Vyhrajte román o manželství přes mříže

jedno-manzelstvi-perex
Roy a Celestial jsou manželé teprve rok a půl, když jejich budoucnost zničí soudní proces, ve kterém je Roy odsouzen za znásilnění. Sice je nevinný, přesto by měl strávit dvanáct let za mřížemi. Ustojí ale jeho manželství takovou zkoušku?

Neprávem odsouzený manžel

Není to tak dlouho, co se Roy a Celestial vzali. Oba jsou mladí a mají před sebou slibnou budoucnost. Doslova ze dne na den se jim ovšem změní život. Roy je odsouzen za znásilnění, které nespáchal. Co s manželstvím mladých lidí udělá vidina dvanácti let ve vězení? Bude mít Celestial sílu udržovat vztah, který se odehrává přes dopisy a krátké ponižující návštěvy?

 

Jedno manželství

Autorka: Tayari Jonesová

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Františka Zezuláková Schormová
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7601-091-8

Přečtěte si více o knize Jedno manželství, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

vysehrad_albatros-media

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Dvanáct let, tolik mu dali. Až ho propustí, bude nám čtyřicet tři. Neuměla jsem si sebe v tom věku ani představit. Roy pochopil, že dvanáct let je věčnost, protože začal štkát přímo u stolu obhajoby. Povolila mu kolena a padl do židle. Soudce se odmlčel a požadoval, aby si Roy novinu vyslechl vestoje. Znovu stál a plakal, ne jako dítě, ale jak to umí jen dospělí muži, od nohou přes trup a konečně skrz ústa. Když muž takhle naříká, víte, že to jsou všechno slzy, které si nikdy nedovolil prolít, od zklamání ze sportovních utkání minižáků přes zlomené srdce v pubertě až k čemukoli, co jeho duši zranilo vloni. (str. 44–45)

 

Vyhrajte knihu Jedno manželství

Andre byl pro Celestial vždy oporou, a dokonce ji i seznámil s budoucím manželem a na svatbě jim šel za svědka. I nyní je jeho podpora potřeba, protože Roy byl obviněn ze znásilnění. Přestože čin nespáchal, porota i soudce ho odsoudí ke dvanácti letům za mřížemi a Celestialiny sny o založení rodiny a spokojeném životě s úspěšným mužem se rozplývají. Podaří se Royovi a Celestial udržet vztah pouze s pomocí dopisů a občasných krátkých setkání ve vězeňské návštěvní místnosti? To si přečtěte v románu americké spisovatelky Tayari Jonesové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jedno manželství vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jedno manželství
probíhá od 21. května do 3. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Jedno manželství

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJedno manželství

Jonesová, Tayari

Vyšehrad, 2019

Napsat komentář