Březen – měsíc čtenářů 2019

Brezen mesic ctenaru 2019
Svaz knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje na měsíc březen desátý ročník propagační kampaně Březen – měsíc čtenářů. Cílem této akce je propojit čtenáře, organizace a instituce zabývající se psaným slovem, četbou a čtenářství.

Propojení vzniká s cílem vytvoření mediální kampaně a dát o sobě vědět: ANO, ČTEME A JE NÁS HODNĚ! K medializaci této akce byly vydány i propagační plakáty.

Stovky veřejných knihoven připravují nové a zajímavé aktivity. Pro rok 2019 jsme k již tradičním aktivitám propagujícím četbu a zavádění nových služeb do knihoven (např. půjčování čteček elektronických knih, roznášky knih handicapovaným čtenářům a seniorům domů atd.) opět připravili soutěž ČTENÁŘ ROKU. V roce 2019 budeme v knihovnách oceňovat naše čtenáře muže! Celostátní vítěz bude s rodiči pozván 7. dubna do Prahy k slavnostnímu ocenění, které mu bude předáno na Nové scéně Národního divadla v přímém přenosu ČT na udělování cen Magnesia Litera!

Mistr cetby

V průběhu března také proběhne dvacátý ročník soutěže o nejlepší webové stránky knihovny BIBLIOWEB 2019. Vítězové budou vyhlášení na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Pokud chcete vědět, které další knihovny jsou do této akce přihlášeny, popřípadě jaký program nabízí, jejich seznam najdete na této adrese.

Doporučení:
Share

Napsat komentář