Zahrajte si o pokračování příběhu Claire Fraserové

ledovy-dech-perex
Jamie Fraser dostává od guvernéra rozkaz, aby sjednotil zámořské kolonie, ale on díky své manželce přicházející z budoucnosti ví, že by ho jeho loajalita králi mohla později stát život. Zvítězí smysl pro povinnost, nebo pud sebezáchovy?

Poslechnout krále, nebo vlastní manželku?

Je rok 1772 a v předvečer americké revoluce již vypukla řada povstání. Mrtví muži leží v ulicích Bostonu a v lesích Severní Karolíny hoří srub.

V nastalém chaosu vyzývá guvernér Jamieho Frasera, aby sjednotil zámořské kolonie, které patří Koruně. Jenže Jamie od své manželky ví, že za tři roky vyhlásí kolonie nezávislost.

A všichni loajální králi budou buď mrtví, nebo budou muset uprchnout. A pak je tu ještě výstřižek z novin The Wilmington Gazette z roku 1776, který oznamuje smrt Jamieho i jeho příbuzných. Budoucnost rodiny cestující časem vypadá chmurně…

 

Ledový dech

Autorka: Diana Gabaldon

Vydalo: Edice Knihy Omega
Počet stran: 1568
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7390-273-5

Přečtěte si více o knize Ledový dech, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

knihydobrovsky-logo

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorce

Diana GabaldonDiana Gabaldon proslula svou sérií Cizinka, podle které byl natočen i stejnojmenný televizní seriál. V Dianině díle najdeme na historickém podkladu prvky fantasy, mystery, science fiction i romance. Může se zdát zvláštní, že Diana píše historické romány, když se její studium ubíralo úplně jiným směrem. První titul získala v oboru zoologie, další z mořské biologie a v roce 1978 úspěšně složila doktorát v oboru behaviorální ekologie. Roku 1988 se Diana rozhodla napsat román „nanečisto“. Z tohoto původně zkušebního románu vznikla série Cizinka, obsahující několik knih, v hlavní roli s Claire Randallovou, která se narodila ve 20. století, pracuje jako zdravotní sestra, ale cestuje do 18. století do místa, kde se setkává s vášnivým Jamesem Fraserem. Diana Gabaldon je americká autorka, která se narodila 11. ledna roku 1952 . Nyní žije se svým manželem Douglasem Watkinsonem v Arizoně a má tři dospělé děti.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Ledový dech

Claire Fraserová se narodila v roce 1918, ale své štěstí a životní lásku našla až v minulosti. Při svých toulkách skotskou krajinou totiž objevila magickou stavbu, která ji přenesla o dvě stě let zpět – do časů Jamieho Frasera, do kterého se okamžitě bláznivě zamilovala. Nyní, v roce 1772, však oba stojí před těžkým rozhodnutím, zda splnit nový guvernérův rozkaz. Jamie Fraser totiž od Claire, která se mezitím stala jeho manželkou, ví, že kolonie za tři roky vyhlásí nezávislost a krutě zatočí s těmi, kdo zůstali loajální králi. Jak se rozhodne a jaký vliv na něj bude mít článek z roku 1776? To si přečtěte v šestém pokračování série Cizinka od Diany Gabaldon.

Ve spolupráci s Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ledový dech vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ledový dech
probíhá od 2. do 15. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Ledový dech

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLedový dech

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář