Říkala si o to?

Rikala si o to_uvodni
Téma znásilnění a zneužití je bohužel stále aktuální a kniha Říkala si o to vyvolá ve čtenářích řadu otázek i podnětů k zamyšlení z nejrůznějších úhlů. Jak se cítí oběť a její okolí, jak mohou jednu věc vnímat různí lidé?

Emma O’Donovanová je krásná, oblíbená, mocná. Spolužačky si od ní nechávají radit, jaký make-up by měly použít. Kluci bojují o její přízeň. Všichni se za ní ohlížejí. Až do jedné osudové noci, která ji změnila z populární dívky na nic. Z párty, na které byla, si nic nepamatuje, a hned ráno na internetu začnou kolovat její kompromitující fotky. Ty jí nikdy nedají zapomenout na událost, která navždy a nenávratně změnila život nejen jí, ale i lidí v jejím nejbližším okolí. Teď je totiž coura. Co když to ale bylo celé naopak a Emma čelila něčemu mnohem horšímu – znásilnění? Je možné, aby její kamarádi, které znala odjakživa, byli něčeho takového schopni? Říkala si o to snad svým oblečením nebo svým chováním? A co víc, zasloužila si to? Říkala si o to mluví o tématu, se kterým se dokáže ztotožnit většina žen. Ruka pod sukní, kluk, který se nenechal odbýt, večer, kdy byly příliš opilé, aby daly souhlas. Kde leží ta hranice?

 

Říkala si o to

Co vlastně čekala?
Autorka: Louise O’Neill
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 248
Vazba: pevná bez přebalu lesklá
Formát: 157×217 mm
ISBN: 978-80-88213-52-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Říkala si o to vydalo nakladatelství Bookmedia.

 

Ukázka z knihy

„Emmie! Emmie!“
Já nechci vstávat do školy, mami. Není mi dobře. Snažím se zvednout, ale únava mi nedovolí se vzchopit. Zoufale zatoužím po vzduchu. Jsem…
Vzduch.
„Pomoz mi, Denisi. Tak mi přece pomoz, proboha! Musíme ji dostat dovnitř.“
Tlak pod paží, pevný stisk. Až moc.
Bolí to.
„Emmo, přestaň s tím divadlem a koukej vstát. Vstávej, povídám!“
Mluví příliš hlasitě.
Dotkne se mého obličeje, rozčileně šeptá probuď se, Emmo, probuď se, probuď se! Snažím se zvednout víčka, ale nejde to, samy se znovu zavírají a kůže drhne. (str. 86)

Přečtěte si další ukázky.

 

Louise O’Neill

Louise O’Neill se narodila v západním Corku v roce 1985. Vystudovala angličtinu na Trinity College v Dublinu a pracovala pro časopis American Elle. V současné době pracuje jako novinářka na volné noze pro různé irské národní noviny a časopisy. Žije ve městě Clonakilty v hrabství Cork. Můžete ji najít na Twitteru: @oneilllo.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Nakladatelství Bookmedia vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářů, především však dětem a mládeži. Vydává také knihy pro dospělé čtenáře, beletrii a populárně-naučnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíkala si o to
Co vlastně čekala?

O'Neill, Louise

Bookmedia, 2019

Napsat komentář