Zasoutěžte si o dva dobrodružné případy lorda Greye

lord-john-a-dablovy-ruce-perex
Lord John Grey se stal natolik důležitou postavou v knihách Diany Gabaldon, že se dočkal i vlastní série. Přečtěte si čtvrtý díl, ve kterém najdete tři fascinující příběhy s tímto aristokratem, vojákem a vyšetřovatelem v hlavní roli.

Lord John Grey znovu vyšetřuje

Diana Gabaldon, autorka série Cizinka, která se dostala na čelní příčky žebříčku bestsellerů New York Times, přináší tři fascinující příběhy o válce, intrikách a špionáži, v nichž vystupuje jedna z jejích nejpopulárnějších postav: lord John Grey.

V povídce Lord John a Klub pekelného ohně zahlédne lord John ve dveřích klubu pro gentlemany neznámého muže – a rozruší ho zoufalá prosba, aby se setkali v soukromí. To je impulz, který lorda Johna zavede do bludiště politické proradnosti a do rukou nebezpečného zhýralého utajeného spolku.

V novele Lord John a sukuba se angličtí vojáci, kteří bojují v Prusku, děsí smrtícího stvoření, které se zjevuje v noci. Lord John je povolán, aby celou záležitost prošetřil, a brzy si uvědomí, že ze všech přízraků, které člověka straší, není žádný děsivější než ten, který vychází přímo z lidského srdce.

V novele Lord John a přízrak vojáka se lord John náhle ocitá uprostřed vyšetřování záhadného výbuchu děla na bitevním poli. To ho nakonec přinutí, aby se utkal s vlastními přízraky – a zdrcující možností, že mezi důstojníky ozbrojených sil Jeho Veličenstva se ukrývá zrádce.

 

Lord John a Ďáblovy ruce

Autorka: Diana Gabaldon

Vydalo: Edice Knihy Omega
Počet stran: 328
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2019
ISBN: 978-80-7390-671-9

Přečtěte si více o knize Lord John a Ďáblovy ruce, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

 

knihydobrovsky-logo

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorce

Diana GabaldonDiana Gabaldon proslula svou sérií Cizinka, podle které byl natočen i stejnojmenný televizní seriál. V Dianině díle najdeme na historickém podkladu prvky fantasy, mystery, science fiction i romance. Může se zdát zvláštní, že Diana píše historické romány, když se její studium ubíralo úplně jiným směrem. První titul získala v oboru zoologie, další z mořské biologie a v roce 1978 úspěšně složila doktorát v oboru behaviorální ekologie. Roku 1988 se Diana rozhodla napsat román „nanečisto“. Z tohoto původně zkušebního románu vznikla série Cizinka, obsahující několik knih, v hlavní roli s Claire Randallovou, která se narodila ve 20. století, pracuje jako zdravotní sestra, ale cestuje do 18. století do místa, kde se setkává s vášnivým Jamesem Fraserem. Diana Gabaldon je americká autorka, která se narodila 11. ledna roku 1952 . Nyní žije se svým manželem Douglasem Watkinsonem v Arizoně a má tři dospělé děti.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Lord John a Ďáblovy ruce

Pokud patříte k fanouškům knižní série Cizinka od Diany Gabaldon, postavu lorda Johna Greye si jistě pamatujete. Vzhledem k tomu, že tento major armády Jeho Veličenstva je jednou ze zajímavých a důležitých postav celého příběhu, vysloužil si i vlastní knižní řadu. A právě její čtvrtý díl, který obsahuje tři povídky o válce, intrikách a špionáži, si můžete přečíst.

Ve spolupráci s Edicí Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Lord John a Ďáblovy ruce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lord John a Ďáblovy ruce
probíhá od 6. do 19. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Lord John a Ďáblovy ruce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLord John a Ďáblovy ruce

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář