Vyhrajte případ zavražděné realitní makléřky Olgy

snezny-mesic-perex
Kdo mohl mít zájem na smrti realitní agentky Olgy? Je to někdo z místních obyvatel, kterému vadí, že půvabné staleté roubenky postupně nahrazují hotely a vesničkami proudí davy turistů? Kriminalista Josef Bergman do Beskyd přijíždí, aby to zjistil.

Kdo vraždil na beskydské samotě?

Realitní agentka Olga byla zavražděna na odlehlém místě v Beskydech před roubenkou, kterou nabízela k prodeji. Stalo se to jen několik měsíců po vraždě jiné makléřky. Oba případy spojují podobné okolnosti, a navíc se zavražděné ženy mohly znát.

Kriminalista Josef Bergman proto odjíždí do hor a pátrá mezi místními obyvateli. Není to však jednoduché, protože obyvatelé horských samot jsou nedůvěřiví a uzavření a spousta z nich má tajemství, o která se s Bergmanem rozhodně dělit nechtějí.

 

Sněžný měsíc

Autorka: Michaela Klevisová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 272
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 7/2019
ISBN: 978-80-267-1564-1

Přečtěte si více o knize Sněžný měsíc, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Kdo jí uprostřed noci tluče na okno? Proč v podkroví? Je snad v domě, nebo si přistavil žebřík a bouchá na ni zvenku? Z hrudi se jí šířila horká vlna paniky. Zhluboka se nadechla. Mysli logicky. Jsi doma. Doma. Tady se nemáš čeho bát.
Buch, buch, buch.
Proč by někdo bouchal uvnitř? Co by v jejím domě dělal? Ty rány se určitě ozývají zvenku. Může to být Hanák? S tím pomyšlením se trochu uklidnila – pochopitelně, kdo jiný? Za celých pětašedesát let, které prožila v tomto domě, se sem nikdo nevloupal. Marie se až donedávna ani nezamykala, jen na noc zastrčila petlici. Takže se zdálo logické, že ten, kdo teď tluče na okno jejího domu, ji chce jenom postrašit, ne ublíží jí. Možná ji viděl? Sledoval ji? Mstí se jí takhle? Anebo ani neví, co provedla, a je to jen další ze zoufalých pokusů vystrnadit ji odsud? (str. 12)

 

O autorce

Michaela Klevisová vystudovala žurnalistiku na Univerzitě Karlově a od roku 1997 v tomto oboru pracuje. Přispívala například do magazínu Hospodářských novin IN nebo do cestovatelského magazínu Travel Digest. V roce 2008 se také scénáristicky podílela na několika dílech seriálu Ulice. Hned za svou prvotinu Kroky vraha obdržela od české sekce mezinárodní Asociace autorů detektivní literatury (AIEP) Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu roku. Tu získala i za krimi Dům na samotě. Píše rovněž sbírky povídek pro milovníky koček. Přečtěte si náš rozhovor.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Sněžný měsíc

Dokonce i do odlehlých vesniček v srdci Beskyd, kde po generace žili lidé v souladu s přírodou, už vstupuje byznys – půvabné staré roubenky musí uvolnit místo větším hotelům a realitní agenti si mnou ruce nad tučnými provizemi. Olga si však už svých peněz neužije, protože je před jedním prodávaným stavením nalezena mrtvá. Kriminalista Josef Bergman přijíždí, aby pomohl s vyšetřováním, ale brzy zjistí, že lidé žijící na samotě v horách si svá tajemství pečlivě střeží. Přečtěte si v nové detektivce Michaely Klevisové, zda se mu podaří prolomit nedůvěřivost místních a vypátrat vraha.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sněžný měsíc vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sněžný měsíc
probíhá od 2. do 15. července 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivní romány Sněžný měsíc

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSněžný měsíc

Klevisová, Michaela

Motto, 2019

Vyhrajte případ zavražděné realitní makléřky Olgy - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Zdenek8 napsal:

    Dobrý den, kniha Sněžný měsíc stále nepřišla, nevíte kdy bude nakladelství knihu odesílat ? Děkuji za odpověd, Zdeněk

Napsat komentář