Získejte pátrání po pravdě na ostrově Lewis

ochranim-te-perex
Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi si užívají svého spokojeného manželství a bohatství, který si mohou dovolit díky vlastní luxusní oděvní značce Ranish Tweed. Jenže i zdánlivě dokonalý život může mít trhliny a Niamh se o tom co nevidět přesvědčí.

Z pařížských ulic do drsné přírody ostrova Lewis

Manželé Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi vlastní hebridskou luxusní oděvní značku Ranish Tweed. Když se společně vypraví na služební cestu do Paříže, Niamh se nečekaně dozví o manželově poměru s ruskou módní návrhářkou. Vzápětí se stane svědkem toho, jak Ruairidh i s milenkou zahyne při výbuchu bomby. Zatímco se pařížští policisté a jejich skotští kolegové pouštějí do vyšetřování, Niamh se v žalu vrací domů na ostrov Lewis.

Niamh se začne probírat vzpomínkami na svůj život s Ruairidhem a zoufale se snaží odhalit, kdo by proti jejímu manželovi mohl něco mít. Francouzská policie mezitím vyloučí možnost teroristického útoku a přikloní se k vraždě. Hlavní podezřelé se na ostrov Lewis vydává sledovat vyšetřovatelka Sylvie Braqueová.

Jedna žena se zaobírá minulostí, druhá je ponořena do vyšetřování. Obě se však postupně přibližují k nepříteli s vražednými úmysly.

 

Ochráním tě

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 415
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-7577-800-0

Přečtěte si více o knize Ochráním tě, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédnout si můžete také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Přišel k ní s nejistým výrazem, vzal si iPad a prohlédl si displej. Věděla, co čte. Ta slova měla vyrytá v paměti. Sama je přečetla. Opakovaně, několikrát dokola.
Tvůj manžel má poměr s Irinou Větrovovou. Zeptej se ho na to. Pozorně sledovala, jak její muž za reaguje. Zvedl hlavu. Už se nemračil, ale přímo nevraživě šklebil.
„Ježišikriste, co to má sakra znamenat?“
„Myslím, že je celkem jasné, co to znamená.“ Tak jistá jako na začátku si však už nebyla. On opět sklopil hlavu a nahlas přečetl: „tvuj.dobrodinec.xx@gmail.com?“ Potom se jí podíval do očí. „Kdo to kurva je?“
„To mi řekni ty.“ Okamžitě si uvědomila, jak hloupá a zbytečná reakce to byla, protože to očividně nevěděl. Odhodil její iPad na postel. Vyřízená záležitost.
„Je to úplná kravina, Niamh. Prostě to není pravda. Vůbec nechápu, že tomu věříš.“ (str. 19–20)

 

Vyhrajte knihu Ochráním tě

Niamh a Ruairidh jsou nejen manželé, ale i obchodní partneři a v obou směrech se jim až do nedávna skvěle dařilo. Idylku ovšem naruší nejprve anonymní dopis, ze kterého se Niamh dozví o manželově údajném poměru s ruskou módní návrhářkou Irinou, a později Ruairidhova smrt. Kdo mohl chtít úspěšného podnikatele zavraždit? Na to se bude snažit přijít jak vdova, tak detektivní vyšetřovatelka Sylvia Braqueová. Která z nich se dobere pravdy jako první? To si přečtěte v thrilleru Petera Maye, který v něm své čtenáře přivádí zpět do známého prostředí bestsellerové trilogie z ostrova Lewis (Skála, Muž z ostrova Lewis a Šachové figurky).

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ochráním tě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ochráním tě
probíhá od 21. do 27. července 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Ochráním tě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOchráním tě

May, Peter

Host, 2019

Získejte pátrání po pravdě na ostrově Lewis - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Fanda82 napsal:

    Kniha Ochráním tě doručena, děkuji velice.

Napsat komentář