Velikonoční příběh a jeho očití svědkové

Mily Jidasi_uvodni
Zajímá vás, co prožívali přímí svědkové posledních dnů Ježíše Krista? Pavel Obluk jim píše dopisy, aby to zjistil. Vydejte se s ním za dobrodružstvím do hlubin Nového zákona.

Co viděli a jak se cítili svědci posledních Ježíšových dnů? A jak jeho příběh prožíváme my? Ať už jdeme vědomě za Ježíšem nebo jen tak procházíme okolo, dveře velikonočního příběhu jsou otevřené… Autor dopisů je plný radostného úžasu nad tím, jak živé a aktuální jsou texty Nového zákona a jak dobrodružný může být dialog s konkrétními lidmi přes propast dvou tisíciletí. Chcete-li, můžete se k tomuto dobrodružství připojit.

 

Milý Jidáši

Dopisy očitým svědkům velikonočního příběhu
Autor: Pavel Obluk

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 120×160 mm
ISBN: 978-80-7566-099-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Milý Jidáši vydalo Karmelitánské nakladatelství.

 

Ukázka z knihy

Salome, píšu ti jako rodič rodiči. Teprve nedávno jsem si uvědomil, jak obdobné jsou problémy s výchovou dětí ve tvé a v dnešní době. Tvůj přístup  výchově synů je navýsost moderní; přesně takový vyznávají v „lepších rodinách“ i dnes. Stejně jako ty investují do svých dětí nemalé prostředky s nadějí na jejich budoucí prosazení, lhostejno zda ve sportu, byznysu či politice. Nelitují peněz ani námahy, nehodlají ponechat nic náhodě, snaží se všechno předem zabezpečit. Stejně jako ty se ovšem dožívají trpkého zklamání. (str. 11)

 

Pavel Obluk

Pavel Obluk vystudoval odbornou matematiku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Pracoval jako programátor a projektový manažer v oblasti vzdělávání a v Diecézní charitě ostravsko-opavské, nyní dělá manažera výzkumu a vývoje ve firmě INSET. Je fanouškem a autorem klasické science fiction. Publikoval několik desítek povídek v měsíčníku Ikarie a XB-1 a v různých sbornících (Mlok, Kočas). Vyšly mu romány Leviatan / Vlny (1999), Znamení duhy (2001), Morituri te salutant (2006) a Kra (2014). Žije v Havířově v malém domku s velkou rodinou.

Informace byly čerpány ze stránek Karmelitánského knihkupectví.


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMilý Jidáši
Dopisy očitým svědkům velikonočního příběhu

Obluk, Pavel

Karmelitánské nakladatelství, 2019

Napsat komentář