Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. dubna 2019

nenechte_si_ujit
Příští týden se můžete těšit na plno zajímavých akcí – po celé republice se totiž koná kampaň Kniha ti sluší. Budou se například křtít knihy pro děti (Andělské pohádky ze starého mlýna, Mystik z velryby a Čarodějnice Bordelína od Sandry Dražilové Zlámalové), uskuteční se beseda se spisovatelkou Alenou Ježkovou, v Jičíně se můžete setkat se spisovatelem Jaroslavem Rudišem a mnoho dalšího.

V úterý 23. dubna se v pražské Literární kavárně Knihkupectví Academia koná křest hned dvou dětských knížek. První z nich, Andělské pohádky ze starého mlýna od Ivy Hoňkové, vypráví příběh o starém mlýně, ve kterém prý straší, druhou je pak knížka režiséra Dalibora Stacha Mystik z velryby, která čtenáře zavede do dávných hlubin času a která dokazuje, že i v nízkém věku můžete poznat mnoho skvělých věcí. Křest se koná v 17.00, tak vezměte svoje děti, určitě se jim knížky zalíbí.

U dětské literatury ještě zůstaneme. V úterý 23. dubna se totiž v Praze koná ještě jeden křest knihy pro děti. V Paláci knih Luxor bude v 16.00 představena kniha Sandry Dražilové Zlámalové Čarodějnice Bordelína. Knížka vypráví o nezbedné čarodějnici Bordelíně, která se nastěhuje do lesa Bambručáku. V dříve poklidném lese je ale kvůli ní všechno vzhůru nohama, Bordelína totiž vyvádí jednu lumpárnu za druhou a zvířátka si s ní neví rady. Jak to všechno dopadne, to už si budou muset děti přečíst samy. Kmotry knihy se stanou Michaela Maurerová, Jana Bernášková a Petra Černocká.

Zavítáme také do Karlovarského kraje. Ve středu 24. dubna se v Městské knihovně v Sokolově uskuteční besedaMilanem Z. Kučerou, autorem knihy Největší tajemství Třetí říše.  Zpozornět by tedy měli všichni milovníci historie, autor srozumitelným jazykem popisuje bádání po různých tajemstvích třetí říše. Zavede vás do podzemních tunelů továrny Wolfsberg či tajných laboratoří pod zámkem Ksiaž. Součástí besedy, uskutečněné v rámci projektu Kniha ti sluší, bude i promítání filmu. Začátek je naplánován na 18.00.

Ve středu 24. dubna se v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně od 18.00 koná setkání se spisovatelem a autorem divadelních her a komiksů Jaroslavem Rudišem. Mezi jeho dílo patří například novela Český ráj, román Grandhotel, za který získal v roce 2007 dokonce cenu Magnesia Litera, či komiksová trilogie Alois Nebel. Součástí akce bude i autorské čtení a beseda, máte se tedy na co těšit.

Ve čtvrtek 25. dubna se v plzeňské knihovně uskuteční veřejné čtení z knihy Zikmund 100, vydané při příležitosti významného životního jubilea cestovatele Miroslava Zikmunda. Knihu představí její autoři Lukáš SochaTomáš Vaňourek, kteří se vydali po stopách našich nejznámějších cestovatelů. Díky tomu se nám naskýtá srovnání, jak místa, která navštívili Zikmund a Hanzelka, vypadají dnes, po tolika letech. Pokud tedy máte rádi daleké kraje či jen patříte mezi obdivovatele Hanzelky a Zikmunda, určitě si nenechte tuto akci ujít, začíná v 17.00.

V pátek 26. dubna se podíváme do vyškovské Knihovny Karla Dvořáčka. Přijede sem spisovatelka Alena Ježková na besedu s návštěvníky. Nedávno jí vyšla kniha Poutnice – Tři cesty do Santiaga, a tak jedním z témat besedy bude právě tato novinka. Samozřejmě se ale dozvíte plno dalších zajímavostí o autorce a její tvorbě. Rozhodně půjde o příjemně strávené odpoledne, tak neváhejte. Akce, která také probíhá v rámci kampaně Kniha ti sluší, začíná v 16.30.

pátek 26. dubna se můžete stavit v knihkupectví KnihcentrumOC Olympia v Brně. V 17.00 zde začíná beseda a autogramiáda se spisovatelkou Romanou Skálovou. Ta se rozhodla popsat život svého čtyřnohého miláčka, anglického bulteriéra Dextera. Vznikla tak kniha Ze života bulíka, u které se nejeden chovatel psů zasměje. Určitě vás potěší i to, že na brněnské besedě samozřejmě nebude chybět i hlavní hrdina knihy Dexter.

  Literárních akcí se ale příští týden koná více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář