Vyhrajte kultovní knihu o přistání Apolla 11 na Měsíci

a-velky-skok-pro-lidstvo-perex
V těchto dnech si celý svět připomíná let Apolla 11, během kterého Američané poprvé stanuli na povrchu Měsíce. Toto výročí je skvělou příležitostí pro nové vydání knihy Karla Pacnera, který byl události osobně přítomen.

Malý krůček pro člověka…

Dramatická reportáž o historickém letu Apolla 11 a prvních pozemšťanech, kteří v noci z 20. na 21. července 1969 přistáli na Měsíci, vychází v remaku původního vydání, jež vyšlo navzdory počínající normalizaci a stalo se před padesáti lety na českém knižním trhu fenoménem.

Sám autor byl jedním z pěti československých občanů, kteří se historického startu Apolla 11 zúčastnili.

Kniha vychází k 50. výročí letu Apolla 11 a v době, kdy byl vyhlášen program nových letů k Měsíci.

 

… a velký skok pro lidstvo

Autor: Karel Pacner

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Počet stran: 264
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 6/2019
ISBN: 978-80-7473-768-8

Přečtěte si více o knize …a velký skok pro lidstvo, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout a přečíst ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Na podzim 1968, kdy se vyjasňovalo, že na Měsíci jako první přistanou Američané, jsem začal roztrušovat v redakci Mladé fronty, kde jsem měl na starosti popularizaci vědy včetně kosmonautiky, že o tom budu posílat reportáže přímo z Floridy. Chtěl jsem, aby kolegům vešlo do krve, že takovou přelomovou událost musím sledovat na místě, a  musím tedy odletět do Spojených států.
V lednu 1969, kdy NASA ohlásila první start k Měsíci Apollem 11 na červenec téhož roku, jsem zašel za šéfredaktorem Zdeňkem Domkářem: „Zdeňku, já bych tedy v červenci letěl do Ameriky.“ Šéfredaktor to vzal jako každou zahraniční služební cestu: „Já to domluvím na vedení podniku.“ Vydavatelství MF tehdy ještě nemělo nad sebou žádný politický orgán, který by to schvaloval.
Za několik týdnů mě volal ekonomický náměstek ředitele Josef Mikeš: „Opravdu potřebuješ 500 dolarů? Víš, jak velká suma to v našem valutovém rozpočtu je?“ Teď jsem se podivoval já: „Pepíku, to je ale méně, než co bych měl podle předpisu na tři týdny dostat.“ (str. 5)

 

O autorovi

Po absolvování Vysoké školy ekonomické nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu v roce 2001. Věnuje se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal přes 50 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Neobyčejné okamžiky historie, Tajný závod o Měsíc a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu … a velký skok pro lidstvo

V noci z 20. na 21. července 1969 sledoval téměř celý svět s napětím americkou misi Apolla 11, jehož posádka měla za úkol přistát na povrchu Měsíce. Karel Pacner byl jedním z pěti Čechoslováků, kteří se historického startu osobně zúčastnili, a už tehdy věděl, že o událostech napíše knihu. Ta poprvé vyšla na jaře 1971 a okamžitě byla vyprodána, takže následoval druhý dotisk a nyní, po padesáti letech od slavného výroku Neila Armstronga, nadešel čas na její obnovené vydání. Přečtěte si, jak historický okamžik vnímal český novinář, a připomeňte si, co jste tehdy před lety možná prožívali i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu …a velký skok pro lidstvo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu … a velký skok pro lidstvo
probíhá od 23. července do 5. srpna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy … a velký skok pro lidstvo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize... a velký skok pro lidstvo
Vyprávění o letu Apolla 11

Pacner, Karel

Kniha Zlín, 2019

Vyhrajte kultovní knihu o přistání Apolla 11 na Měsíci - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Myska.Kl napsal:

    Dobrý den. Dnes mi vyhraná kniha A velký skok pro lidstvo konečně dorazila :) Moc děkuji!!! :)

Napsat komentář