Zasoutěžte si o drsné probrání z kómatu

den-kdy-se-to-stalo-perex
Když se Maggie Allanová probere z kómatu, čekají na ni samé špatné zprávy. Nejen, že je podle policie její dcera mrtvá, ale navíc se pohřešuje i manžel Sean. Co se skutečně stalo v onen osudný okamžik u řeky? Podaří se Maggie vzpomenout si?

Probuzení do noční můry

Šedesát vteřin poté, co se Maggie probere z kómatu, si nepřeje nic jiného, než aby do něj znovu upadla. Aby nemusela žít s vědomím toho, co jí právě oznámila policie: že její dcera Elspeth je mrtvá.

Podle policie ji nechala zamčenou v autě, které pak sjelo do řeky a Elspeth se utopila, uvězněná na zadním sedadle. Maggie si vůbec nic nepamatuje. Když však požádá o setkání se svým manželem Seanem, dostane se jí informace, že zmizel. Prý byl naposledy spatřen v den dceřina pohřbu.

Co se skutečně tehdy u řeky stalo? Kam se Sean poděl? A proč se Maggie stále nemůže zbavit tušení, že Elspeth je naživu?

 

Den, kdy se to stalo

Autorka: Nuala Ellwood

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Michael Havlen
Počet stran: 303
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-7498-310-8

Přečtěte si více o knize Den, kdy se to stalo, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Paní Allanová, slyšíte mě?“
Chci promluvit, ale ústa mám plná vody. Říční vody. Má povědomou mléčnou pachuť. Slyším, jak mi šumí v uších a zatéká do nosu. Snažím se dýchat, ale voda mě stahuje.
„Paní Allanová,“ řekne znovu a je to, jako bych dostala kamenem do hlavy. „Slyšíte mě?“
Odpověď zní: ano, slyším. A nejen teď, ale už nějakou dobu. S jeho hlasem i se všemi dalšími žiju ve svém snovém světě, který jen nerada opouštím. Spánek je nesmírně lákavý. Vábí mě do sametové náruče, v jejímž objetí je tak snadné se ztratit.
„Paní Allanová,“ zopakuje muž rázně. „Potřebuju vědět, jestli mě slyšíte.“
Otočím hlavu a zadívám se přímo na něj. Mlha se začíná rozplývat a obraz se zaostřuje. Je to čtyřicátník s krátce střiženými prošedivělými vlasy a silnými brýlemi s modrými obroučkami.
„Ano,“ zašeptám nakonec a uslyším, jak se pokojem rozlehne všeobecné úlevné vydechnutí. „Ano,“ dodám už hlasitěji. (str. 14)

 

O autorce

nuala-ellwoodBritská autorka vyrůstala Nuala Ellwood v rodině uznávaných novinářů. Na začátku profesní dráhy se věnovala zpěvu a psaní písňových textů, ale později se rozhodla pro spisovatelství. Rodinné prostředí významně ovlivnilo námět její prvotiny Co zbylo z mojí sestry. Nualin otec i celá řada jeho přátel působili jako váleční reportéři a právě jejich vyprávění bylo pro autorku primární inspirací pro vytvoření hrdinky, která se po návratu z válečného pekla potýká s posttraumatickou stresovou poruchou. Co zbylo z mojí sestry je thriller bravurně napsaný, mrazivý, s místy až hororovými prvky. Zcela jistě není náhodou, že deník Guardian označil Nualu Ellwood za jednu z nejnadějnějších tváří britské literatury.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Den, kdy se to stalo

Maggie Allanová nemá po probuzení z kómatu prostor, aby se vzpamatovala, okamžitě se dozvídá tragickou zprávu o smrti své dcery. Jenže Elspeth přece nemůže být mrtvá, ať už policie tvrdí cokoliv. Spolu s manželem budou muset vypátrat, co se skutečně stalo. Dalším problémem však je, že Sean po pohřbu dcery zmizel a nikdo netuší kam. Podaří se Maggie co nejrychleji zotavit, aby mohla začít hledat odpovědi na stále přibývající otázky? To si přečtěte v novém thrilleru nadějné britské spisovatelky Nualy Ellwood.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Den, kdy se to stalo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Den, kdy se to stalo
probíhá od 15. do 28. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Den, kdy se to stalo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDen, kdy se to stalo

Ellwood, Nuala

Domino, 2019

Zasoutěžte si o drsné probrání z kómatu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Fiffinka Fiffinka napsal:

    Děkuji za výhru, včera dorazila a už se těším na čtení :)

Napsat komentář