Prvňáčci dostali od knihovny k vysvědčení i knihu

knížka pro prvňáčka
Městská knihovna Litvínov se zapojila do projektu Knížka pro prvňáčka, a tak na konci školního roku rozdala prvňáčkům knížky…

Na konci školního roku rozdala litvínovská knihovna bezmála 80 žáčkům z prvních tříd Základní školy s rozšířenou výukou jazyků v Litvínově společně s vysvědčením čerstvě vydané knihy.

Tyto knihy, Zmizelá škola od Daniely Krolupperové a Legrační dům od Jiřího Fixla, vznikly speciálně pro projekt „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“.

Tento projekt je organizován Ústavem pro informace ve vzdělávání – Národní pedagogickou knihovnou Komenského a je podporován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci rezortního projektu Podpora čtenářské gramotnosti.

Projekt „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“ se poprvé uskutečnil ve školním roce 2008/2009.

Věříme, že jsme dětem nejen udělaly radost, ale zároveň si četbou nové knížky budou moci osvěžit to, co se v první třídě a v knihovně naučily,“ říká Blanka Beranová, organizátorka projektu. „Přejeme krásné prázdniny a těšíme se zase na další setkání v dalším ročníku Knížky pro prvňáčka,“ dodává Beranová.

Cílem projektu je rozvoj četby hned od prvních měsíců školní docházky dětí, vytvoření základů návyku pravidelného čtení a potřeby využívat pro získávání vědomostí veřejné nebo školní knihovny i ostatní kulturní instituce v místě bydliště.

Odměnou za vynaloženou námahu bude dětem Knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla vytvořena výhradně pro účastníky projektu a nelze ji koupit v běžné knihkupecké síti nejméně po dobu tří let.

Děti z prvních tříd proto pravidelně navštěvovaly knihovnu a seznamovaly se tu s knihami a s četbou. Odměnou za jejich účast a práci při besedách jim byla právě jedna ze zmíněných knih.

Doporučení:
Share

Napsat komentář