Holger Munch a Mia Krügerová jsou zpět!

clona-perex
Sehraný tým zkušených vyšetřovatelů se vrací ve třetím díle úspěšné kriminální série z pera Samuela Bjørka. Přečtěte si Clonu, perlu severské krimi, kterou můžete číst i bez znalosti předchozích dílů.

Detektiv Munch a vyšetřovatelka Mia Krügerová na lovu rafinovaného vraha. Třetí díl bestsellerové krimi série. V horském jezeře je nalezena zavražděná baletka. Opodál stojí prázdný fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. O pár dní později najde recepční pochybného hotýlku v jednom z pokojů mrtvého saxofonistu. Stopy ukazují na stejného pachatele, který zanechává policii podivné vzkazy. Detektiv Holger Munch proto k případu přizve zkušenou vyšetřovatelku Miu Krügerovou. Společně musí zastavit vyšinutého vraha dřív, než si vyhlédne další oběť.

 

Clona

Autor: Samuel Bjork
Přeložila: Daniela Mrázová

Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-1063-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Clona vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Nový partner jeho bývalé ženy Rolf se kvůli Miriamině rekonvalescenci odstěhoval a Munch využil příležitosti a zabral jeho místo. Takže byli téměř zase jedna rodina. Do hajzlu, vždyť mu mělo dojít, že to nepotrvá věčně. Bože, jak mohl být tak hloupý. Společné večeře kolem pěkného stolu v obývacím pokoji. Toho stolu, který si koupili společně před tolika roky, zrovna když začínal jako vyšetřovatel vražd a poprvé měli trochu peněz nazbyt. Páteční večery u televize jako úplně normální rodina. On a Marianne na jedné pohovce, mezi nimi vnučka Marion. Málem o Miriam přišli, mělo mu dojít, proč se bývalá žena chová takhle. Jako by se vrátily staré časy. Jako by byli zase spolu. (str. 19)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Samuel Bjork

Pod pseudonymem Samuel Bjork se skrývá úspěšný norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Oien (* 1969). Svou první divadelní hru napsal v jedenadvaceti letech, od té doby vedle dalších her vydal dva vysoce hodnocené romány: Pepsi Love (2001) a Speed k snídani (2009), natočil šest hudebních alb, věnuje se také výtvarnému umění a překládá Shakespeara. Jeho první detektivka V lese visí anděl (2013, č. 2015) se hned po vydání stala hitem v celé Skandinávii. Následně tento vrstevnatý a propracovaný detektivní román, v němž uvádí na scénu dvojici detektivů Holgera Muncha a Miu Krügerovou, vyvolal obrovskou vlnu mezinárodního zájmu a již byl přeložen do více než třiceti jazyků. Druhý detektivní případ, který Holger s Miou vyšetřují v románu Sova (2015, č. 2016), se vyznačuje právě tak promyšlenou a napínavou zápletkou, ale navíc odhalí mnohé z osobního života obou hlavních hrdinů. Ve třetí knize s názvem Clona (2018, č. 2019) se osobní záležitosti vyšetřovatelů proplétají s případy více, než by si kterýkoli z nich přál…

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům. Je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeClona

Bjork, Samuel

Plus, 2019

Napsat komentář