Temné a strhující příběhy

TemnouChodbou3
Nečekaná úmrtí, záhadná zmizení a hrozivé stíny minulosti, které člověku nedopřejí chvilku odpočinku… Začtěte se do tohoto temného knižního mixu a nechte se strhnout nejnovějšími thrillery, které vám nedovolí usnout.

Agent britské tajné služby domnívá, že mu konečně nastal zasloužený klid, když tu získá předvolání zpět do Londýna. Studená válka vrhá svůj stín a někdo musí zaplatit za prolití nevinné krve. Dokáže tomu zabránit?

Dědictví špionů

Peter Guillam, kolega a žák George Smileyho z britské tajné služby, známé též jako Cirkus, odchází na odpočinek na rodinnou farmu na jih Anglie, avšak náhle obdrží dopis od bývalého zaměstnavatele, který ho předvolává zpátky do Londýna. Důvod? Studená válka vrhá svůj stín. Zpravodajské operace, jež dříve byly chloubou londýnského centra, jsou nyní hodnoceny generací, která už studenou válku nezažila. Někdo musí zaplatit za prolití nevinné krve ve jménu velké věci. Špion, který se přišel ohřát, znovu ožívá.

Autor: John le Carré
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-204-4810-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dědictví špionů vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

Jak probíhalo poangličtění, které si pro mě přál otec, asi příliš vysvětlovat nemusím. Byla válka. Školy si musely poradit s tím, co měly. Už jsem nebyl Pierre, ale Peter. Z mé špatné angličtiny si dělali legraci spolužáci, z bretonského přízvuku mé francouzštiny zase mí uštvaní učitelé. Kdosi mě jen tak mimochodem informoval, že naší malé vesničky Les Deux Églises se zmocnili Němci. Matčiny dopisy, pokud vůbec přišly, chodily v hnědých obálkách s britskými známkami a londýnskými razítky. Teprve o mnoho let později jsem si dokázal představit, kolika statečnýma rukama musely projít. Prázdniny byly neurčitá šmouha chlapeckých táborů a náhradních rodin. Červené cihly přípravky vystřídala žulová šeď soukromých škol, ale jinak se nezměnilo nic: stejný margarín, stejná kázání o vlastenectví a Impériu, stejné náhodné násilí, lhostejná krutost a neutišená a nevyjádřená sexuální touha. Jednoho jarního večera v roce 1944, krátce před invazí v Normandii, si mě ředitel zavolal do své kanceláře a sdělil mi, že můj otec zemřel jako voják. Žádné další vysvětlení z bezpečnostních důvodů poskytnuto nebylo. (str. 10)

————————————————

O tom, že reality show mohou být životu nebezpečné, není po vraždě jedné z účinkujících pochyb. V zákulisí proti sobě pětice úspěšných žen rozehrává nebezpečné hry, z nichž jedna skončí tragédií. Kdo za tím stojí?

Oblíbená sestra

Dvě sestry v jedné reality show. Jedna z nich se nedožije konce. Kdo za tím je?
Když se pět veleúspěšných žen objeví v jedné newyorské reality show, producenti netuší, že tato série skončí vraždou.
Brett je u fanoušků velmi oblíbená. Kontroverzní, teprve sedmadvacetiletá, s tetováním, ale úspěšná podnikatelka, navíc čerstvě zasnoubená se svou přítelkyní je trnem v oku ostatním účinkujícím.
Stephanie je z účinkujících žen nejstarší. Je tmavé pleti a je populární autorkou erotických románů. Hodně se toho napovídalo o jejím sexy manželovi, tentokrát je ale v centru zájmu její konfliktní vztah s Brett, bývalou nejlepší kamarádkou.
Kelly, Brettina starší sestra a také obchodní partnerka, je poslední účastnicí show. A postará se o to, aby tajemství, které se sestrou mají, zůstalo neodhaleno.
Zákulisí reality show je plné nepředvídatelných zvratů a překvapivých odhalení. Ženy proti sobě rozehrávají nebezpečné hry, až jedna skončí tragédií.

Autorka: Jessica Knollová
Přeložila: Dana Konvičková

Počet stran: 482
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7565-432-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Oblíbená sestra vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

„Já to vidím takhle, Jesse,“ odpovídám jí. „Kdyby se to, co se stalo sestře, přihodilo mně, nestála bych o nějakou cenzurovanou verzi pravdy“ – tohle verbální zrcadlení se u Jesse setká s téměř nepostřehnutelným přikývnutím – „jen proto, že je to snad lidem příjemnější. Měli bychom být konfrontováni s nepříjemnou realitou domácího násilí. Dokonce by nás to mělo traumatizovat. To je totiž snad to jediné, co nás přiměje k nějaké akci.“ Můj hlas nabírá na intenzitě, Jesse ke mně vztáhne ruku a sevře mou dlaň do své. Gesto, které vydá malé tlesknutí, skoro jako bychom si spolu na něco plácly.
„Co kdybychom to vzaly pěkně od začátku?“ navrhuje, na svých prstech cítím, jak se jí zrychlil tep. Ale není nervózní, uvědomuju si s překvapením. Je vzrušená a plná očekávání. (str. 15)

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Vypadalo to na klidné odpočinkové odpoledne. V momentě, kdy Cora Benerová před zraky svých přátel a rodiny ubodala neznámého muže, se ale vše naprosto změnilo. Co mladou a laskavou maminku vedlo k tomuto činu?

Hříšnice

Klidné slunečné odpoledne u jezera naruší hrůzný čin. Cora Benerová zničehonic ubodala muže. Proč? Co by mohlo přimět tu tichou, laskavou mladou maminku, aby opakovaně bodla naprosto neznámého člověka do hrdla před zraky své rodiny a přátel? Pro místní policii je to jasný případ. Cora se okamžitě přizná a o svědky není nouze; některé otázky však zůstávají nezodpovězeny. Policejní komisař, pronásledován tímto případem, jej odmítá uzavřít a zahájí vlastní vyšetřování. Cořina minulost a její soukromé peklo začíná pomalu vyplouvat na povrch. Hříšnice je temný, strhující román, ve kterém je potřeba zpochybňovat pravdu na každém kroku. Není divu, že se stal světovým bestsellerem a předlohou pro úspěšný seriál.

Autorka: Petra Hammesfahrová
Přeložila: Jana Kellerová

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7585-003-4
Doporučená cena: 399 Kč

Kniha Hříšnice vyšla v Edici Knihy Omega.

Ukázka z knihy

Měla ve svém životě díru. Skrývala se v ní špinavá temná kapitola, to věděla, ačkoli vlastní vzpomínky na ni chyběly. Před několika lety do ní za nesčetných nocí upadala. Naposledy to bylo před čtyřmi roky. V té době ještě Gereona neznala. A nějak se jí tehdy podařilo díru uzavřít. Že by se do ní mohla opět zřítit, s tím už nepočítala, když byla přece vdaná za Gereona. A pak se to stalo – zrovna na Štědrý večer.
Nejprve bylo všechno v pořádku, tichá vánoční hudba a Gereonovy něžnosti, které se postupně stávaly naléhavějšími a intenzivnějšími. Pak po jejím těle pomalu sklouzl dolů a v té chvíli to začalo být nepříjemné. A když se obličejem zanořil mezi její nohy a začal ji dráždit jazykem, hudba zesílila. Uslyšela rychlé víření bubnů, baskytaru a vysoké pronikavé tóny varhan – jen na zlomek vteřiny, v příštím okamžiku to už zase zmizelo. Tento krátký okamžik však postačil. (str. 6)

Ve čtení ukázky můžete pokračovat na stránkách nakladatele.

————————————————

Stejně jako Coru, i Sophii sžírají temné přízraky minulosti. Jednoho dne se probudí a zjišťuje, že chlapec, kterého měla hlídat, je mrtvý. Vůbec ale neví, jak k tomu došlo. Jediným východiskem z této situace je nová identita a život s partnerem, který jí snad pomůže zapomenout. Nebo ne?

Krvavé svatební šaty

Neobyčejně drsný thriller o duševním i fyzickém zneužívání a pomstě.
Sophii děsí události, na které si nemůže vzpomenout, a zároveň i vzpomínky z minulosti, na něž nedokáže zapomenout. Jednou ráno se budí a zjišťuje, že chlapec, kterého měla hlídat, je mrtvý. Nepamatuje si na to, co se stalo. Ať je pravda jakákoli, její vysvětlení nemůže obstát před tíhou důkazů. Jediným jejím útočištěm je nová totožnost. Nový život s mužem, kterého pozná díky seznamce. Sophie však není sama, kdo skrývá tajemství…
Psychologický thriller Pierra Lemaitra s úžasnou hlavní hrdinkou si jistě podmaní fanoušky románu Gillian Flynnové Zmizelá.

Autor: Pierre Lemaitre
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 140×266 mm
ISBN: 978-80-7473-741-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Krvavé svatební šaty vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Tenkrát ráno, jako už mnohokrát, se probudila v slzách a se staženým hrdlem, ačkoli k tomu neměla žádný zvláštní důvod. Slzy jsou pro ni běžná záležitost – od té doby, co blázní, pláče noc co noc. Kdyby ráno necítila mokré tváře, mohla by si myslet, že v noci spala klidným a hlubokým spánkem. Tvář vlhká od slz a stažené hrdlo po ránu jsou ale neklamná znamení. Kdy to začalo? S  Vincentovou nehodou? Po jeho smrti? Po úplně první smrti, nebo snad ještě dřív?
Opřela se o loket. Osušuje si oči prostěradlem a snaží se nahmatat cigarety, nenachází je, a  vtom si vzpomene, kde je. Všechno se jí vybavuje, události předešlého dne, večera… Okamžitě si uvědomuje, že musí pryč, odejít z tohohle domu. Vstát a odejít, ale zůstává tu, přibitá k posteli, neschopná sebemenšího pohybu. Vyčerpaná. (str. 11, 12)

Stáhněte si ukázku a pokračujte ve čtení.

————————————————

Harry Ackerson zažívá krušné chvíle. Jeho otec Bill zemřel a navíc se okolo něj dějí podivné události. Bylo Billovo úmrtí skutečně otázkou pouhé náhody? Nebo za ním vězí něco víc? Harry postupně odkrývá střípek po střípku a nachází další a další nejasnosti…

Všechny krásné lži

Není zvláštní, že šílení lidé vždy naleznou jeden druhého?
Když na vás doma čeká místo rodinné pohody pohřeb otce, není to zrovna nejpříjemnější záležitost. Harry Ackerson se zmítá mezi smutkem a zvláštními událostmi, které se okolo něj dějí. Zemřel jeho otec Bill opravdu jen náhodou? Harry nachází další a další střípky, které ho přivádějí k myšlence, že život Billa byl mnohem nejasnější, než si kdy dokázal představit. Do všeho se podivně zaplétá jeho nevlastní matka Alice a její vztahy z minulosti. Co když kus viny leží na každém?
Peter Swanson přináší znepokojivý příběh s temnými postavami, které překračují veškeré hranice, a přitom bez úhony žijí ve svém světě.

Autor: Peter Swanson
Přeložila: Zdena Tenklová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 160×217 mm
ISBN: 978-80-88213-38-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Všechny krásné lži vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

„Ale kdo?“ vyhrkl Harry a snažil se nedávat najevo, jak ho Alicin očividný nezájem čím dál víc štve. „Ptali se tě, jestli tě nenapadá, kdo by do toho mohl být zapletený?“
Přestala krájet a pohlédla zpříma na Harryho: „Na to se mě ptali. Já jim řekla, že nenapadá.“ Hleděla mu do očí a neuhýbala, téměř jako by ho vyzývala, ať ji označí za lhářku. Měl pocit, že si něco nechává pro sebe, ale mlčel. „Harry, na tom přece nezáleží, ne?“
„Jak to myslíš?“
„Tvůj otec je mrtvý. Život mu to nevrátí.“ (str. 76)

Na stránkách nakladatele najdete delší ukázku (rozkliknutelné náhledy pod obálkou)

————————————————

V uzavřené malé komunitě na Falklandách se začínají ztrácet děti. S každým dalším zmizením hysterie vesničanů narůstá a podezřelých přibývá. Někteří přestávají věřit nejen ostatním, ale dokonce i sami sobě…

Malé temné lži

V uzavřené malé komunitě, jakou je lidské společenství na Falklandách, je zmizení dítěte něčím naprosto neslýchaným. Nikdo z obyvatel odlehlé končiny nepochybuje, že za tím je nějaká nešťastná shoda okolností, nenadálá tragédie. Co jiného?
A pak se ztratí druhé dítě. Třetí. Teď už se nikdo nemůže utěšovat domněnkou, že se jedná o náhodu. Vesničanům nezbývá než připustit, že vrah je jedním z nich. Na místě, které předešlé generace nazývaly oázou klidu, se najednou nikdo necítí v bezpečí. Hysterie začíná nabírat obrátky.
Do řečí a vyšetřovacího spisu se dostávají i lidé, o jejichž způsobilosti spáchat zločin by ještě nedávno všichni pochybovali. Například i Catrin Quinnová, která před několika lety přišla o své dva syny a teď žije téměř poustevnickým životem. A pak je tady její bývalá kamarádka Rachel, její dřívější milenec Callum… Všichni tři cosi skrývají. A nikdo z nich nikomu nevěří. Snad ani sám sobě.

Autor: Sharon J. Bolton
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7498-308-5
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Malé temné lži vydalo nakladatelství Domino. O knihu můžete do 28. 2. soutěžit v naší soutěži!

Ukázka z knihy

Fotografie mých synů už vybledly. Teď to není tak zjevné, ale za denního světla bude Kitova bunda mdle narůžovělá a Nedovy žluté vysoké boty nevýrazně bělavé.
Měsíc se odráží na hladině tak jasně a dokonale, až se zdá, že snad spadl zcela nepoškozený z oblohy. Leží nedaleko zádi, útlý a tenký jako štěpina dřevěné třísky. Hvězdy jsou poházené kolem jako smetí, jako kdyby je někdo nedbale roztrousil po hladině oceánu. V tomhle vzdáleném koutě jižního Atlantiku neexistuje světelný smog a dnes večer se všechny hvězdy na obloze odrážejí přímo pode mnou. Připadám si obklopená hvězdami. Během mých krátkých pobytů ve  velkých městech na severní polokouli, kde jsou hvězdy pouhými tečkami světla, někdy úplně neviditelnými, nebylo těžké zapomenout, kolik jich ve skutečnosti je. A tady doma, kdykoli vypluji v noci na oceán, uvědomím si nesmírnou velikost oblohy. Zvednu se. Nejsem si jistá, jak dlouho jsem tady seděla, ale vím, že mi zbývá zhruba dvacet minut a pro dnešní noc mám hotovo. Vyměním nádrž, zkontroluji obsah kyslíku, nasadím si masku a náustek a vykročím ze zadní části lodi. (str. 14, 15)

Přečtěte si prvních deset tisíc ukázkových slov.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDědictví špionů

Carré, John Le

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeOblíbená sestra

Knollová, Jessica

Jota, 2019

zobrazit info o knizeHříšnice

Hammesfahrová, Petra

Edice Knihy Omega, 2019

zobrazit info o knizeKrvavé svatební šaty

Lemaitre, Pierre

Kniha Zlín, 2019

zobrazit info o knizeVšechny krásné lži

Swanson, Peter

Bookmedia, 2019

zobrazit info o knizeMalé temné lži

Bolton, Sharon J.

Domino, 2019

Napsat komentář