Zasoutěžte si o detektivku či humornou knihu

sulc-svarc-knihy-dle-vyberu-perex
Pusťte se do vyšetřování čerstvého zločinu i čtvrt století starého případu, pobavte se u kreslených vtipů, nebo se začtěte do humorného románu z pohřebního ústavu. Je jen na vás, kterou z knih z nakladatelství Šulc-Švarc si vyberete.

Podivné přátelství

Detektivní kniha Podivné přátelství obsahuje dva příběhy spojené postavami ostříleného policisty a mladé právničky a také jedním starým případem, který se odehrál před čtvrtstoletím.

Mladá doktorka práv Kamila vymění možnost být soudkyní za práci u kriminální policie a stane se parťačkou Luboše Neumanna, který má pověst úspěšného vyšetřovatele, ale také samorostlého vlka samotáře. Kamila mu kupodivu vyhovuje. Řeší spolu brutální vraždu mladé ženy, jejíž bývalý manžel se za záhadných okolností stane hlavním podezřelým.

V druhé polovině knihy se řeší starý případ loupežného přepadení, do kterého účelově zasáhl prokurátor a jeden z obviněných byl nespravedlivě odsouzen. Jak a proč se to stalo, se po mnoha letech podaří odhalit, ale nelze to už žádným způsobem napravit.

Autorka: Iveta Svobodová

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 368
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-7244-424-3

Přečtěte si více o knize Podivné přátelství.

 

Stokrát bez pardonu

Kniha kresleného humoru, který se nezastaví před ničím.

V knize Stokrát bez pardonu představuje známý kreslíř a karikaturista Boris Pralovzský kreslený humor drsný a absurdní, ale důmyslně a citlivě vypointovaný. Do knížky vybral přesně stovku nejlepších kreslených vtipů, ve kterých mají důležité místo zvířata a vedle nich lidé v překvapujících komických situacích. A protože všichni mluví, každý vtip bez pardonu odhaluje, co má na mušce.

Autor: Boris Pralovszký

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 108
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7244-435-9

Přečtěte si o knize Stokrát bez pardonu více.

 

Nohama napřed

Divoký humoristický román Borise Pralovszkého vypráví příběh rodiny, která provozuje pohřební ústav.

Při netradičním pohřbu cikánského barona v něm dojde ke zničujícímu požáru. Způsobené škody donutí Horáčkovy sáhnout k poněkud nekorektním metodám podnikání a musí zabrousit i do jiných oborů, aby svůj podnik zachránili. Využívají k tomu funebrácké vlohy a jsou úspěšní až na to, že se jejich rodina nebezpečně rozrostla na panoptikum různých existencí, které si jdou občas po krku, když jsou v úzkých. Ale díky nim se rodině začne nevídaně dařit a zdá se, že vše je zalito sluncem. S jídlem roste chuť a přímo úměrně také nebezpečí. Pod povrchem to začíná pěkně vřít.

Autor: Boris Pralovszký

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 288
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2018
ISBN: 978-80-7244-412-0

Přečtěte si více o knize Nohama napřed.

Všechny knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Z dnešní nabídky knih z nakladatelství Šulc-Švarc si vyberou jak fanoušci napínavých detektivních příběhů, tak ti, kteří se raději začtou do humorného románu. A pokud nemáte rádi dlouhé odstavce textu, pobavíte se alespoň u knihy kreslených vtipů známého karikaturisty Borise Pralovszkého. Je jen na vás, který z titulů si vyberete, a navíc máte možnost si jej nechat podepsat na veletrhu Svět knihy, který proběhne od 9. do 12. 5. 2019 v Praze. Iveta Svobodová zde bude v pátek 10. 5. od 15.30, v sobotu od 15.00 a v neděli od 11.00, Boris Pralovszký potom v sobotu 11. 5. od 11.00.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Šulc-Švarc vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih dle vlastního výběru. Výherci si postupně zvolí jeden z titulů Podivné přátelství, Stokrát bez pardonu a Nohama napřed. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu dle vlastního výběru
probíhá od 24. dubna do 7. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o tři knihy dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivné přátelství

Svobodová, Iveta

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizeStokrát bez pardonu

Pralovszký, Boris

Šulc-Švarc, 2019

zobrazit info o knizeNohama napřed

Pralovszký, Boris

Šulc-Švarc, 2018

Napsat komentář