Březen měsíc čtenářů ve vsetínské knihovně

knihovna-nahled
Březen je již tradičně měsícem čtenářů. Vsetínská knihovna se zaměří na čtení ve všech podobách. V Týdnu čtení budeme číst společně s žáky a studenty, česky i anglicky, z regionální literatury nebo z knižních novinek. Jako každý rok zavítáme do vsetínských organizací.


Nově dostupná v dětských knihovnách Luh, Rokytnice a Dolní náměstí je aplikace pro tablety a mobilní telefony Booko, která zpřístupňuje desítky klasických i moderních knížek pro děti. Interaktivními verzemi oblíbených elektronických knih přispívá k rozvoji čtenářských dovedností. Je určena dětem od 2 do 10 let a v našich dětských knihovnách si ji budete moci zdarma vyzkoušet.
Pokračujeme také v osvědčených projektech:

S knížkou do života (Bookstart) – podporuje čtenářství a zaměřuje se na nejmenší děti a jejich rodiče. Při příležitosti slavnostního obřadu „Vítání občánků“ věnuje knihovna dárkovou sadu s knížkou pro nejmenší. Dětské knihovny Luh, Rokytnice a Dolní náměstí organizují „Setkání s Předčítánkem“. Akce je součástí projektu Čtení pomáhá, jehož cílem je spojit potěšení ze čtení s radostí z pomoci druhým. Více na stránkách www.ctenipomaha.cz. V březnu vyhodnotíme Nejlepší čtenářskou třídu, kterou odměníme nocováním v knihovně. Jako každoročně pasujeme nové prvňáčky na čtenáře a také oceníme „Mistra četby“, tedy nejlepšího čtenáře knihovny – muže.

Po stopách staříčků – byl vyhlášen 2. ročník poznávací soutěže, tentokrát s podtitulem „Zaniklé vsetínské hostince – Gde si súsedi kalíšek spolem vypili…“. I letošní putování po stezkách místní paměti nás seznámí se starými zaniklými vsetínskými hostinci, některé jsou známé, o jiných jste možná neslyšeli. Věříme, že při svých výpravách objevíte kromě klíče k tajence vždy něco nového a spatříte známá místa v jiné podobě. Termín soutěže je od února do října 2019. A o co v soutěži jde? Bude odkryto osm míst a pro každé z nich připravena jednoduchá šifra. Za její rozluštění získá účastník záznam do cestovní mapy. Úspěšní řešitelé získají v říjnu drobnou odměnu. Partner akce: Radegastovna U Lva.
Jak začít: Mapu stezky a kartičky s historií jednotlivých hostinců je možno vyzvednout v TIC Vsetín. Ke stažení je také na www.mvk.cz nebo na facebooku.

Doporučení:
Share

Napsat komentář