Temný ráj v novém kabátě

Patrick Ness_Najdi odpoved
Nakladatelství Jota u nás před časem poprvé vydalo úspěšnou Trilogii Chaos Patricka Nesse. Ta nyní vychází v nakladatelství #booklab v nové podobě jako Nespoutaný chaos. Můžete si tak přečíst druhý díl s podtitulem Najdi odpověď.

Todd se probouzí jako vězeň v Novém Prentisstownu, který padl do rukou diktátora a samozvaného prezidenta Prentisse. Také Toddova přítelkyně Viola se ocitla v zajetí, a Todd se rozhodne, že ji najde a zachrání. Musí však svůj záměr držet v tajnosti, což nesmírně ztěžuje Hluk, který od války s domorodci vyzradí každou myšlenku. Zdá se však, že vynalézavý Prentiss objevil způsob, jak zkrotit nejen svůj Hluk, ale i Hluk svých pochopů. V druhém díle trilogie se z nepřátel stávají přátelé, z přátel nepřátelé, a čtenáři se bude opět svírat žaludek. Okolnosti nutí Todda k činům, které by mu nikdy předtím ani nepřišly na mysl, a začíná tak ztrácet sám sebe. Věci přestávají být černé a bílé, přičemž odstíny šedi mohou být velmi nebezpečné. Jedno však o Toddovi víme – je silný. A v jádru dobrý. Dokáže v této zkoušce obstát a vyjít z ní nezlomený? Ale hlavně: najde svoji Violu?

 

Najdi odpověď

Nespoutaný chaos II
Autor: Patrick Ness
Přeložila: Hana Březáková

Počet stran: 480
Vazba: brožovaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 9788075295620
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Najdi odpověď vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

 

Ukázka z knihy

Znova zamžourám a šero se začíná proměňovat ve velikánskou místnost, kam proniká světlo jediným oknem, širokánským kruhem vysoko a daleko ode mě, jehož sklo nejni čirý, ale vybarvený do tvarů Novýho světa a dvou měsíců, co obíhaj kolem něj, a světlo z něj dopadá šikmo dolů přímo na mě a na nic jinýho.
„Co jste s ní udělali?“ vyhrknu nahlas a dalším zběsilým mžouráním se snažím dostat z očí krev, co mi do nich stejká. Pokouším se zvednout ruku a tu krev otřít, ale s hrůzou zjišťuju, že ruce mám svázaný za zádama, a vzápětí ucejtím, jak ve mně narůstá panika. Lomcuju rukama v poutech a dejchám furt rychlejc a znova křičím: „KDE JE?“
Odnikaď přiletí pěst a praští mě do břicha. (str. 12)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Patrick Ness

Patrick Ness je americký spisovatel, novinář a lektor. Žije v Londýně. Narodil se na armádní základně Fort Belvoir poblíž Alexandrie ve Virginii, kde jeho otec působil jako výcvikový instruktor americké armády. Jeho první povídka vyšla roku 1997 v časopise Genre. V roce 1999 se během práce na svém prvním románu přestěhoval do Londýna. Od té doby vydal celkem čtyři romány: Volání netvoraNěco vícMy ostatní tu prostě žijemNejdelší den Adama T. Vyučoval tvůrčí psaní na Oxforské univerzitě a působil jako redaktor v Daily TelegraphTLSSunday Telegraph a Guardian, kam píše recenze dodnes. Čeští čtenáři ho dobře znají také jako autora úspěšné dystopické Trilogie Chaos (Nespoutaný chaos), sestávající z knih Hlas nože (Naslouchej noži), Temný ráj (Najdi odpověď) a Válka hluku (Probuď monstrum). Trilogie vyšla ve vázané i brožované podobě v nakladatelství Jota. Nové vydání nyní přináší nakladatelství #booklab.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Nakladatelství Slovart přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Značka se zaměřuje na žánry young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNajdi odpověď

Ness, Patrick

#BOOKLAB, 2019

Napsat komentář