Získejte román o novém začátku po návratu z vězení

virivka-perex
Helena strávila posledních dvanáct let ve vězení a nyní ji čeká návrat zpět do běžného života. V tom ji naštěstí podporuje sociální kurátorka Soňa, která jí pomůže sehnat nejen bydlení, ale i práci. Minulosti Helenu ale bohužel nikdo nezbaví.

Jednopokojový byt s vířivkou uprostřed

Helena se vrací po dvanácti letech z vězení. Začíná znovu od nuly a žije ze dne na den. Pronajme si garsonku s vířivkou uprostřed pokoje, najde si práci, přítele… Postupně zjišťuje, že se zase dokáže radovat. Nicméně minulost, kterou pečlivě skrývá, na ni zaútočí…

 

Vířivka

Autorka: Lucie Konečná

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 136
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-8-867-1458-3

Přečtěte si více o knize Vířivka, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Soňa říká, že horší to bude s bydlením. Má tu Helena někoho, kdo by jí v tom mohl pomoct? Helena kroutí hlavou. Nemá. I kdyby měla, nevyužila by to. Takže ubytovna? To Helena nechce, připadala by si jako tam. Chce byt.
„Viděla jste ceny pronájmů? Pod deset se jen těžko dostaneme. Máte nějaký peníze?“
Helena kývne, něco si našetřila, celou dobu tam pracovala. Nevydržela by jen sedět a klábosit. Někdo to dokáže, ale ona ne. Práce je záchrana.
„A druhá věc, chcete pracovat?“
Helena se na ni překvapeně podívá. Samozřejmě že chce! Jak se může takhle ptát?
Soňa pokrčí rameny, je to tak fifty fifty. Někdo chce, a někdo zájem nemá. Proto se ptá rovnou, aby ani jedna z nich neztrácela čas. „Je vám, doufám, jasný, že se nemůžete vrátit ke svýmu oboru?!“ (str. 7)

 

Vyhrajte knihu Vířivka

Život hlavní hrdinky Heleny poznamenalo dvanáct let ve vězení, ze kterého se nyní vrací zpět k relativně normálnímu fungování. Když odmítne ubytovnu, pomůže jí její kurátorka Soňa sehnat jednopokojový byt, práci na poště a Helena se pomalu začne stavět na vlastní nohy. Chybí jí však dcera Bára a kromě stesku na ni doléhá i minulost, která se jí v myšlenkách stále vrací. Přečtěte si, co předcházelo jejímu odsouzení k odnětí svobody, a zda Helena byla skutečně tou, která si zasloužila potrestat.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vířivka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vířivka
probíhá od 16. do 22. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Vířivka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVířivka

Konečná, Lucie

Motto, 2019

Napsat komentář