Zahrajte si o fantasy teorii o smrti králů rocku

Enriquezová - tohle je moře-PROMO-obálka.indd
Proč umírají nejlepší rockoví zpěváci tak mladí? Kurt Cobain se zastřelil v pouhých 27 letech, Sid Vicious byl ještě o šest let mladší a zdaleka nejsou jediní. Začtěte se do románu Mariany Enriquezové, která má pro tato předčasná úmrtí svoji teorii.

Fantasy pozadí rockových koncertů

Proč slavní rockoví umělci často umírají mladí? Jak se Kurt Cobain, Sid Vicious nebo Jim Morrison stali legendami?

Rozsahem útlý román Mariany Enriquezové nabízí propracovanou teorii ve formě kouzelného příběhu, v němž navštívíte rockové koncerty plné nadšených fanynek i svět obývaný nadpřirozenými bytostmi.

Autorčina tvorba zde nabývá nové podoby, koketuje s morbidností, tajemnem a zrůdností a řadí se tak do málo známé oblasti argentinské literatury. Její ponurý a znepokojivý styl působí nesmírně návykově. Realita protkaná prvky fantastična přináší ozvěny řecké mytologie i rockové hudby.

 

Tohle je moře

Autorka: Mariana Enriquezová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lucie Trägerová
Počet stran: 120
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7577-791-1

Přečtěte si více o knize Tohle je moře, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Mariana Enriquezová (nar. 1973) je argentinská prozaička a novinářka. Vystudovala žurnalistiku a sociální komunikaci a vede kulturní rubriku v deníku Página/12. Věnuje se především románové a povídkové tvorbě a generačně náleží ke skupině autorů takzvané nové argentinské prózy. Její soubor povídek Co nám oheň vzal (2014, česky Host 2016) vyvolal obrovský zájem jak mezi čtenáři, tak mezi nakladateli po celém světě. Tohle je moře (2017) je jejím třetím románem, práva na něj se prodala do osmnácti zemí.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tohle je moře

Kurt Cobain, Jim Morrison a další patřili mezi rockové velikány, na jejichž koncerty chodily tisíce fanoušků a jejichž alba se prodávala po celém světě v milionových nákladech. Ale spojovala je ještě jedna věc – zemřeli příliš mladí. Argentinská spisovatelka Mariana Enriquezová nabízí svým čtenářům propracovanou teorii s prvky fantastična, která vám poodhalí důvod, proč tomu tak možná bylo.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tohle je moře vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tohle je moře
probíhá od 14. do 27. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Tohle je moře

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTohle je moře

Enriquezová, Mariana

Host, 2019

Napsat komentář