Zahrajte si o pohled do mysli matky sériového vraha

pata-obet-perex
Detektiv Porter je oficiálně přidělen k případu mrtvé dívky nalezené v chicagském parku, ale namísto vyšetřování dál pronásleduje Opičího vraha, kterého už měl téměř na dosah, když byl odvolán z pátrání. A nezastaví ho ani postavení mimo službu.

Posedlost detektiva Portera

Každý policista má případ, který se pro něj stane posedlostí. Detektiv Porter není výjimkou. Opičího vraha už měl na dosah, když ho z pátrání odvolala FBI, ale taková drobná překážka ho nemůže zastavit.

Oficiálně se Porter a jeho tým věnuje případu mrtvé dívky, která byla nalezena pod zamrzlou hladinou laguny v chicagském parku. Otázkou je, jak se tam dostala, když laguna zamrzla před několika měsíci a dívka se pohřešuje teprve tři týdny? A jak je možné, že na sobě měla šaty jiné dívky, jejíž zmizení nahlásili rodiče teprve před dvěma dny?

Zatímco Porterovi kolegové usilovně hledají odpovědi na tyto znepokojivé otázky, on sám pokračuje v pronásledování Opičáka. Jakmile to zjistí jeho nadřízený, je postaven mimo službu. Ani to ale nemůže Portera zastavit. Je dopadením Bishopa tak posedlý, že se upne na starou rozmazanou fotku a ta ho dovede do světa temnějšího, než si kdy dokázal představit. A tehdy zjistí, že existuje jen jedna věc děsivější než mysl sériového vraha: mysl matky, která ho přivedla na svět.

 

Pátá oběť

Autor: J. D. Barker

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jan Netolička
Počet stran: 568
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7498-318-4

Přečtěte si více o knize Pátá oběť, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

O autorovi

jd-barkerJ. D. Barker (1971) nepatří k autorům, kteří o spisovatelství snili od útlého dětství. Jeho raná tvorba vycházela ve středoškolském časopise, ale tolik čněla nad průměr, že ho s nabídkou práce oslovil šéfredaktor magazínu Dvacátá pátá paralela. V tamní redakci Barker strávil několik turbulentních let s člověkem, jenž se později proslavil jako Marilyn Manson. Souběžně s publicistickou tvorbou se Barker pustil také do psaní knih. Ukázky svého rozepsaného debutového románu poslal Stephenu Kingovi a požádal ho o svolení, aby směl použít jméno jedné z jeho postav. Od Kinga dostal nejen svolení, ale také nadšené povzbuzení do další spisovatelské práce. Následovala celá řada mezinárodních úspěchů, z nichž zatím největší představuje kniha Čtvrtá opice. A není jistě náhodou, že tento naprosto výjimečný thriller vyzdvihl i další mistr psaného slova, tentokrát Jeffery Deaver.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Pátá oběť

Od té doby, co byl Sam Porter odvolán z pátrání po Opičákovi, nedokáže myslet na nic jiného a je jeho dopadením posedlý natolik, že se nedokáže soustředit na nový případ. Zatímco jeho kolegové hledají únosce a vraha dívky nalezené v chicagském parku, on dál sleduje Bishopovy stopy, což dojde tak daleko, že je suspendován. Ale ani to nemůže Portera zastavit a vy si přečtěte, s jakým nebezpečím se bude potýkat a jak si s ním poradí bez krytí svých kolegů.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pátá oběť vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pátá oběť
probíhá od 12. do 25. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Pátá oběť

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePátá oběť

Barker, J. D.

Domino, 2019

Napsat komentář