Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. června 2019

nenechte_si_ujit
Mezinárodní den dětí byl sice už včera, ale i v nadcházejícím týdnu můžete se svými potomky zajít na některou akci k tomuto výročí – třeba do Vyškova. Kromě toho se v Praze uskuteční křest knihy Sběračka kostí a mnoho dalších akcí.

V Ostravě se koná beseda s Mikym Škodou k jeho knize Můžeš (po)dělat cokoliv a v Hradci Králové vám pomohou s výběrem pěkné knížky na dovolenou.

Hned v pondělí 3. června je v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově pro děti připravený již tradiční program nazvaný Hrátky s Večerníčkem. Pokud máte doma malého caparta ve věku od 2,5 do 6 let, určitě ho vezměte do knihovny, budou zde připravené výtvarné aktivity spojené se čtením, poslechem, ale také pohybem. Hrátky začínají v 16.30.

pondělí 3. června zavítáme i do Krajské knihovny Vysočina v Havlíčkově Brodě. Zde se od 18.00 uskuteční beseda s cestovatelkou a spisovatelkou Dankou Šárkovou o jihovýchodní Asii, po které putovala s batohem na zádech. Autorka popovídá o mentalitě místních občanů, o jejich kuchyni a způsobu života. Součástí akce bude i autorské čtení z knížky Ukradené dětství Kamily. Příběh se z větší části odehrává právě v jihovýchodní Asii. Pokud chcete nahlédnout do těchto vzdálených krajů, určitě si akci nenechte ujít.

úterý 4. června se vrátíme do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde se opět bude konat akce pro děti. Vždy první týden v červnu probíhá v rámci projektu Celé Česko čte dětem Týden čtení dětem. Ve Vyškově si připravili zábavné odpoledne v parčíku před knihovnou. Začátek je naplánován na 14.00.

Zajímavá beseda se uskuteční v úterý 4. červnaostravském Domu knihy. Přijede sem Miky Škoda a s návštěvníky si popovídá o své knize Můžeš (po)dělat cokoliv. Vypráví v ní vlastní příběh – je mu teprve sedmadvacet a už procestoval čtyřicet zemí, vystudoval dvě vysoké školy, založil dvě firmy, ale taky se občas dostal do pořádného průšvihu. Na své vlastní cestě tak ukazuje, že je důležité přijímat výzvy a „nepodělat“ se z neúspěchů. Rozhodně půjde o inspirativní povídání, tak si ho nenechte ujít, začíná v 16.00.

Ve středu 5. června se v Městské knihovně v Praze v Domu čtení na ulici Ruská uskuteční autorské čtení a diskuse ke knize Český ženich a vietnamská nevěsta. Autory knihy jsou Jan PokornýTrần Thị Thu, kteří jsou současně i hlavními protagonisty celého příběhu. Kniha vypráví o jejich setkání, jejich lásce i o tom, čím si museli projít, aby svůj vztah legitimizovali. Půjde určitě o zajímavé povídání, tak v 18.00 dorazte.

A v Praze ještě zůstaneme. Ve středu 5. června v Knihkupectví Academia pokřtí knihu Sběračka kostí od autorky Ludmily Svozilové. Tento román určitě potěší všechny milovníky napětí, hlavní hrdinka totiž musí čelit děsivým a tajemným událostem. Hosty akce budou známé osobnosti jako Jiří Stivín, Kateřina Sidonová, Vráťa Ebr, Helena Kriglová a Jana Valentová. Akce, která bude spojená i s besedou a autogramiádou, začíná v 17.00.

Přemýšlíte už pomalu nad letní dovolenou? A nevíte, kterou knížku byste si přibalili? Pak určitě zavítejte v průběhu června do Knihovny města Hradce Králové, koná se tu totiž výstavka knih, které už jsou vyřazené. To jim ale samozřejmě vůbec neubírá na kvalitě a čtivosti, a tak není nic snadnějšího, než si z nich přijít vybrat ty nejzajímavější, které vám budou dělat společnost při letních dnech. Akce se koná na pobočce Slezské předměstí v průběhu celého června.

 Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář