatelnost-citu

Více ukázkových obrázků naleznete na stránkách nakladatele.

 

O autorech

Zidrou, vlastním jménem Benoît Drousie, se narodil v roce 1962 v belgickém Bruselu. Nejprve pracoval jako učitel, ale na začátku 90. let začal psát knihy a písničky pro děti. V roce 1991 zahájil svoji bohatou komiksovou kariéru, když ve spolupráci s kreslířem Godim vytvořil sérii komiksů L’Éléve Ducobu (Žák Ducobu), která byla později dokonce zfilmována. Zidrou je jako scénárista podepsán pod mnoha komiksy pro děti a mládež (Crannibales a Tamara, Scott Zombi a Sac a Puces…) i pro dospělé (La Peau de l’ours, La Mondaine, Les 3 fruits…). V poslední době je stále velmi aktivní: v roce 2015 vydal mimo jiné detektivní komiks z prostředí odlehlých australských pustin Crime qui est le tien (kresby P. Berthet), v roce 2016 mu vyšlo například pokračování úspěšné série rodinných komiksů Les Beaux Étés (kresby Jordi Lafebre), o rok později začal publikovat novou sérii s názvem Shi (kresby Homs) a sepsal také scénář komiksu o rytíři Brayardovi ve stylu Monty Python (Chevalier Brayard, kresby Francis Porcel). V roce 2018 vydal Zidrou několik pokračování svých komiksových sérií a ve spolupráci s Aimée de Jongh též romantický příběh Nevyhnutelná opotřebovanost citů, který je jeho vůbec prvním dílem přeloženým do češtiny.

Aimée de Jongh se narodila v roce 1988. Svůj první komiks Aimée TV vydala v osmnácti letech. Již tehdy si jí všimlo několik vydavatelství, pro která pracuje dodnes. Aimée vystudovala filmovou animaci na školách v Rotterdamu a v Gandu. Mezitím vytvořila kolem desítky komiksových sérií a podílela se i na pěti animovaných filmech. Její kresby jsou pravidelně publikovány v belgických a švýcarských novinách. V roce 2014 se kreslířka pustila do prvního rozsáhlejšího komiksového díla, k němuž sama napsala i scénář (vlámsky De terugkeer van de wespendief, „Návrat včelojeda“). S tímto albem se prosadila i na mezinárodní scéně, získala cenu Prix Saint-Michel za nejlepší komiks 2014/15, a příběh byl dokonce zfilmován. V roce 2018 vyšel originál jejího dalšího knižního komiksu Nevyhnutelná opotřebovanost citů, na němž se podílela jak kresbami, tak spoluprací na scénáři.

Informace o autorovi i autorce byly převzaty z webových stránek nakladatelství Argo.


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevyhnutelná opotřebovanost citů

Jongh, Aimée - Zidrou

Argo, 2019

Napsat komentář