Zajímavá historická témata v české literatuře

1042116_book_pages
Román Zapomenuté jezero je již třetí publikací, která vychází v edici Kroniky karmínových kamenů, jejímž cílem je přinést řadu příběhů motivovaných historickými událostmi a propojených osudovými karmínovými kameny.Přijměte také pozvánku na setkání s autory…

Kroniky karmínových kamenů – Zapomenuté jezero

Mocný vliv karmínových kamenů na českou historii zavede čtenáře až do daleké a exotické jižní Afriky a seznámí jej s tajemstvím deníku slavného českého cestovatele Emila Holuba.

Autorem knihy je tentokrát spisovatel Josef Pecinovský. Námět pro příběh se mu našel prakticky sám – setkal se s amatérským cestovatelem Dobroslavem Lebedou, jenž mu svěřil svůj záhadný příběh týkající se Emila Holuba. Domluvili se na knižním zpracování, samozřejmě se zatajením pravé identity vypravěče a mírným pozměním některých reálií.

 

Zapomenuté jezero – Kroniky karmínových kamenů

Autor: Josef Pecinovský
Rozměry: 147×210
Počet stran: 256
Vazba: pevná s přebalem
Vyšlo: 2012

 

Knihu Zapomenuté jezero – Kroniky karmínových kamenůvydalo nakladatelství Zoner Press.

 

V této edici již vyšlo:

Prsten od vévodkyně (František Novotný)

Valdštejnova éra (Vlado Ríša)

 

V minulém týdnu proběhla beseda se všemi třemi autory v pořadu Živě na jedničce (ČT1). Můžete se podívat http://www.ceskatelevize.cz/porady/10396278677-zive-na-jednicce/312292320120045/video/.

Zveme Vás

na zajímavé povídání a autorské čtení, které se uskuteční tuto sobotu na Světě knihy 2012 (19. 5. 2012 od 13.00 – 13.50 hod., Malý sál – Pravé křídlo).

Hlavními účinkujícími bude koordinátorka projektu Kroniky karmínových kamenů – Františka Vrbenská a autoři – Vlado Ríša a Josef Pecinovský.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZapomenuté jezero

Pecinovský, Josef

Zoner Press, 2012

Napsat komentář