Objevte význam planých rostlin

Plane rostliny
Plané rostliny lze využít různě, např. k léčení, v domácnosti, při vaření nebo v průmyslové a řemeslné výrobě. Poznejte blíže jejich způsob života, historii i charakteristické znaky.

Cílem této knihy je podnítit čtenáře k tomu, aby znovu objevili zapomenutý význam planých rostlin a vybudovali si k nim živý vztah. Nacházejí se zde informace o nejzajímavějších druzích, které se zaměřují zejména na:

  • důležité charakteristické znaky vnějšího vzhledu rostlin, podle nichž je možné rostlinu na jejím stanovišti rozpoznat;
  • způsob života rostliny;
  • dřívější i dnešní způsoby využití, zejména jako léčivé rostliny či rostliny užitkové v kuchyni, domácnosti a průmyslové i řemeslné výrobě;
  • historii rostliny a roli, kterou hrála v historických událostech;
  • dřívější vztah lidí k rostlině nad rámec jejího bezprostředního využití.

Velmi věrné a přesné ilustrace Clause Caspariho vám přiblíží vzhled každé rostliny.

 

Plané rostliny a jejich zapomenutý význam

Autoři: Claus Caspari, Gertrud Scherfová
Přeložila: Daniela Šimková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-2024-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Plané rostliny a jejich zapomenutý význam vydalo nakladatelství Grada.

 

Ukázka z knihy

Plane rostliny_ukazka1Plane rostliny_ukazka2

Prolistujte si celou ukázku.

 

Gertrud Scherfová

Autorka, Dr. Gertrud Scherfová, se narodila roku 1947 v Berchtesgadenu, vyučovala na základní a hlavní škole a působila také jako vědecká pracovnice na mnichovské univerzitě (Institut für die Didaktik der Biologie der Universität München). Již mnoho let žije a pracuje v Dolním Bavorsku jako autorka populárně naučných knih, zejména v oblasti přírody a zahrady. Obzvláště důležité jsou pro autorku kulturně historické aspekty těchto témat, rozmanité souvislosti mezi přírodou a kulturou a v neposlední řadě také ochrana přírody. To vše objasňuje ve svých knihách a článcích, na přednáškách, seminářích a při průvodcovské činnosti.

 

Claus Caspari

Ilustrátor, Claus Caspari, syn renomovaného uměleckého malíře a karikaturisty Walthera Caspariho, pracoval nejdříve jako obchodník s uměním a tlumočník. Od roku 1949 se začal s rostoucí intenzitou koncentrovat na naturalistické malby rostlin a živočichů, až se v této oblasti jako samouk vyvinul k dokonalosti. Jeho vyobrazení rostlin a živočichů jsou jedinečná: jsou filigránsky jemná, věrná do posledního detailu a působí plasticky. Zemřel roku 1980 v Mnichově ve věku 69 let.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlané rostliny a jejich zapomenutý význam

Caspari, Claus - Scherfová, Gertrud

Grada, 2019

Napsat komentář